פירגה- להלן המתכון לעוגת דניש
4 כוסות קמח 50 גרם שמרים (שקית שימרית) 80 גרם סוכר 1/3 כוס 1 כוס ושליש מים קרים 100 גרם חמאה (לקיפול הבצק) מכינים בצק ומשאירים אותו 20 דקות למנוחה. לאחר מכן מרדדים את הבצק ומקפלים לתוכו את החמאה. את הרידוד והקיפול צריך לעשות שלוש פעמים ובכל פעם מכניסים למקרר את הבצק הוא חילק לשתיים , באחד מהם הוא שם פודינג שיכבה דקה ופיזר צימוקים ועשה ממנו גלילה ומהגלילה חתך לפרוסות והניח כמו שבלולים. חלק אחר הוא מילא בגבינה כמו גביניות וחלק אחר מילא בסוכר וקינמון, משאירים להתפחה ואחרכך אופים ב-200 מעלות 12 דקות את השבלולים מורחים קודם בביצה וכשהם אפויים מורחים בסירופ סוכר או אבקת סוכר.