קראתם?

winnerline

New member
קראתם?

מישהו קרא את התבה על עוקץ בעיתון של היום? (ידיעות אחרונות) לאחר קריאת הכתבה עלה לי הרצון לשרת בעוקץ .. אבל זה הוריד לי את ההתלהבות כי כתוב ש 1 מכל 6 מתקבל עד כדי כך קשה להתקבל לשם? מה אתם אומרים על הכתבה? צריך קב"א גבוהה להתקבל לשם או רק פרופיל קרבי? 72 אפשר להכנס ליחידה או רק מעל 82? אם מקבלים סעיף ראייה אפשר להתקבל ליחידה לוחמת? ומה לגבי אסטמה (חלשה מאוד מאוד מאוד..) זה עוצר מלהגיע לשם? הרבה שאלות מקווה שתענו.. שבת שלום

the xecutioner

New member
ככה

בשביל להתקבל לעוקץ צריך דבר ראשון להתגייס לחי"ר יעודי, שדורשת פרופיל 82 ומעלה, לא משנה אם אתה עם סעיף ראיה או אסטמה.. העיקר 82 ואז יוצאים לגיבוש עוקץ שממנו אפשר להתקבל ליחידה חוצמזה, עם סעיף ראיה אפשר להתקבל כמעט לכל היחידות הלוחמות, חוץ מיחידות ההתנדבות שמגבילות

winnerline

New member
אפשר יותר פרטים?

מזה חי"ר רגלי ולמה אי אפשר ישר להתגייס לעוקץ? אם אני מתגייס לחי"ר יעודי מה עוד עומד לרשותי איזה יחידות? ומתי אני אומר להם שאני מעוניין בעוקץ? בגיוס עצמו או אחרי הגיוס לחי"ר יעודי? פרטים פרטים פרטים..... תודה

אני אנסה לעזור

חי"ר יעודי אלו פלוגות שלמשך כל השירות שלהם מוצבות במקום אחד (בניגוד לחי"ר רגיל כמו צנחנים וגבעתי שעוברות ממקום למקום). יש כאלו שרואים את זה כפלוס ויש מי שרואה את זה כמינוס (אני אישית מעדיף חי"ר רגיל). בקשר לעוקץ, אם זו הסיבה היחידה שבשבילה תתגייס לחי"ר יעודי, אז אני ממליץ לך ללכת לכיוון אחר. קשה מאוד להתקבל לעוקץ, גם כי היא יחידה קטנה יחסית וגם כי 99% מהחיילים שם השתמשו בפרוטקציות (הכנסתי את האקסית שלי לשם דרך אבא שלי).

winnerline

New member
אז תכניס..

אז תכניס גם אותי דרך אבא שלך.. :) אז על איזה יחידה עוד אתה ממליץ קרגבי אבל לא משעממת ולא לטחון שמירות משהו שיעביר את השירות בכייף.. אני תמיד רציתי עוקץ כי זה נשמע הכי כייף בצבא מה עוד יש?

winnerline

New member
המשך..

אני רציתי גם ללכת לעוקץ בגלל זה יכול לתרום לעתיד שלי הן בצבא והן באזרחות איזה עו תפקיד יכול לתרום לך באזרחות?

חחחחחחח

אני הולך לצנחנים אבל יש שמירות אז אתה לא תרצה. תגיד לי מה הפרופיל שלך ואני אומר איזה יחידות מעניינות יתאימו לך.

winnerline

New member
כאן הבעייהההה..

כאן הבעייה עדיין עוד לא עברתי צו ראשון בתחילת החודש אני הולך ואני לא יודע את הפרופיל אבל יש לי ככה בעיית ראייה בעין אחת ובתיק הרפואי כתוב אסטמה למרות שאין לי אז לא יודע כמה אני יכול לקבל בפרופיל הלוואי שאקבל 82 לגבי עתודה אני לא יכול אין לי בגרות ואין לי 12 שנות לימוד!! ואפשר שמירות אבל לא לטחוןן.. תציע לי דברים טובים שיוכלו לעזור גם בהמשך החיים..

זו באמת בעיה

תראה הפרופיל תלוי ברמת האסטמה שרשומה לך בתיק הרפואי, אתה יכול לקבל 82 ומצד שני אם האסטמה ברמה גבוהה אתה יכול לקבל גם 64 רפואי. הקב"א שלך תהיה נמוכה כי לא סיימת 12 שנות לימוד. מה שאומר שאתה גם לא יכול תקשוב, רפואה וקצונה ייעודית. מבחינת מה שיוכל לעזור לך באזרחות, אני מציע שתלך לכלבנים של חיל האויר. מבחינת קרבי, חי"ר לא מתאים לך, אתה יכול ללכת לשייטת סטי"לים, לשיריון, לתותחנים, לנ"מ ולפלח"ץ (כמובן בתנאי שתקבל פרופיל קרבי).

winnerline

New member
אבל..

אבל אין אסטמה פשוט היה בגיל קטן ותפסתי על זה טרמפ בבית ספר אז זה כתוב לי בתיק אישי אם אני יביא תוצאות בדיקות וכל זה עדיין יורידו לי פרופיל על זה?

אני כמעט בטוח שאם תביא תוצאות

שאומרות שאין לך אסטמה, אז לא יורידו פרופיל. ככה שאם באמת יהיה לך 82 לא תהיה לך בעיה להגיע לחי"ר.

the xecutioner

New member
אני מכיר כמה חבר'ה

שהתגייסו לחי"ר יעודי רק בשביל עוקץ ואכן, זה ממש טיפשי... אבל אחד מהם עבר את הגיבוש

the xecutioner

New member
עוד תשובות

על השאלה מה זה חי"ר יעודי ענו לך... אי אפשר להתגייס ישר לעוקץ בגלל שזו יחידה ממיינת, ואתה צריך לעבור מבדקים ("גיבוש") שבודקים יכולות כאלה ואחרות שלך כדי לבחון את התאמתך ליחידה. אחרי הגיוס לחי"ר יעודי, אחרי הטרום טירונות (שבוע מהגיוס בערך) יש גיבוש עוקץ (נדמה לי שלחי"ר יעודי אין עוד יח"טיות) וכל מי שרוצה יכול לגשת אליו.

winnerline

New member
אבל אם אני..

אבל אם אני יתגייס לחי"ר יעודי וילך לגיבוש עוקץ ולא יתקבל לאיזה יחידות אני יוכל ללכת?

Calgone

New member
חי"ר ייעודי, או בשמו הישן חירמ"כ

חטיבה 900 (או גדודי ה-90) כולל את: דוכיפת, שמשון, נחשון, חרוב ולביא.

למעלה