קצת מוקדם אבל...שאלה לי

נירה63

New member
קצת מוקדם אבל...שאלה לי

ליל סדר אצלי בבית...מוזמנים 14 איש. לא נורא הרבה אנשים אבל מתחשק לי להכין הפעם משהו מיוחד, אז נכון שמרבית המאכלים מסורתיים הם, אבל...לא רוצה שוקיים בתנור ושוב עוף...משהו אחר קצת...מי יודע על משהו כזה טעים ולא מאוד פלצני, שיהיה יפה טעים ולא מסובך להכנה.
 
צלי עגל מדהים של בני סיידא

לא זוכרת אם קיים במאמרים... מתכון: צלי עגל בדבש ויין, עם אגסים כבושים רכיבים: 2 ק"ג עגל חלב בנתח אחד (שייטל) 1/3 כוס שמן זית 1 כרישה - החלק הלבן בלבד 4 בצלים פרוסים דק 4 גבעולי סלרי קצוצים דק 1 ראש סלרי קצוץ דק 150 גר' פטריות שמפיניון פרוסות 4 שיני שום קצוצות 1/2 כוס דבש 4 כוסות יין לבן 3 גבעולי טימין 3 גבעולי רוזמרין מלח ופלפל לאגסים: 10 אגסים גדולים סוכר חום במשקל האגסים 1 בקבוק חומץ בן-יין לבן 1 כפית גרגירי חרדל 1 כפית גרגירי כוסברה 1/2 כפית מלח 1/2 כוס מים 2 פלפלים חריפים אדומים מיובשים 2 עלי דפנה 1 מקל קינמון 1 כפית פלפל אנגלי 1/2 כפית אגוז מוסקט אופן הכנה: 1. כשעה לפני הבישול מוציאים את הבשר מהמקרר. מחממים בסיר גדול את השמן, ומשחימים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר. 2. פורסים דק את הכרישה, ושוטפים את כל החול. מסננים ומוסיפים לסיר. 3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגבעולים וראש הסלרי, פטריות ושום. מטגנים 10 דק'. מוסיפים את הדבש ומאדים 5 דק'. 4. מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את היין, הטימין והרוזמרין, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד שעה וחצי עד שעתיים, על להבה נמוכה. 5. הכנת האגסים: שוטפים את האגסים. שמים בסיר את כל יתר החומרים, ומרתיחים. מוסיפים את האגסים, ומבשלים 20 דק'. 6. מצננים מעט, מעבירים את האגסים והנוזלים לצנצנת, ושומרים במקרר עד לשימוש. 7. לפני ההגשה, מוציאים את הבשר מהסיר, ושומרים במקום חם. מבשלים את הרוטב על אש גבוהה עש שמצטמצם ל-2 כוסות. מוציאים את הרוזמרין והטימין. 8. שמים את הנתח הבשר על צלחת, עורכים סביבו את האגסים, ויוצקים את הרוטב למעלה. מגישים שלם, ופורסים ליש השולחן. הערות: את האגסים רצוי להכין כמה ימים מראש. מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
צלי עגל של אהרוני

מתכון: צלי עגל עם אגסים ביין רכיבים: 10 מנות: נתח עגל לצלי במשקל כ-2 ק"ג 1/3 כוס שמן זית משובח 2 בצלים, פרוסם דק 2 שיני שום, קצוצות 3 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 1/2 כוס דבש 1 בקבוק יין לבן יבש טוב 3-4 עצמות רגל 1 עלה דפנה 3 גבעוי טימין מלח ופלפל שחור טחון טרי לאגסים: 1/2 כוס סוכר 2 כוסות יין לבן יבש 2 כוסות מים "סרט" קליפה מלימון אחד 1 עלה דפנה 10 אגסים יפים, קלופים 1/2 כוס דבש אופן הכנה: יום מראש: 1. מוציאים את נתח הבשר מהמקרר שעה לפני התחלת הבשול, כדי שיגיע לטמפ' החדר. 2. מחממים בסיר גדול וכבד את שמן הזית, ומשחימים את נתח הבשר מכל הצדדים, 7-8 דקות, ומדי פעם הופכים את הנתח מצד לצד. מעבירים לצלחת. 3. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, גבעולי הסלרי והשורש, ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל שקוף ורך. מוסיפים את הדבש ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מסמיך ונעשה קרמלי. מוסיפים את היין, העצמות, עלה הדפנה, הטימין , המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. 4. מחזירים את הבשר לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה וצי עד שעתיים, עד שהבשר רך. מצננים, ושומרים למשך הלילה במקרר. 5. בינתים מכינים את האגסים: שמים בסיר את הסוכר, היין, המים, קליפת לימון ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהאגסים מתרככים אך לא רכים מדי. מצננים את האגסים לגמרי בנוזל בו התבשלו, מסננים היטב, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד, ושומרים למשך הלילה במקרר. לקראת ההגשה נותר רק לטפל ברוטב (קלי קלות), ולסיים את הכנת האגסים: 6. להכנת הרוטב: מחממים היטב את הבשר בתוך הרוטב. מוציאים אותו מהסיר ומעבירים לצלחת: משאירים את העצמות עם הרוטב שבסיר - ובשלב הה ש הרבה ממנו. מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה בינונית. מרכזים את הרוטב עד שנשארות ממנו 2 כוסות. 7. כשהרוטב מצומצמם וסמיך דיו, מוציאים ממנו את העצמות, גבעולי הטימין ועלה הדפנה. 8. להכנת האגסים: שמם במחבת גדולה את הדבש, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את האגסים, והופכים אותם בתוך הדבש 5-6 דקות, עד שהם מזוגגים מכל הצדדים: השגיחו שהלהבה לא תהייה בוהה מדי, כדי שהדבש לא יישרך. מוציאים ושמים בכלי מתאים. 9. להגשה, כדי לא לאבד את אפקט הרושם אבל גם להיות מעשיים, אפשר להביא את כל הכבודה- הבשר, הרוטב והאגסים בכלי גדול לשולחן- להעביר את נתח הבשר אל קרש חיתוףך, לחתוך אותו בסכין גדולה וחדה (חשוב!) לפרוסות בעובי חצי ס"מ, לחלק לצלחות ולצקת על הבשר מהרוטב. * אפשר ומומלץ להכניס לדבש כפית גרגרי פלפל שחור גרוס. זה נותן לאגסים חריפות נהדרת שמתאימה מאוד לבשר. הערות: מתוך: "אהרוני פותח שולחן". אם אני זוכרת נכון אמא שלי עשתה טיפונת שינויים- האגסים בושלו ביין אדום ולא לבן (יוצא יותר יפה ומרשים). הבשר נפרס בסמוך והוגש על צלחת הגשה מאורכת. יש להכין יום מראש. מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מיכל63

New member
למה מוקדם? אנחנו../images/Emo23.gifמאוד מאוד

לעשות דיונים על אוכל וארוחות...
לא משמין ולא עושה לכלוך...
גיסתי עושה שזיפים מיובשים ממולאים בשר טחון אין לי מתכון,אבל אני יודעת שהיא משרה את השזיפים במים ואחר כך ממלאת אותם וזה המון עבודה ,אבל כייף לאכול.
 

נירה63

New member
חשבתי להכין כמה דברים והם:

שני סוגי דגים לפולנים ולמרוקאים שנמצאים במשפחה המעורבת שלנו.... שני סוגי בשר סלטים ותוספות וכמובן הדברים המקובלים לפסח -צלחת וכל המאכלים הסימבוליים לחג מה עוד צריך לחג המעצבן הזה???????????
 
נירל'ה ממש לא מוקדם להתחיל במחשבות

להכנת המתכונים. מה דעתך על זה
ברבור מקמח מצה ממולא בכבד קצוץ ומעל רוטב פטריות? והברבור יושב על מצע של עלה חסה. זאת הצעה למנה ראשונה.
 

ורד 34

New member
שוש את הברבור אפשר גם../images/Emo2.gif

מפירורי לחם? אינ רוצה לעשות לבעלי הפטעה לשישי שבת. מגיע לו משהוא נחמד.
 
ורד חמודה, למה להכין מפירורי לחם

המתכון האורגינאלי הוא מבצק רבוך פחזנית (נמצא בסדא און ליין של MOOD4FOOD).
 

limim

New member
מתכון: בשר צלי עם בצל אדום

- אין במאמרים - בשר צלי תמיד נראה טוב, מרשים וטעים... מתכון: בשר צלי עם בצל אדום רכיבים: נתח בשר צלי כתף כ- 10 בצלים אדומים (חשוב) קטנים שמן זית קינמון, קמח, מלח, פפריקה מתוקה אופן הכנה: לחמם את השמן בסיר לחתוך את הבשר לקוביות קטנות, לפזר עליהם מעט מלח, קמח, קינמון ופפריקה לערבב טוב. להניח את הבשר בסיר ולבשל מכל הצדדים את הקוביות. לקלף את כל הבצלים ולהניח אותם בסיר יחד עם הבשר. וזהו, לא להוסיף מים, על אש נמוכה כשעה. טעים מאוד עם אורז לבן, הקינמון נותן ריח וטעם משגע הערות: מקור המתכון: אתר מתנ"סים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
למנה ראשונה: בלינצ'ס פסחי

מתכון: בלינצ'ס פסחי רכיבים: 2 ביצים 1 כוס קמח תפוחי אדמה 1/3 כוס שמן 1/2 כוס חלב/מים 1 כפית מלח/סוכר אופן הכנה: לערבב את כל החומרים לבלילה. לשמן מחבת טפלון ולשפוך בעזרת מצקת לשכבה אחידה.לטגן משני הצדדים. אפשר למלא במילוי מלוח כמו גבינות או פטריות או מילוי מתוק הערות: מקור המתכון: פורום השף הלבן-מירי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
שימו לב לרעיון הזה: פשטידה חגיגית

- אין במאמרים - נראה לי מאוד מרשים כתוספת או כמנה ראשונה וגם לא קשה להכנה... מתכון: פשטידה חגיגית שמתאימה גם לפסח רכיבים: 8 ביצים מופרדות 600 מחית תפוחי אדמה 10 גיבעולי פטרוזיליה קצוצים דק דק 3/4 כפית כורכום (שיצא צהוב מאד) מלח ופלפל שחור 1/2 כפית שטוחה כ’’א אפונה +גזר בקופסא 1/8 +כף שמן אופן הכנה: לערבל בבלנדר את החלבונים עד לקצף יציב עד כמה שאפשר להוסיף בהדרגה את כל המרכיבים לקחת בקבוק \ים שמן ריק לחתוך את הפייה ולמלא בעיסה למלא סיר עם מים (סיר כמה שיותר צר וגבוה) לחבר את הבקבוקים למעלה עם קיסמי שיניים להכניס לתוך הסיר מים ולהרתיח על הגז למשך כשעה לבדיקה : לוקחים שיפוד עץ ונועצים עד התחתית אם מוכןלצנן לגמרי ולחתוך בעדינות את הבקבוק פורסים את הפרוסה העליונה (שבדרך כלל לא יפה )ולאחר מכן פורסים על פי סימוני הבקבוק ומגישים בתאבון הערות: את לוקחת בקבוקי שמן ריקים חותכת את הפיה (כולל החצי עיגיל שלמעלה ) כך הבקבוק נישאר אחיד למעלה ולמטה את ממלאה את הבקבוקים בעיסה ולמעלה (איפה שהורדת את הפייה )את מחברת בין הבקבוקים שלא יפלו או שתהייה להם נטייה להישפך (הקיסמים הם כלי עזר ) זו אחלה פשטידה ואני מאמצת אותה בחגים רק משנה מרכיבים לדוגמה :במקום אפונה וגזר -כבד קצוץ מטוגן עים בצל בימים רגילים את שארית העוף מיום אמש אני שמה ועוד כל העולה בדימיון לאותו רגע את העוגה שנתת כבר באותו יום צילמתי אני כבר מחכה לפסח אני מתה על החג הזה עים כל הקושי אין על חגי ישראל מקור המתכון: פורום השף הלבן-רות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה