קצת פילוסופיה

קצת פילוסופיה../images/Emo254.gif

האם הבחירה להיות אם קשורה אף לבחירה המקצועית שלכן (לדוגמא: בחירת מקצוע עם שעות עבודה מועטות, כך שאפשר להיות עם הילדים הרבה)

בחירה מקצועית

כאשר הייתי בת 14 הלכתי לתיכון ב"סמינר הקיבוצים", כי להיות מורה זה שעות נוחות. ירדתי מהרעיון הזה מהר מאד. העבודות שבחרתי לאחר מכן נבחרו בגלל עניין ולא בגלל שעות העבודה. מלבד עבודה אחת שנבחרה בגלל שעות העבודה וזו היתה בחירה גרועה שהחזקתי בה פחות מחצי שנה. לדעתי, כאשר הבחירה המקצועית היא רק בגלל תנאים, כגון שעות עבודה, ואין עניין וסיפוק בעבודה - גם הילדים יסבלו מכך. אמנם יהיו יותר "שעות אמא", אך השאלה היא מה תהיה איכותן.

איך אפשר לתכנן מראש?

כרווקה עבדתי במקצוע שאין בו שעות ימים חגים או לילות לרגע לא חשבתי שאני יעשה משהו אחר בחיי גם המחשבה שאני מתחתנת ואהפוך לאמא לא שינתה את הגישה שלי להיפך, תמיד הכנתי את האישלי שאין סיכוי לצפות שאני אהיה אמא לדוגמא אני אשת קריירה וממש לא חושבת לשבת עם הילדים בבית בטח לא לגדל אותם שנים בפועל ברגע שהפכתי אמא כל חיי השתנו נכון שלא התאים לי להיות אמא שמגדלת את הילדים שלה ובבית זמינה תמיד הצורך לעבוד ושיהיה לי עניין משלי נשאר לגמריי אבל מצאתי את עצמי עם השנים מקצצת שעות עבודה מחפשת עבודה שלא דורשת ראש גדול מידי עבודה שלא יתרידו אותי בשעות שאני בבית עם המשפחה שלי בהחלט השתנתי אני מאמינה שזה יכול לקרא גם הפוך נשים שחושבות על מקצוע שיתאים להם כאמהות ולבסוף מגלות שזה ממש לא הן ומחפשות משהו אחר לדעתי בעבודה חשוב מאוד שיהיה עניין יותר מהמחשבה על שעות העבודה כשיש עניין בעבודה הזמן עובר מהר כשאין עניין בעבודה גם שעתיים ירגישו כנצח

פלגיה

New member
כן

ניתבתי את עצמי מראש אל מחוץ למסלולי ההי-טק וכל המשרות שעלולות לדרוש רק משרות מלאות או רק משרות של שעות אחה"צ. בנוסף דאגתי להתחתן עם מורה, כך שגם בימי החופש של בתי הספר (שבהם אני עובדת מעל לרגיל), הילדים מסודרים למדי.

למעלה