ראיון

ilana1234

New member
ראיון

שלום לכולם אני חדשה בפורום. וכן בחיפוש מחודש בעולם ההיי טק. הוזמנתי לראיון עבודה כתוכניתנית פיתוח JAVA עבור מערכת מידע נאמר לי כי הראיון יכלול מבחן ידע (את צורת החשיבה שלי) למה הכוונה? תוכלו לתת לי דוגמאות? - אני לא תכנתתי מזה 3 שנים ואני בטוחה שרמת הידע שלי היא מצומצמת - כי דברים רבים שידעתי ולא תרגתי במשך הזמן היזה - נשכחו ממני. על איזה חומר מהאוניברסיטה חשוב לעבור? מבנה נתונים, בסיסי נתונים, JAVA, SQL? מה האלמנטים החשובים כדי לקבוע אם המועמד מתאים? אני יכולה לומר על עצמי שלתכנת עבורי זה כמו לרכב על אופניים - תנו לי סביבת עבודה -אני אביא את ספרי הלימוד שלי ולאחר זמן אני אחזור להיות בכושר המעולה שהיה לי ערב התפוצצות בועת ההי - טק. האם זה לגיטימי לומר כי הידע קיים רק השיפשוף חסר? ושאלה נוספת המדאיגה אותי - התחלתי הסמסטר ללמוד תואר שני במנהל עסקים? זה לא צויין בקו"ח - האם לומר? ואם כן איך? אני די חסרת אונים - אשמח לקבל סיוע במיוחד בדוגמאות לשאלות (אפילו להפנייה למקום בו קיים מאגר שכזה.

אפרתש

New member
תתאמני קצת

אם אכן את יכולה להחזיר לעצמך, כדאי לעשות את זה לפני הראיון, ולא לבנות על זה שהם יאמינו לך שפעם ידעת לתכנת, ואם הם רק יעסיקו אותך - את תיזכרי בהכל. לא יכולה לדבר בשם כולם, אם היית באה להתראיין אצלנו הייתי ממליצה על מבני נתונים ואלגורתימים בסיסיים. תקחי אולי איזה תרגילים מהלימודים ותראי אם תצליחי לפתור אותם. משהו שקשור למיון, נותנים על יעילות של אלגורתימים מקובלים. תספרי על הלימודים רק אחרי שתעברי שלב (אלא אם כן ישאלו שאלה ישירה ולא תוכלי להתחמק). תני להם להתרשם ממך, להחליט שהם רוצים אותך, ואז תספרי להם.

למעלה