קצת פחות משבוע לפני המבחן ואני בבעיה במילולי

qazaq5

New member
קצת פחות משבוע לפני המבחן ואני בבעיה במילולי

שלום,

לא נותרו יותר מידי ימים עד הבחינה ואני מרגיש שאני בבעיה חריפה במילולי ואני חייב לטפל בה אחרת יהיה קטסטרופה במבחן,
חחח קצת הגזמתי. אבל הבעיה היא כזאת אני עובר על מבחן שפתרתי ואני מגלה שבחלק המילולי כל החלק של ההבנה והסקה והטקסטים אצלי בדרך כלל על הפנים.
אם הטקסט לא על נושא מדעי משעמם אני פותר ובדרך כלל מצליח אחרת אני פשוט מאבד עניין אחרי פסקה ופורש.
בחלק של ההבנה והסקה, אני די בבעיה, לרוב אני מצליח בין 1-2 השמשים ובין 3-4 שאלות מהשאלות הבנה והסקה.
עכשיו השמש זה בעיה מושרשת אצלי שאולי עוד תרגול עד המבחן יישפר לי את אחוזי ההצלחה,
אבל בהבנה והסקה נראה לי שאני יכול לשפר פלאים עד המבחן. שאלות שאני רואה שאני מדלג או פותר וטועה
לאחר מכן בתחקור אני פותר ממש בקלות. ובמבחן אני מרגיש שדווקא בחלקים האלה אני רץ ולא מפנים ולא עובד כמו שצריך.
הייתה לי בעיה כזאת גם בחלק הכמותי שהייתי עובד די על אוטומט והייתי נופל הרבה ואני נלחם בזה.
אבל בחלק המילולי בגלל שאני "יודע" שאני גרוע בחלק הזה איפשהו הזנחתי את המלחמה שם למרות שזה חלק שחשוב לי לא פחות מהשאר.
איך לדעתכם אני יכול לשפר את זה ובמיוחד איך אני צריך לעבוד על החלק הזה עד המבחן.

ובכלל מה אתם ממליצים לעשות עד המבחן כל יום מבחנים או שאין טעם ולעבוד דווקא על הנושאים הבעייתים
ולשלב גם פתרון של פרקים כל יום כדי לשמור על כושר?
והאם יש טעם לעשות מבחן בשני-שלישי כדי לסגור מעגל ולהישאר בכושר?

שבת שלום לכולם ובהצלחה רבה לכל החברה פה...

הקבUע

New member
קח אתר חינמי לתרגול השמ"ש והבנה והסקה

interlect.co.il
תלחץ בצד שמאל על פסיכומטרי, וכנס לחלק המילולי. יש הרבה תרגולים של השמ"ש, והשמ"ש משפרים בתרגולים.
בהבנה והסקה צריך לקרוא, להתרכז, ולהתעניין. אם תנסה להתעניין בטקסט, יהיה יותר קל להבין ויותר קל להתרכז.

למעלה