ראש השנה שלי

ראש השנה שלי

תגידו אתם לא מתבעסים שכל העמים חוגגים את ראש השנה ורק אנו יראים? ממה בעצם? אני השנה מקווה לחגוג אותו כמו גדול אני רק מקווה שאוכל באמת לבצע זאת. אני יודע שאני חב לכם חוב לספר על הפעם הראשונה שלי שאכלתי לא כשר זה עוד יבא. עוד שלה לי אליכם. זה שהדתיים חושבים שאנו העם הניבחר זה לא נישמע לכם גיזעני במידה מה? מחכה לתגובה!!!!!!!!

מיכל25אב

New member
שיהיה לך חג שמח..

אני אישית חושבת שהעמים מפספסים את המטרה בחגיגות כי באמת בתחילת השנה זה זמן לחשבון נפש-למינהו(הנוצרים קורראים לזה החלטות לשנה החדשה-אבל זה אותו רעיון...אני אישית די אוהבת את החג ומתבעסת רק כשהחזן הורס את השירים....או שהמיזוג בביהכנ"ס נופל-אבל לדעתי זה פיקוח נפש-מה אומר האדמור?

חי אדר

New member
לפישרה של סגולת ישראל

בעצם יש שתי גישות כלליות בעניין תפיסת יחודו של עם ישראל. יש תפיסה הגורסת שהעם היהודי הוא בעל איפיונים מיוחדים מעצם הוראתו ולידתו. נציג בולט לגישה זו הינו ריה"ל ונמשך דרך מהר"ל עד לרב קוק ולתמידיו. מנגד יש גישה אחרת הגורסת כי והייתם לי סגולה אינו מציין נתון עובדתי אלא זה מציין את הייעוד. למה צריך לשאוף להיות. וזה גם נתמך בלשון הכתוב המופיע בלשון עבר ולא הווה. נציג גישה זו הוא הרמב"ם אשר נמשך עד ימינו בהגותו של ישעיהו לייבוביץ. ללא ספק הגישה הראשונה הינה בעלת מאפיינים גזעניים. אך כמובן גישה זו אינה חזות הכל.

לייזער

New member
2 הערות

1. וכי לדעת הרמב"ם מי שאינו מקיים את הייעוד אינו יהודי? 2. וכי לדעת ריה"ל ודעימיה זו איננה גם הבטחה וגם ייעוד?

חי אדר

New member
הארות

1. איני מבין כיצד מובן שמי שאינו מקיים את הייעוד אינו יהודי? זאת לא עלתה על הלב. להיות עם סגולה זה לא הקריטריון להיות יהודי. אלא זוהי מטלה ומטרה שבהיותינו יהודים נהיה יחודיים ומעולים. 2. ייתכן שריה"ל רואה זאת גם כהבטחה וייעוד. אך נקודת המשקל שציינתי בריה"ל התייחסה לגבי תפיסתו את יחודו של העם היהודי. שלגביו יש יחודיות סגולית פנימית המבדילה באורח מהותי בין יהודי לשאינו יהודי. ולפיכך גם ציינתי שלפי תפיסה זו, קשה לומר שהיא נטולת סממנים גזעניים. אם כי אני מניח שריה"ל לא כתב מה שכתב מתוך כוונה של גזענות.

למעלה