קצת תח"צ, והפעם - גרמניה!

מצב
הנושא נעול.

בשרשור זה אציג מס' תמונות מביקורי בגרמניה. תמונות נוספות תוכלו למצוא בגלריה החדשה שאורן פתח בנושא (תודה אורן!).

קודם כל- לחובבי הרכבת - ICE Train

בשרשור זה אציג מס' תמונות מביקורי בגרמניה. תמונות נוספות תוכלו למצוא בגלריה החדשה שאורן פתח בנושא (תודה אורן!).
אני נסעתי בשלוש דגמים של ה-ICE של DB הגרמנית, כנראה ע"פ שנת היצור שלהם. הם נוסעים במהירות של כ-260 קמ"ש ומאחרים נורא! ICE פירושו Inter City Express.

יהוושע

New member
"שלושה" דגמים ,לא "שלוש" דגמים,אנא!

אני נסעתי בשלוש דגמים של ה-ICE של DB הגרמנית, כנראה ע"פ שנת היצור שלהם. הם נוסעים במהירות של כ-260 קמ"ש ומאחרים נורא! ICE פירושו Inter City Express.
"שלושה" דגמים ,לא "שלוש" דגמים,אנא!

suprman1

New member
אנדי שיחקת אותה עם התמונות../images/Emo45.gif

אנדי שיחקת אותה עם התמונות

גם התמונות של האוטבוסים יפות מאוד
בקשר לרכבות האם הן עם מנועי דיזל או חשמל עם מסילה נוספת תחתית

הנעת הרכבות הגרמניות

אנדי שיחקת אותה עם התמונות

גם התמונות של האוטבוסים יפות מאוד
בקשר לרכבות האם הן עם מנועי דיזל או חשמל עם מסילה נוספת תחתית
הנעת הרכבות הגרמניות
הרכבות המהירות - כולן מונעות חשמל. אבל, לגבי הרכבות האיזוריות והמאספות, יתכן שחלקן לא חשמלי. היו מסילות לא מעטות שלא ראיתי מעליהן חוטי חשמל, אבל לרכבות עצמן לא היה קטר. הן היו קרונועים (מערכים של 2 ויותר קרונות). גם לא היה רעש חזק מדי ולכן הנחתי שהן חשמליות, למרות שלא זכור לי חוט חשמל. ראיתי גם רכבת שהיה כתוב עליה בגדול אלסטום, עיצובה היה יפה מאוד ושונה מהשאר, כמו גם הצבע שלא היה דומה אפילו לצבע הרגיל של DB, לצערי לא הספקתי לצלמה. עוד משהו מעניין - ראיתי כמה קטרים שדומים לקטרי העיתוק אצלנו (אני חושב שכך קוראים להם: קטרים קצרים יחסית עם קבינה קטנה ואף ארוך). היום שם גם הרבה מאוד קרונות קומותיים שדומים (מכיוון שהם מונעי גז) לקרונות שלנו ואף צבועים באותם צבעים לחלוטין! אגב, היו שם גם טראמים, אבל התמונה היחידה שצילמתי טראם לא יצאה... יש לי בעיה בהעלאת תמונות לגלריה. לאחר שהמחשב מעלה את הקובץ לתפוז, במקום לראות תמונה וכפתור אישור בתיבה קטנה באמתע העמוד, אני מקבל את www.tapuz.co.il בתיבה הזו, ובגלל זה אני לא יכול להעלות עדיין כלום לגלריה. מישהו יכול לעזור לי?

ישרון

New member
ליבי ליבי לרכבות בגרמניה

ליבי ליבי לרכבות בגרמניה
באחור של שני דורות הימציאו בגרמניה את הרכבות הסופר מהירות,שוו לנפשכם כמה מהר היו מספיקים להשמיד את היהודים לו היו להם אז הרכבות של היום??? תאמין לי מסוף כרמלית לו היו רוצים הם לא היו מאחרים בשנייה אחת .

אני מעדיף לא לחשוב מה היה קורה

ליבי ליבי לרכבות בגרמניה
באחור של שני דורות הימציאו בגרמניה את הרכבות הסופר מהירות,שוו לנפשכם כמה מהר היו מספיקים להשמיד את היהודים לו היו להם אז הרכבות של היום??? תאמין לי מסוף כרמלית לו היו רוצים הם לא היו מאחרים בשנייה אחת .
אני מעדיף לא לחשוב מה היה קורה
במקרה כזה... לכל מי שמתעניין, אגב, לא היו אף גילויי אנטישמיות בגרמניה (זה עדיין לא אומר מה מסתתר בליבם של הגרמנים).

david80

Active member
ואני נסעתי היום במהירות 154 קמ"ש

ברכבת IC3 מערך 06!!! וזה 59 אחוז מהמהירות של ה-ICE, לא רע!

suprman1

New member
לא ידעתי שמערך IC3 מגיע ל-260 קמ"ש

ברכבת IC3 מערך 06!!! וזה 59 אחוז מהמהירות של ה-ICE, לא רע!
לא ידעתי שמערך IC3 מגיע ל-260 קמ"ש
בכל מיקרה בארץ, עד כמה שידוע לי המהירות מוגבלת ל-160 קמ"ש כך שלמעשה נוצלו 96 אחוזים מהמהירות המותרת
שטויות, אבל מי סופר

ושוב לחובבי הרכבת - S Bahn בברלין

ה-S Bahn בברלין הוא הנקי והחדיש ביותר מהערים שביקרתי בהן (ברלין, פרנקפורט, המבורג, קלן, ויסבאדן).

yblumann

New member
Classic Berlin S Bahn

ה-S Bahn בברלין הוא הנקי והחדיש ביותר מהערים שביקרתי בהן (ברלין, פרנקפורט, המבורג, קלן, ויסבאדן).
Classic Berlin S Bahn
To all of those who know a thing or two about the complex history of the S and U Bahn in berlin. the train shown here is the new 480 class- ugly train as far as I am concerned. but the classic train is of course the 165 class of which consisted of 638 set of three cars. The class was bulit between 1928-1937 and operated throughout WW2, east germany and unification right up to 2001, thus completing a unique service record in the annals of electic suburban train services. The class was overalled several times ending up as the 475/6/7 class. There is a very good book in English about the system- by B Hardy published in the Uk, and there is a museum -S Bahn museum group in berlin. regards Yoram.

לחובבי הנוסטלגיה - מרצדס O305

לחובבי הנוסטלגיה - מרצדס O305
שימו לב למרכב הגרמני (הלא מקורי) של האוטובוס הזה, בעל דלת אחת בלבד - קידמית. הגג שלו הוא ברזנט מתקפל, כמו לעוד הרבה אוטובוסי תיירים בגרמניה, בעיקר דו-קומתיים. האוטובוס מיועד לסיורים של תיירים בעיירה Potsdam שבמטרופולין של ברלין. בעיירה זו יש פארק ענק עם מספר גדול של ארמונות מרשימים.

ועוד קצת נוסטלגיה - M.A.N SD 200

ועוד קצת נוסטלגיה - M.A.N SD 200
הדו-קומתי של ה-SL 200, בזמן המתנה ליציאה לסיור בברלין.

והפתעה ליצחקA - תואם ל-200

והפתעה ליצחקA - תואם ל-200
אוטובוס לבטיחות בדרכים בתערוכת המכוניות הבינ"ל בפרנקפורט ה-IAA.

תחנת אוטובוסים מרכזית בהמבורג

המבנה קטן, אך מרשים ביופיו (בייחוד בלילה). רובו מורכב מזכוכית, והרציפים מאוד יפים ומסודרים (בצורת מסרק) עם שילוט אלקטרוני כמובן!

orib44

New member
שימו לב!

המבנה קטן, אך מרשים ביופיו (בייחוד בלילה). רובו מורכב מזכוכית, והרציפים מאוד יפים ומסודרים (בצורת מסרק) עם שילוט אלקטרוני כמובן!
שימו לב!
מאחורה יש תמונה של סיטארו, שהוא קו חמש. הצביעה שלו דומה ל"תוכי", שאלה האוטובוסים של קו חמש של תל אביב...

traiNir

New member
זה נראה כמו מסוף שכונתי

זה נראה כמו מסוף שכונתי
ולא תחנה מרכזית!

מוקדש לאביתר - סיטארו 15 מטר

מוקדש לאביתר - סיטארו 15 מטר
או בשמו המדוייק Mercedes-Benz O530. התמונה צולמה בעיירה Potsdam. נסעתי בסיטארו באורך רגיל, ואני חייב להודות שמדובר באוטובוס מפואר, יפה ונוח, אך איני יכול להחליט אם הוא עדיף על ה-NL של מ.א.ן. ההרגשה בו שונה וחלקה יותר, אבל מצד שני, אני מאוד אוהב את ההרגשה במ.א.ן. אגב, הדפיקות בחלונות שמישהו הזכיר כאן פעם בנידרפלורים - קיימת גם בסיטארו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה