ראיתי עכשיו תוכנית מעניינת בערוץ

אשלונית

New member
ראיתי עכשיו תוכנית מעניינת בערוץ

8, היא דיברה על ההתמכרות של העולם לקפאין, מה שנכון אגב כי יש אותו בתה קפה וכל מיני כאלה. מה עוד אמרו שם שהקפאין משפיע על הגוף כך שהמוח הרי יש את החומר הזה (אותו אחד שאם אני לא טועה חסר לאלו עם הפרעות קשב, משהו עם א´) הכל מקרה הוא עוצר את הגירויים במוח, וברגע שמגיע הקפאין אז אין מה שיעצור את הגירויים האלה. אז השאלה שלי היא כזאת, בהנחה שאני או כל אדם אחר עם הפרעת קשב ישתה עכשיו כמות נכבדה של קפה, איך זה בדיוק משפיע? אש.

דליה .ד

New member
יש לכן עסק עם מה זה מכורה../images/Emo96.gif

לקפה,כמובן.... אני חושבת שאני שותה ליטרים של קפה במשך היום! ואז אני באמת פועלת על טורבו....

יוניא

New member
היי אשלוניתוש אז הקופאין

הוא ממריץ סופר וקראתי פעם באיזה מקום שאם שותים 2 ליטר קולה אז מגיעים להשפעה כמו של הריטלין פחות מזה זה פצצת אנרגיה לא נורמלית אנחנו אחרי שראינו מה זה עושה לבן שלנו הפסקנו לתת לו כל דבר עם קופאין ונותנים תחליפים לדוגמא קולה ללא קופאין (יש 2 סוגי דיאט נטולי קופאין) שוקולד חרובים יש כאלה פשוט ברמה גבוהה מאד מבחינת הטעם קונים לו וופלים מצופים בשוקולד חרובים וכו´ והוא ב90% מהזמן גם מקפיד על עצמו מידי פעם חוטא ואיך שזה מורגש
יוני

חברים יקרים שלום לכם.

מעצם היותי עכשיו חיית בית עם תינוק הרי שאני מכורה לתוכניות הבוקר השונות. היום או אתמול היתה תוכנית עם קטע של 8 דקות שהוקדש כולו באהבה להיפרים עם שני רופאים מבית החולים תל השומר אחד רגיל ואחד נטורופת. שניהם כאחד הדגישו את הקטע של להוריד סוכרים ואיזה סוג מסויים של שומנים מהתזונה. לציין שיש לי את רותם (היפרית עם מרץ בלתי נדלה) שמדי פעם אנחנו מורידים לה סוכר ומוסיפים בחזרה כי אין שינוי עם סוכר ובלי הסוכר הילדה פשוט אותה הילדה. אז כנראה שלחלק מהילדים זה לא מתאים. ובאשר לקולה - בתור צורכת קולה לא נורמלית לא ראיתי שינוי ולו פסיק הכי קטן בקטע של הקפאין. בלי זה ועם זה אני פצצת אנרגיה צהובה
והכוונה אינה לבננה כמובן. איריס.

בלארט

New member
גם אני ראיתי את התוכנית

(במקום ללמוד למבחן...) אני לא שותה קפה אבל אני שותה המון קולה. עשיתי לעצמי סידור שאני לא מחזיק קולה בבית, ושותה רק באוניברסיטה. עכשיו שאני הרבה בבית ראיתי שאני מקבל כאבי ראש אם אני לא שותה קולה יום שלם. לגבי הירידה בתפקוד אני לא מרגיש באופן חד כמו המתואר בתוכנית וע"י אנשים אחרים. בכל אופן, אני ממש שמח שאני לא שותה קפה. ולכם ההורים: אל תתנו להם קפה. מבחינת ההשפעות הפסיכואקטיביות של החומר הפעיל, אני חושב שמדובר בהשפעה שונה מריטלין. הריטלין פועל במוח, והקפאין, לפחות עפ"י התוכנית פועל על מערכת העצבים. כך שלדעתי הלא מלומדת מדובר על השפעות שונות. נקודה נוספת שלא היתה אליה התייחסות בתוכנית והיא משמעותית יותר לגבי קולה, היא הסוכר שבקולה, שגם נותן זריקת אנרגיה.

דליה.ד

New member
יוניא../images/Emo72.gif

לא מצאתי תמונה של קולה.... האם בדיאט קולה אין קופאין? אני באמת לא יודעת. לגבי החבר´ה שלי, עשיתי נסיון עם השוקולד והסוכר...ללא שינוי! חזרנו להנות מהחיים....
אם זה עוזר לילד שלך..אז מצויין. אני בעד כל דבר שעוזר! ולבלארט (מה פירוש השם?) אני תומכת במיץ תפוזים שאפרת הציעה! איך בא לי עכשיו סחוט טרי!

יוניא

New member
דליה יש קולה דיאט נטול קופאין

המוצר קיים ל2 חברות מתחרות נכון שביוםיום אין שינוי אנחנו ממשיכים עם הריטלין SR אבל כשהוא אוכל שוקולד הוא נהיה טורבו ואז זה קשה לו ולנו (גם הוא מרגיש הבדל) בגלל זה אנחנו לו נותנים לו קופאין יוני

קולה ושוקולד ומתוקים

אני בכלל לא מחזיקה קולה בבית, בלי שום קשר לדיון על השפעות הקפאין והסוכר - הקולה הוא משקה שעשוי מחומצות שלהן ולבריאות אין שום קשר, אגב אני נזכרת בניסוי שעשינו בתיכון, ששמנו שן בתוך כוס קולה למשך הלילה, בבוקר שאחרי נשארו פירורים... לגבי קפה, אני ובעלי אוהבים את הכוס קפה שלנו בבוקר, ואני אוהבת אחת גם בערב, אחרי שתי כוסות ליום אני נהיית טורבו של עצבים לא של אנרגיה
אפרת

אשלונית

New member
אז תנו לי לראות אם הבנתי נכון

אם שותים קולה נניח הקפאין ממריץ, ואז שלא נדע איך זה ישפיע עלי(מסביר די הרבה למען האמת אני בתקופת קולה ולא פלא שאני עירנית גם בשתיים בלילה). מה עוד שהבנתי שאחרי שהשפעת הקולה שהיא לא ארוכת תווך "פגה" אז זה גרוע יותר ממקודם משמע מזיק במרחאות. ולכן נניח מומלץ לשתות ספריט שהוא בלי קפאין במבחן אם רוצים לשתות משהו או שפשוט ללכת על מים או טבעי לא ממש נמצא ברשימת האופציות שלי? אה כן.. וששוקולד כן עוזר? הבנתי נכון??? אש.

בלארט

New member
בערך

הבעיה עם קפאין, כמו הרבה מהסמים האחרים (אחד המרואיינים בתוכנית התייחס אליו כסם לכל דבר), היא שהגוף מפתח אליו סבילות. כלומר הגוף מניח המצאות קבועה של החומר במערכת, ולאחר זמן, צריכת הקפאין לא מביאה לעליה בעירנות, אלא רק מביאה את הגוף למצבו ההתחלתי. יתרה מזאת, אם ימנע מהגוף הקפאין התגובה תהיה ירידה משמעותית בעירנות. בקיצור, מומלץ להוריד את הצריכה של קוקה קולה וקפה רק לאור ההשפעה השלילית של הקפאין. לא מומלץ לעשות את זה באופן חד, וגם לא כדאי לעשות את זה בתקופה לחוצה. אני לא חושב שצריך להמנע מהם באופן מוחלט, אחרי הכל, יש סיבה שהתחלנו להשתמש בהם - הם טעימים. בנוסף, כדאי כל עוד אפשר לצמצם את צריכת הקפאין אצל ילדים, אבל לא באופן שיגרום להם לתגובת נגד בגיל מאוחר יותר כמו עם סיגריות. ושבת שלום.

בלארט

New member
עוד על קפאין

בקוקה קולה הרגיל יש סוכר וקפאין. בדיאט יש אחד עם קפאין (האפור) ובלי קפאין (זהב). אין שום בעיה שיהיה קולה עם סוכר ובלי קפאין, אבל הוא לא מיוצר בארץ. אני אומר את זה בצער כי אין לי בעיה עם סוכר, וגם הטעם שלו הרבה יותר קרוב לדבר האמיתי.

Iddo

New member
שום דיאטה לא הוכיחה שוני משמעותי

שום דיאטה לא הוכיחה שוני משמעותי בהתנהגות ADHD. כולל דיאטה דלת קפאין. יתכן שיום אחד תמצא כזו דיאטה. יתכן גם שיצליחו להוכיח כל מני השארות שעלו כאן לגבי הקפאין. בינתיים לא הצליחו.

עידו - צודק

עוד לא הוכיחו סופיצת את הקשר בין תזונה להשפעה על הפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה, אבל יש מחקרים בנושא כל הזמן, בינתיים כםן היגיעו למסקנה שיש קשר ישי לחילוף החומרים (ששונה אצל כל אחד), מן הסתם יגיעו בסופו של דבר לקשר בין הדיאטה הנכונה לבין האצת/האטת/שיפור חילוף החומרים כדי לעזור לסובלים מהפרעות קשב ריכוז ולקויי למידה. אפרת

למעלה