קרן יפנית צונחת כבר שנה. האם למכור?

מצב
הנושא נעול.

eran_le

New member

נפל בחלקי הכבוד המפוקפק להחזיק באחת הקרנות הגרועות של השנה. מחקה לי כבר 30% במשך שנה (קניתי בסוף 2005) וממשיכה לצנוח ולצנוח (וכמובן שאני משלם גם את דמי הניהול...). האם הייתם מוכרים או מחכים שהיא תעלה? האם יש איזשהו פוטנציאל בדבר הזה?

קרלטון

New member
תתקשר למנהל הקרן

נפל בחלקי הכבוד המפוקפק להחזיק באחת הקרנות הגרועות של השנה. מחקה לי כבר 30% במשך שנה (קניתי בסוף 2005) וממשיכה לצנוח ולצנוח (וכמובן שאני משלם גם את דמי הניהול...). האם הייתם מוכרים או מחכים שהיא תעלה? האם יש איזשהו פוטנציאל בדבר הזה?
תתקשר למנהל הקרן
תגיד לו שיכבד את המסורת היפנית ויעשה חרקירי.

eran_le

New member
../images/Emo13.gif אני מוכן גם לעזור לו

תתקשר למנהל הקרן
תגיד לו שיכבד את המסורת היפנית ויעשה חרקירי.
אני מוכן גם לעזור לו

nestorcito

New member
אולי תחכה לסוף השנה

אולי תחכה לסוף השנה
האמת שהבורסה היפנית נורא איכזבה השנה,במיוחד לעומת סין והודו.אולי תחכה עד סוף השנה ואז תחליט.

nestorcito

New member
בגלל אפקט דצמבר-ינואר

למה לדחות לסוף השנה?
בגלל אפקט דצמבר-ינואר
יש סברה הגורסת שהשווקים עולים בסוף שנה ובתחילתה בגלל אופוריית החגים ושיקולי מס.בנוסף,אם מתלבטים האם לממש כרגע בגלל הפסדים של 30%,אפשר לדחות את ההחלטה בחודש-חודשיים.אנשים רבים מימשו קרנות של שווקים מתעוררים בעקבות הנפילות שהיו במאי יוני,ועכשיו הם די מצטערים על זה.

קרלטון

New member
בדקת אם זה עובד ביפן האפקט הזה?

בגלל אפקט דצמבר-ינואר
יש סברה הגורסת שהשווקים עולים בסוף שנה ובתחילתה בגלל אופוריית החגים ושיקולי מס.בנוסף,אם מתלבטים האם לממש כרגע בגלל הפסדים של 30%,אפשר לדחות את ההחלטה בחודש-חודשיים.אנשים רבים מימשו קרנות של שווקים מתעוררים בעקבות הנפילות שהיו במאי יוני,ועכשיו הם די מצטערים על זה.
בדקת אם זה עובד ביפן האפקט הזה?

Warren Buffett

New member
ולמה חיכית עד עכשיו ???

ולמה חיכית עד עכשיו ???
כשקונים נייר ערך עושים זאת כי מעריכים שיש פוטנציאל רווח וברגע שרואים שהמגמה בשטח אינה כפי שהערכת אז זה בדיוק הזמן לקטוע את ההפסד כשהוא עדיין קטן וללא דיחוי. לגבי הקרן הספציפית שאתה מחזיק, אם תתן לנו את שמה אולי נוכל לחוות דעה לגבי סיכוייה נכון לעכשיו.

eran_le

New member
הקרן היא אילנות חו"ל יפן

ולמה חיכית עד עכשיו ???
כשקונים נייר ערך עושים זאת כי מעריכים שיש פוטנציאל רווח וברגע שרואים שהמגמה בשטח אינה כפי שהערכת אז זה בדיוק הזמן לקטוע את ההפסד כשהוא עדיין קטן וללא דיחוי. לגבי הקרן הספציפית שאתה מחזיק, אם תתן לנו את שמה אולי נוכל לחוות דעה לגבי סיכוייה נכון לעכשיו.
הקרן היא אילנות חו"ל יפן
(שמתי לינק בתוכן ההודעה המקורית). בין 3 הקרנות הגרועות של השנה האחרונה. קרן די קיקיונית. לרוב כשהיו עליות במדד הניקיי היא עלתה מעט מאוד, וכשהיו ירידות היא ירדה בצורה אפילו חדה מירידת המדד. לגבי למה לא מכרתי עד עכשיו, זה קצת קשה למכור בהפסד, אתה יודע... מכיוון שלא שמעתי על מיתון קשה או על משבר ביפן, קיוויתי שמתי שהוא זה יתאזן חזרה. אבל נכון, הייתי צריך למכור די בהתחלה, אחרי חודשיים שלושה כשראיתי שזה לא זה. לפחות למדתי מזה משהו...

Warren Buffett

New member
אילנות חו"ל יפן

הקרן היא אילנות חו"ל יפן
(שמתי לינק בתוכן ההודעה המקורית). בין 3 הקרנות הגרועות של השנה האחרונה. קרן די קיקיונית. לרוב כשהיו עליות במדד הניקיי היא עלתה מעט מאוד, וכשהיו ירידות היא ירדה בצורה אפילו חדה מירידת המדד. לגבי למה לא מכרתי עד עכשיו, זה קצת קשה למכור בהפסד, אתה יודע... מכיוון שלא שמעתי על מיתון קשה או על משבר ביפן, קיוויתי שמתי שהוא זה יתאזן חזרה. אבל נכון, הייתי צריך למכור די בהתחלה, אחרי חודשיים שלושה כשראיתי שזה לא זה. לפחות למדתי מזה משהו...
אילנות חו"ל יפן
גם אם תיאוריית "אפקט ינואר-פברואר" שהוזכרה כאן תתגשם אין ביטחון שמשקיעי הקרן הזו תצליח ליהנות מכך. הקרן לא נראית טוב, במיוחד בשלושת החודשים האחרונים, אני הייתי מוכר. זוהי דעתי האישי בלבד ובהחלט לא המלצה או עצה.

n u 1

New member
eran_le

eran_le
תן הוראת מכירה - עוד היום .

nestorcito

New member
אני זוכר את ההמלצות למכור במאי...

eran_le
תן הוראת מכירה - עוד היום .
אני זוכר את ההמלצות למכור במאי...
כשנפלו השווקים המתעוררים.מאז הם זינקו.לממש ב30% הפסד זה לא קל,להמליץ על כך-נורא פשוט. אני גם הייתי מופסד בקרנות שונות במהלך השנה,אבל המתנתי בסבלנות והמצב התהפך.

rambling

New member
Why did you buy?

Why did you buy?
What was the reason you bought it in the first place? Some economic forecast? Technical formation? Someone's advice? What was the time horizon? Where was the stop loss? Does any of the reasons you bought it back in 2005 still hold? And lastly, If you had that same amount of money in cash now would you buy that fund now? If not, then why keep your money in there? The fact you it cost you 30% to realize this fund is not performing as you expected has nothing to do with whether right now and going forward you think this is a good investment or not. If you can think of a better place to put your money now then I would move it. I'm not advising you either way. At the end of the day you are responsible for what you buy and sell with your money, do your own due diligence.

rambling

New member
One more thing

One more thing
It's a big mystery to me why people would buy a fund with 2.5% expense ratio. Not to mention the buying commission. The EWJ ETF which tracks the MSCI Japan Index Fund has an expense ratio of 0.84% instead of 2.5% and no commission other than a few cents spread.

מצב
הנושא נעול.
למעלה