ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר תקף את הצעתו החדשה של שר המשפטים יריב לוין:

Cranio

Well-known member
"המתווה החדש שפורסם, הוא תרגיל של שר המשפטים ואינו 'פשרה' או 'פתרון למשבר', אלא הצעה מתעתעת ומסוכנת ליישום עקרונות ההפיכה המשטרית, שעיקרה היו פוליטיזציה של בחירת שופטי העליון והגברת כוחה של הממשלה על הרשות השופטת".

"ההצעה להחליף את נציגי הלשכה בידי עורכי דין שייבחרו על ידי הכנסת, מבטלת הלכה למעשה את הרוב המקצועי בוועדה לבחירת שופטים".

DANIAVNI

Well-known member
"המתווה החדש שפורסם, הוא תרגיל של שר המשפטים ואינו 'פשרה' או 'פתרון למשבר', אלא הצעה מתעתעת ומסוכנת ליישום עקרונות ההפיכה המשטרית, שעיקרה היו פוליטיזציה של בחירת שופטי העליון והגברת כוחה של הממשלה על הרשות השופטת".

"ההצעה להחליף את נציגי הלשכה בידי עורכי דין שייבחרו על ידי הכנסת, מבטלת הלכה למעשה את הרוב המקצועי בוועדה לבחירת שופטים".
אני לא מצליח להבין
טוענים שאין פוליטיזציה של מערכת המשפט
אולם מסתבר שלא מעט אנשי משפט מוערכים נדחים מפני שהם "לא באים טוב בעין" לאנשי המערכת
- רות גביזון ז"ל נדחתה בשל דעותיה השמרניות
- פרופסור טליה איינהורן
- פרופסור שמעון שטרית
יש בבתי המשפט מעט מדי שופטים ספרדים כל שכן ממוצא מרוקני .
ומעט מדיי שופטים שומרי מסורת ובעלי השקפת עולם שמרנית ימנית

יחד עם זאת שאני לא בעד יהדות שמרנית אני ער לכך שבתי משפט אמורים לייצג את רוח העם
בלתי מתקבל על הדעת שתשב שם במגדל השן חונטה מורמת מעם שממנה את עצמה .
זה בלתי מתקבל על הדעת .

certified.woke

Well-known member
אני לא מצליח להבין
אולם מסתבר שלא מעט אנשי משפט מוערכים נדחים מפני שהם "לא באים טוב בעין" לאנשי המערכת
- פרופסור טליה איינהורן
- פרופסור שמעון שטרית

יחד עם זאת שאני לא בעד יהדות שמרנית אני ער לכך שבתי משפט אמורים לייצג את רוח העם
זה בלתי מתקבל על הדעת .
קשקוש גמור במחילה מכבודך!
כסא בבית המשפט העליון אינו יכול להיות "מחולק" על סמך ethnicity או הרכב אוכלוסיה...

evglev1

Well-known member
מנהל
כסא בבית המשפט העליון אינו יכול להיות "מחולק" על סמך ethnicity או הרכב אוכלוסיה...
וזה שרוב הציבור לאומי ורוב השופטים ליברליים ואין ייצוג ללאומיים או בלשון שלכם ללאומנים במשפט העליון למרות שרוב הציבור לאומי או בשפה שלכם לאומני.

Cranio

Well-known member
וזה שרוב הציבור לאומי ורוב השופטים ליברליים ואין ייצוג ללאומיים או בלשון שלכם ללאומנים במשפט העליון למרות שרוב הציבור לאומי או בשפה שלכם לאומני.
קשקוש עלוב

DANIAVNI

Well-known member
רק שבמקרה הזה כיסאות לא מחולקים בדיוק מהסיבות שציינת .
מה היה חסר לפרופסור שמעון שטרית
( שיש מי שטוען שהוא אפילו יותר מוכשר מאהרון ברק)?
מה הפירוש שלפיו פסלו מועמד מכיוון שהוא
" חסר מזג שיפוטי.."
מה דעתך שנפסול את חברותך בפורום זה
כי אתה חסר מזג פורומי ? זה אידיוטי או לא ?

שחר 676

Well-known member
רק שבמקרה הזה כיסאות לא מחולקים בדיוק מהסיבות שציינת .
מה היה חסר לפרופסור שמעון שטרית
( שיש מי שטוען שהוא אפילו יותר מוכשר מאהרון ברק)?
מה הפירוש שלפיו פסלו מועמד מכיוון שהוא
" חסר מזג שיפוטי.."
מה דעתך שנפסול את חברותך בפורום זה
כי אתה חסר מזג פורומי ? זה אידיוטי או לא ?
אולי הכוונה היא שהוא "חסר מזג שמאלני" :ROFLMAO:

נערך לאחרונה ב:

Cranio

Well-known member
אני לא מצליח להבין
- פרופסור טליה איינהורן
- פרופסור שמעון שטרית

זה בלתי מתקבל על הדעת .
אמרת טליה איינהורן - אמרת הכל .
אתה מכיר את הבן של הגברת?
תבדוק לגביו (וגם לגביה) ואז תחזור עם שאלות (אני מקווה שהחיפוש יפתור לך את הקושיות שאתה מתחבט בהן ).

Harrington

Well-known member
מנהל
תבדוק לגביו (וגם לגביה) ואז תחזור עם שאלות (אני מקווה שהחיפוש יפתור לך את הקושיות שאתה מתחבט בהן ).
הנה הבעיה כולה. אם במקום לבחון מי "הבן של הגברת" הייתה נבחנת שאלה אחת בלבד והיא האם הגברת כשלעצמה ובזכות עצמה, מתאימה וראויה מבחינה מקצועית להיות שופטת בבית המשפט העליון, לא הייתה נשמעת טענה נגד הליך הסינון של השמאל ועולם השופטים. אולם כשהם מתחילים את הדיון בהסתכלות על מיהם קרובי המשפחה של כל מועמד ומועמדת, הסתכלות שכמובן מעולם לא בוצעה כלפיהם ואם הייתה מתבצעת יתכן שגם הם לא היו נבחרים, ברי לכו"ע שלא מדובר כאן בשיטת מינוי תקינה וראויה.

אשריך על הבאת הדוגמה המאלפת הזאת שמסכמת את הנושא הזה כולו בכמה משפטים קצרים.

ביטניקט

Active member
הנה הבעיה כולה. אם במקום לבחון מי "הבן של הגברת" הייתה נבחנת שאלה אחת בלבד והיא האם הגברת כשלעצמה ובזכות עצמה, מתאימה וראויה מבחינה מקצועית להיות שופטת בבית המשפט העליון, לא הייתה נשמעת טענה נגד הליך הסינון של השמאל ועולם השופטים. אולם כשהם מתחילים את הדיון בהסתכלות על מיהם קרובי המשפחה של כל מועמד ומועמדת, הסתכלות שכמובן מעולם לא בוצעה כלפיהם ואם הייתה מתבצעת יתכן שגם הם לא היו נבחרים, ברי לכו"ע שלא מדובר כאן בשיטת מינוי תקינה וראויה.

אשריך על הבאת הדוגמה המאלפת הזאת שמסכמת את הנושא הזה כולו בכמה משפטים קצרים.
מבחינת השמאל בשביל להיות שופט עליון כל מה שצריך זה להיות מהקליקה השמאלנית המשובטת. קרי לתמוך בטרור ובזכויות מחבלים, לשנוא את ישראל ולאהוב את אויביה ושונאיה. ואז המושב בבג"צ מובטח לך.

evglev1

Well-known member
מנהל
מבחינת השמאל בשביל להיות שופט עליון כל מה שצריך זה להיות מהקליקה השמאלנית המשובטת. קרי לתמוך בטרור ובזכויות מחבלים, לשנוא את ישראל ולאהוב את אויביה ושונאיה. ואז המושב בבג"צ מובטח לך.
הרבה יותר פשוט צריך לתמוך באג'נדה של אהרון ברק שלבג"צ יש זכות ווטו על כל החלטה של הממשלה והכנסת.

evglev1

Well-known member
מנהל
אפילו אילנה דיין הודתה שנגרם לרות גבינזון ז"ל עוול.

Cranio

Well-known member
הקשר הוא שהם הביאו את זה על עצמם, לו היה להם שכל היו משתפים פעולה עם הרפורמות שדניאל פרידמן רצה לעשות.
שוב אתה מתרפק על העבר שאין לו קשר עם ההווה.
מעניין מה הוא היה אומר עכשיו . אין לי ספק שהוא היה נלחם בנתניהו ובחבורת הפושעים ששולטת כאן.

ביטניקט

Active member
אני לא מצליח להבין
- פרופסור טליה איינהורן
- פרופסור שמעון שטרית

זה בלתי מתקבל על הדעת .
יש ועוד פוליטיזציה של השמאל. ויש להפסיקה ויהי מה. גם במחיר של משבר חוקתי.

evglev1

Well-known member
מנהל
יש ועוד פוליטיזציה של השמאל. ויש להפסיקה ויהי מה. גם במחיר של משבר חוקתי.
בשביל השמאל ההגדרה לדמוקרטיה זה שלטון השמאל בלי קשר לתוצאות הבחירות. וברגע שהימין לא רק בשלטון אלא גם שולט אז מבחינתם הדמוקרטיה מתה. יש גם לימין קצת אשמה בזה שמנחם בגין ז"ל ונסיכי הליכוד למעט עוזי לנדאו הרגילו אותם שהימין בשלטון כדי לחמם את הכיסאות. ובני בגין ודן מרידור אמרו במפורש שתוצאות הבחירות רק קובעות מי יחמם את הכיסאות ולתוצאות הבחירות לא צריכה להיות שום משמעות עבור האזרח.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני לא מצליח להבין
- פרופסור טליה איינהורן
- פרופסור שמעון שטרית

זה בלתי מתקבל על הדעת .
זה פשוט מאוד שהשופטים מתכחשים לפוליטיות של האידיאולוגיה שלהם. למרות שבפועל אהרון ברק יצא באמירה הפוליטית ביותר, שמגיע לביבי עיסקת טיעון בגלל שלפני שהוגשו כתבי אישום הוא הגן על הכוח הבלתי מוגבל של בג"צ, בלי שום קשר לחשדות, מגיע לביבי עיסקה שתפתור אותו מעונש מאסר רק בגלל שהמשיך לקדם אג'נדה של בית משפט אקטיביסטי.

דגלמנגל

Well-known member
זה בלתי מתקבל על הדעת .
יעני עדיף בעיניך, שתשב במגדל השן, חונטה פוליטית של עבריינים סליחה, נחקרים ונשפטים על שחיתות,
שתמנה את אנשי שלומה, למען ישמרו על שלומם של המושחתים בעם.

למעלה