קריאטין, מה דעתכם?

• פותח הנושא ead1
  • פורסם בתאריך

ead1

New member
קריאטין, מה דעתכם?

הם לקיחת תוסף קריאטין תורמת לשיפור בכושר של ריצות ארוכות? לפי מה שהבנתי הוא גורם לעלייה במסה קצת, אך מצד שני משפר כוח מתפרץ ולכן אפשר לעשות אימוני איכות טובים יותר. מה דעתכם לגבי הנושא??

shohat

New member
ותר על זה

ככל שהיו נסיונות מחקריים לקשר בין שימוש בקראטין (איזה קריאטין אגב? יש כמה סוגים) לבין שיפור יכולות בספורט סיבולת, הם נותרו מאד שנויים במחלוקת. לעומת זאת, כפרקטיקה מעשית זה מאד לא נהוג, גם בגלל היעדר חשיבות יחסית, גם בגלל תוצרי לוואי נפוצים של השימוש וגם בגלל שאלת ההגיון הבסיסי בשימוש, לנוכח הדרישות הפיסיולוגיות של ריצה ארוכה. תמיד אפשר למצוא חריגים, ותמיד אפשר לשמוע הבטחות, אבל אני מתקשה מאד לראות איפה התועלת כאן. נתחיל בחשיבות היחסית: הפרמטר של "כח מתפרץ" הוא זניח עבור רץ מרחקים, למעט בהקשר של ספרינטים קצרים פתאומיים - surges (עד 10 שניות) שמשולבים במירוץ זה או אחר. וגם עבור רצים שנצרכים לכך, שאלה גדולה היא אם תוסף קריאטין יועיל יותר מדי. בעיקר צריך להבין שכרץ ארוכות (וגם בינוניות) האימונים אמורים להביא אותך למצב שלא מיאוץ של 10 שניות יעשה את ההבדל. כדי להיות ברור יותר: כרץ בינוניות-ארוכות - זה הפרמטר האחרון אחרי שורה ארוכה של פרמטרים חשובים יותר שצריכים לעניין אותך. תופעות לוואי - יצירת אנרגיה (ATP) במסלול קריאטין פוספט מחייבת שילוב בין ADP למים. בלי לסבך את הסיפור, השימוש בקריאטין מונוהיידרט מוביל בדרך כלל לעלייה במשקל הגוף, "משקל מים". מאד לא רצוי עבור רץ ארוכות. קראתי גם שיש נטייה גבוהה יחסית למתיחת שרירים. התשובה העיקרית נוגעת להגיון השימוש. גם ב"אימוני האיכות" שאתה מבצע כרץ ארוכות, אין שום משקל משמעותי לקריאטין.

ead1

New member
תודה ועוד דבר

אני מתכון בארוכות לריצות של 10 ו חצי מרתון. נניח עבור 10, שאני צריך גם מהירות ועובד הרבה על אינטרולים של 400 מטר לדוגמא, זה לא יעזור לשפר כוח ומהירות? או מה?

shohat

New member
לא

אם הדגש שלך על ריצות 10-21, אתה לא ממש עובד על "כח" ו"מהירות", ולא אלה הגורמים המגבילים/משפיעים על היכולת. יש נטייה להתייחס למושגים האלה בצורה מאד לא מדוייקת. הסברים מפורטים אתה מוזמן לקרוא כאן זה יעשה לך קצת סדר בהבנת המטרות של האימונים שאתה מבצע כרץ ארוכות, ויעזור להבין מדוע מסלול הקריאטין פוספט הוא יחסית זניח.

foggy1

New member
עוד נקודה

לקיחת קריאטין דורשת שתיה מרובה, רצים גם ככה צריכים לשתות כמויות מוגברות של מים. הקריאטין עלול להעמיס עוד יותר על הגוף. עוד משהו קטן, תשיג לך את הספר lore of running יש את מרבית התשובות בנושא ריצה.

למעלה