תודה רבה רבה ידידי היקר ! משום מה - לאחר שהקלטתי את הסרט
קרונועי אסלינגן גרורי קטר בנסיעה 1975 מתוך "עברית בסימן טוב"
שלום רב. מצ"ב פרק בסדרה "עברית בסימנטוב" שנקרא "נסיעה לחיפה". בפרק הזה מ-1975 (כנראה) - תחנת ת"א מרכז הישנה בעלת שני רציפים בלבד, כמה צילומים של קרונועי אסלינגן בנסיעה כשכבר היו גרורי קטר (בשתי צביעות שונות) ותחנת חיפה מרכז של אז, טרום השיפוץ של שנות האלפיים. שימו לב לשחזור המדויק של קרון אסלינגן מבפנים בצילומי האולפן שהם רוב הפרק. לשוחרי הנוסטלגיה של הרכבת של פעם.
תודה רבה רבה ידידי היקר ! משום מה - לאחר שהקלטתי את הסרט
וראיתיו פעמיים, נראה שהקרון הוא אמיתי והנסיעה אכן מתקיימת בקו תל-אביב חיפה.
ברור מאליו שיש בפרק צילומי אולפן אך נראה לי שהרוב דווקא צולם בשטח.
קיים בי זכרון מיוחד לתחנת הרכבת הזו - תל-אביב מרכז, כאשר בהיותי בן 10 בשנת 1973 הייתי כהרגלי בחופש הגדול אצל סבא וסבתא בתל-אביב במשך עשרה ימים. בבוקר הייתי נוהג לקום מוקדם ונוסע מרחוב בן-יהודה בו גרו אל התחנה כדי לראות את הרכבות הנכנסות ויוצאות מהתחנה. זכורים לי מהחופש הזה קטרים רבים בהם נהגתי להתבונן בהתרגשות של ילד בן 10. במיוחד זכור לי קטר מס' 119 שבדיוק חודש לאחר החופש "נהרג" בהתנגשות עם משאית עפר במפגש פרדס-חנה ליד מפעל איטונג. אני זוכר כיצד עליתי עליו בתחנה והנהג - נדמה לי וייס שמו, הסביר לי על כל הידיות והכפתורים שבתא הנהג. (צילום של 119 בתחנה זו במלוא תפארתו מופיע בשער קומונה 1862, כאן בתפוז).
וכאמור ביום 19.09.1973 בשעה 13:07 הגיע סופו של הקטר שהתהפך ובכך תמו חייו. ברשותי רק צילום אחד בשחור לבן ומטושטש מאותה תאונה. פול, ז"ל, סיפר לי שבזמנו הוסרט סרט על התאונה ע"י חובב הרכבות נחמן בלום, ז"ל, ואולם למרות שסרטיו הועברו לנכדו - יזהר ירקוני, לא נמצא בינייהם הסרט הכה מבוקש.
בתחנה זו הוסרטו סרטים רבים וקליפים חשובים לאותה תקופה. הבולט בהם היה:
מירי פליקס - 'שמור לי את יום המחרת' - 1971.
מירי היתה בת קיבוץ שריד וכיום היא מתגוררת בלונדון. בקליפ שלה נראית התחנה, רכבות בה והקליפ מאופיין בנשמה עזה של אותה תקופה נהדרת של לפני המלחמה. וללא קשר בגלל שאני מכיר אותך לא מהיום - מומלץ לך מאוד להקשיב לקליפ הבא:
עירית סנדנר - 'הגשם חדל'. אותה שנה (1971), אותה תחושה, ואותה התרגשות של לפני המלחמה הנוראה.