קריאה אחי היהודים, חתמו עוד היום על העצומה לטראמפ לסנקציות

marabo

Well-known member
אל תקשקשו על להמנע מקריאה לטראמפ כי זו קריאה לפריץ. מעבר לכך שאתם מנסים להלחם במפלצת עולמית עם אקדח קפצונים כי "מוסר" או "היסטוריה", אין פה טיעון בכלל, כל השמאל העולמי כבר בוחש פה משנות השבעים לפחות, כל הפריצים מכל העולם, אם אלו מדינות כמו ארה"ב, בריטניה, נורווגיה וגרמניה, עמותות ענק כמו רוקפלר, פידליטי, פורד וסורוס, ארגוני פשיעה כמו אפשטיין, או חברות נפט וגז (זוכרים את הסכם לפיד-חיזבאללה?), אז החארטה הזאת לא תופסת. הכול פה כבר רקוב, זה לא ירקיב את המצב יותר. אתם בעצם ממרקים את המצפון הקטן שלכם עם סמוחטות של שמאלנים על השארת האחים שלכם כאזרחים סוג ז' ועבדים לאוליגרכיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אל תקשקשו על להמנע מקריאה לטראמפ כי זו קריאה לפריץ. מעבר לכך שאתם מנסים להלחם במפלצת עולמית עם אקדח קפצונים כי "מוסר" או "היסטוריה", אין פה טיעון בכלל, כל השמאל העולמי כבר בוחש פה משנות השבעים לפחות, כל הפריצים מכל העולם, אם אלו מדינות כמו ארה"ב, בריטניה, נורווגיה וגרמניה, עמותות ענק כמו רוקפלר, פידליטי, פורד וסורוס, ארגוני פשיעה כמו אפשטיין, או חברות נפט וגז (זוכרים את הסכם לפיד-חיזבאללה?), אז החארטה הזאת לא תופסת. הכול פה כבר רקוב, זה לא ירקיב את המצב יותר. אתם בעצם ממרקים את המצפון הקטן שלכם עם סמוחטות של שמאלנים על השארת האחים שלכם כאזרחים סוג ז' ועבדים לאוליגרכיה.

סורי, לא משתתף במשחק.
עם כל הכבוד לפרופ' יוזם העצומה ולחותמים למיניהם, להשקפתי זו טעות עקרונית. כן, יתכן שזאת הדרך היחידה או הטובה/מהירה ביותר לפתור את בעיות הדיפ-סטייט* בישראל. ברור בכל מקרה שכל נסיון אחר, פנים-ישראלי, יהיה קשה יותר לביצוע וייתקל בבעיות (קרי פעולות התנגדות) שיכולות להגיע עד כדי משבר חוקתי אמיתי (ולא מומצא כפי שהרל"ב טוען כבר שנים).

אבל אתנגד להתערבות חיצונית ולא משנה של מי, בענייניה הפנימיים של ישראל. אמנם מדינות רבות מתערבות כבר שנים, למשל מדינות מערב אירופאיות שתורמות לארגונים אנטי-ישראליים (חלקם מהשמאל הישראלי למרבה הצער) או פרו-פלסטינים (כמו כאלה שבונים בניה בלתי חוקית באיו"ש למשל, על חשבון האירופאים שלאחר מכן מתעצבנים כשישראל הורסת את הבניה הזאת בהתאם לחוק). וכמובן גם ארצות הברית עצמה, שממשלים דמוקרטיים שלה (למשל אובמבה, ביידן כמובן) התערבו מאחורי הקלעים ואף בגלוי בנעשה כאן לרבות בעניינים שאין להם שום ענין להתערב בהם. אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לשחק את אותו משחק.

ישראל היא מדינה ריבונית וככזאת אני מתנגד למעורבות כזאת, גם של ממשל אוהד לישראל שנקרא לסייע לנו לפתור בעיות. אז כשמדובר בבעיות חיצוניות, בינלאומיות, כמו למשל הפצצה מסוימת באירן שאנו מתקשים לעשות לבד, זה כמובן משהו אחר. אבל כשמדובר בענין פנים-ישראלי כמו פיטורי יועמ"ש סוררת, זו הבעיה שלנו ועלינו למצוא את הדרך לפתור אותה.

אמנם אהנה אם ממשל טראמפ ישית סנקציות על הפצלוחה וחברה המכונה נשיא ביהמ"ש העליון (אמנם במינוי עצמי וחברי), אבל לא אשתתף בקריאה לממשל לעשות כן.

* הגדרה שגויה, שכן אלו שאנו עוסקים בהם מזמן עברו לפעול מעל לפני השטח ואינם עוד ב"דיפ" כמו שמונח מרמז (ואחרים אכן עדיין נמצאים).

marabo

Well-known member
סורי, לא משתתף במשחק.
עם כל הכבוד לפרופ' יוזם העצומה ולחותמים למיניהם, להשקפתי זו טעות עקרונית. כן, יתכן שזאת הדרך היחידה או הטובה/מהירה ביותר לפתור את בעיות הדיפ-סטייט* בישראל. ברור בכל מקרה שכל נסיון אחר, פנים-ישראלי, יהיה קשה יותר לביצוע וייתקל בבעיות (קרי פעולות התנגדות) שיכולות להגיע עד כדי משבר חוקתי אמיתי (ולא מומצא כפי שהרל"ב טוען כבר שנים).

אבל אתנגד להתערבות חיצונית ולא משנה של מי, בענייניה הפנימיים של ישראל. אמנם מדינות רבות מתערבות כבר שנים, למשל מדינות מערב אירופאיות שתורמות לארגונים אנטי-ישראליים (חלקם מהשמאל הישראלי למרבה הצער) או פרו-פלסטינים (כמו כאלה שבונים בניה בלתי חוקית באיו"ש למשל, על חשבון האירופאים שלאחר מכן מתעצבנים כשישראל הורסת את הבניה הזאת בהתאם לחוק). וכמובן גם ארצות הברית עצמה, שממשלים דמוקרטיים שלה (למשל אובמבה, ביידן כמובן) התערבו מאחורי הקלעים ואף בגלוי בנעשה כאן לרבות בעניינים שאין להם שום ענין להתערב בהם. אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לשחק את אותו משחק.

ישראל היא מדינה ריבונית וככזאת אני מתנגד למעורבות כזאת, גם של ממשל אוהד לישראל שנקרא לסייע לנו לפתור בעיות. אז כשמדובר בבעיות חיצוניות, בינלאומיות, כמו למשל הפצצה מסוימת באירן שאנו מתקשים לעשות לבד, זה כמובן משהו אחר. אבל כשמדובר בענין פנים-ישראלי כמו פיטורי יועמ"ש סוררת, זו הבעיה שלנו ועלינו למצוא את הדרך לפתור אותה.

אמנם אהנה אם ממשל טראמפ ישית סנקציות על הפצלוחה וחברה המכונה נשיא ביהמ"ש העליון (אמנם במינוי עצמי וחברי), אבל לא אשתתף בקריאה לממשל לעשות כן.

* הגדרה שגויה, שכן אלו שאנו עוסקים בהם מזמן עברו לפעול מעל לפני השטח ואינם עוד ב"דיפ" כמו שמונח מרמז (ואחרים אכן עדיין נמצאים).
זו הטעות שלך
נכון להיום ישראל אינה מדינה ריבונית, כוחות זרים שולטים בה ואין בידינו היהודים את הכח להחזיר אלינו את המדינה.
צריך להשלים עם זה.
הברירה היא בין להשאר עבד לבין לצאת לחופשי עם סיוע מבחוץ
אני לא מוכן להישאר עבד, עבדים היינו לפרעה במצרים.

Harrington

Well-known member
מנהל
זו הטעות שלך
נכון להיום ישראל אינה מדינה ריבונית, כוחות זרים שולטים בה ואין בידינו היהודים את הכח להחזיר אלינו את המדינה.
צריך להשלים עם זה.
בעולם בו אני חי מדינת ישראל לגמרי ריבונית. בכל מקרה גם אלמלא הייתה, הייתי מחפש דרכים לשנות זאת. לא הייתי משתתף במשחק ובכך מאשר/מחזק את אותה חוסר ריבונות שקיימת לשיטתך.

marabo

Well-known member
בעולם בו אני חי מדינת ישראל לגמרי ריבונית. בכל מקרה גם אלמלא הייתה, הייתי מחפש דרכים לשנות זאת. לא הייתי משתתף במשחק ובכך מאשר/מחזק את אותה חוסר ריבונות שקיימת לשיטתך.
המדינה אולי ריבונית אבל הריבון הם כוחות זרים
כלומר, היהודים אינם הריבון.
מדובר בכוחות הרבה יותר חזקים ממך, לא תוכל לבדך לשנות את זה, ניסית מספיק, לא הלך.
חזרנו לברירה בין להשאר עבד מושפל שלא מבקש עזרה לבין להיות בן חורין אחרי שקבלת עזרה מבחוץ.

זה בדיוק כמו העם האירני, הם לבדם לא יכלו להלחם בשלטון שנתפס אצלם את המדינה קרוב ל 60 שנה, רק כוחות חיצוניים מנסים כעת לשחרר אותם.

הבחירה שלך, או להשאר עבד מושפל או לקבל עזרה ולהיות בן חורין, אין אמצע

Harrington

Well-known member
מנהל
מדובר בכוחות הרבה יותר חזקים ממך, לא תוכל לבדך לשנות את זה, ניסית מספיק, לא הלך.
חזרנו לברירה בין להשאר עבד מושפל שלא מבקש עזרה לבין להיות בן חורין אחרי שקבלת עזרה מבחוץ.

זה בדיוק כמו העם האירני, הם לבדם לא יכלו להלחם בשלטון שנתפס אצלם את המדינה קרוב ל 60 שנה, רק כוחות חיצוניים מנסים כעת לשחרר אותם.

יש כשל לוגי בדבריך. להיות ריבון (בעל ריבונות) אומר שאני יכול להסתדר לבד, בגדול. שאם אני נדרש לפנות לגורם חיצוני לסיוע, זאת החלטה ריבונית שלי. אתה מדבר על צורך באותו גורם חיצוני. על אי-יכולת להסתדר בלעדיו.

אני לא רואה באי-בקשת עזרה שאני "עבד מושפל". אני רואה את זה בדיוק הפוך. אילו הייתי (עדיין) "עבד מושפל", אכן לא הייתי מסתדר בעולם בלי העזרה החיצונית. אני לא שם. לא חושב שאנחנו צריכים אותה ומעל לכך, לא חושב שנכון לנו להשתמש בה כפי שפירטתי כבר קודם.

אני בן חורין. זה אומר בין השאר שאני בן חורין להחליט שאני מסתדר לבד או בכל אופן רוצה להסתדר לבד. זה אומר בין השאר שאני בן חורין שלא להידרש למעורבות חיצונית שתפתור לי את בעיותי. בטח לא רק בגלל שקצת קשה לי (להסתדר לבד).

marabo

Well-known member
יש כשל לוגי בדבריך. להיות ריבון (בעל ריבונות) אומר שאני יכול להסתדר לבד, בגדול. שאם אני נדרש לפנות לגורם חיצוני לסיוע, זאת החלטה ריבונית שלי. אתה מדבר על צורך באותו גורם חיצוני. על אי-יכולת להסתדר בלעדיו.

אני לא רואה באי-בקשת עזרה שאני "עבד מושפל". אני רואה את זה בדיוק הפוך. אילו הייתי (עדיין) "עבד מושפל", אכן לא הייתי מסתדר בעולם בלי העזרה החיצונית. אני לא שם. לא חושב שאנחנו צריכים אותה ומעל לכך, לא חושב שנכון לנו להשתמש בה כפי שפירטתי כבר קודם.

אני בן חורין. זה אומר בין השאר שאני בן חורין להחליט שאני מסתדר לבד או בכל אופן רוצה להסתדר לבד. זה אומר בין השאר שאני בן חורין שלא להידרש למעורבות חיצונית שתפתור לי את בעיותי. בטח לא רק בגלל שקצת קשה לי (להסתדר לבד).
אין שום כשל
טענתי שאנחנו לא הריבון וכדי שנהיה הריבון נזדקק לעזרה מבחוץ

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום כשל
קראתי את מה שטענת. אני כאמור לא רק שלא מסכים עם זה, אלא אף סבור שגם אם אזרום עם הטענה ואקבל אותה לצורך הדיון, עדיין אתנגד לפניה המדוברת לטראמפ, מאחר ובמקרה כזה הייתי רוצה בשינוי המצב (קרי מעבר לריבונות עצמית מלאה) ולא לנקוט בפעולות שמחזקות את המצב הבלתי-תקין (כאילו טראמפ המחליט כאן וכו'). זאת כאשר הפניה לטראמפ כמובן לגמרי מחזקת את הסברה הזאת או אם שוב נזרום לצורך הדיון, את המצב התקול הזה.

evglev1

Well-known member
מנהל
אין שום כשל
בדרך כלל הזר פעל רק נגד זר אחר ולא פעל למען ריבונות. עובדה שרומא עזרה לנו להשיג ריבונות מול הסלווקים אבל ברגע שרומא התחזקה היא כבשה אותנו והפכה אותנו לממלכת חסות שלה. כך גם הבבלים עזרו ליואשיהו להשתחרר מהאשורים ולפני זה הצילו בעקיפין את חזקיהו מחורבן והוצאה להורג או הגלייה, ואצל בניו של יואשיהו הם כבשו בעצמם.

evglev1

Well-known member
מנהל

זה בטח בדיוק מה שיוחנן הורקנוס השני ואנטיפאטרוס הסבירו לעם היהודי שלא הבין איך הם פונים לרומא כדי להכריע במלחמה פנימית במשפחה המלוכה היהודית. ובעצם למה ללכת רחוק, זה בדיוק מה שהשמלאנים אמרו כשהם ביקשו מביידן להתערב כדי למנוע את הרפורמה.

ai27

Well-known member
זו הטעות שלך
צריך להשלים עם זה.
טיט פר טאט:
אין מי שראוי יותר לסנקציות
מאשר אלו שפעלו להטלת סנקציות למטרות הפיכה דיקטטורית

evglev1

Well-known member
מנהל
טיט פר טאט:
אין מי שראוי יותר לסנקציות
מאשר אלו שפעלו להטלת סנקציות למטרות הפיכה דיקטטורית
וזה בדיוק מה שהם יגידו כשיבקשו שוב סנקציות, קודם הם סתם דיברו גבוהה על החוק הבינלאומי ועל הדמוקרטיה שאין להם מושג בה, עכשיו הם יוכלו להגיד שהם מבקשים סנקציות נגד אלה שביקשו סנקציות נגדם.

evglev1

Well-known member
מנהל
זו הטעות שלך
צריך להשלים עם זה.
טראמפ לא יחזיר לנו את המדינה הוא יבסס את שלטון הימין, אבל גם יבסס שליטה אמריקאית עמוקה יותר שכל נשיא אחריו ייהנה ממנה. ואז נזיפה כמו שמזכירת המדינה הילארי קלינטון נזפה בביבי בקדנציה של ממשלת ביבי-ברק יהיה צעד לגיטימי ואף מוצדק כי ההנחה שראש ממשלת ישראל עובד אצל נשיא ארה"ב תהיה דעת הכלל בכל העולם המערבי כולל ישראל.

marabo

Well-known member

טענות שגם שמאלנים יעשו לנו את זה אם הם יהיו בשלטון ובארצות הברית יהיה נשיא שמאלני לא תופסות, הם עשו לנו את זה.
טענות שאנחנו מדינה עצמאית ולא צריכים לערב גורמים זרים לא תופסות, אנחנו כעת לא מדינה עצמאית, כוחות השמאל שולטים בנו.

evglev1

Well-known member
מנהל
טענות שגם שמאלנים יעשו לנו את זה אם הם יהיו בשלטון ובארצות הברית יהיה נשיא שמאלני לא תופסות, הם עשו לנו את זה.
טענות שאנחנו מדינה עצמאית ולא צריכים לערב גורמים זרים לא תופסות, אנחנו כעת לא מדינה עצמאית, כוחות השמאל שולטים בנו.
כשקודם שמלאנים עשו זאת, הייתה לנו זכות לכעוס עליהם, עכשיו אתה מבקש להפוך את זה לחלק לגיטימי מכללי המשחק במערכת הפוליטית.

certified.woke

Well-known member

חושו מלחכי פנכה ואוכלי קורצה...עתרו למנהיגכם...

"שנאה זה מה שמאחד את המחנה שלנו" (נתן אשל)

evglev1

Well-known member
מנהל
מי בדיוק בישראל כתב אישית לביידן ובקשו שילחץ על ה- .AKA ,C.M מר 7/10, להרפות מן הדפורמה (deform)?

"שנאה זה מה שמאחד את המחנה שלנו" (נתן אשל)
ומה יותר גרוע לכתוב אישית או להציב שלט בהפגנה שבטוח תשודר ב-CNN. הרי לטענתכם יגאל עמיר החליט לרצוח את רבין ז"ל בגלל השלטים "רבין בוגד" בהפגנות והצעקות "רבין בוגד" בהפגנות ולא בגלל מכתב אישי שמישהו שלח לרבין ז"ל ובו הסביר שלדעתו הוא בגד במולדת.

evglev1

Well-known member
מנהל

ואחרי זה כבר לא תהיה זכות מוסרית להגיד שום דבר לשמלאנים שיפנו לנשיא דמוקרטי לנקוט סנקציות נגד מתיישבים וח"כים מהימין. טראמפ הוא לא ביבי, הוא לא יישאר נשיא 15 שנה וגם המפלגה הרפובליקנית היא לא הליכוד בו יש רק עמדה דומיננטית אחת והשאר שוליים. אפילו סגן הנשיא וואנס מסתייג מהתמיכה בנו.

למעלה