קצת טריוויה

אדם*

New member
קצת טריוויה ../images/Emo20.gif

1-מיהו אל הפריון הקלטי? 2-איזה אל מצרי או אלה בעלת ראש חתול? 3-מיהן הבתולות היחידות באולימפוס? 4-מיהו אל הגשם האצטקי ומה היה סוג הקרבנות המועדפים עליו? 5- מיהו אל האש בהוואי?

אדם*

New member
אני מעלה קצת ../images/Emo13.gif

ברשותכם את הטריוויה לגיוון קל

לבנת

New member
מתחילה לענות, אבל חייבת לומר

שאין לי שמץ באלים ומיתולוגיה, אז הכל מהרשת 1. אל הפריון הקלטי- שתי אפשרויות: ברס, סרנונוס... קרוב?

לבנת

New member
3

אתנה, אלת החכמה והמלחמה וכו´. ארתמיס, אלת הציד. הסטיה, אלת המשפחה (?)

ציפי666

New member
2 + 4

2 האלה המצרית בעלת ראש החתול היא בסטט BASTET 4.אל הגשם האצטקי הוא טלאלוק והקורבנות המועדפים עליו הם ילדים שהוקרבו בטביעה.

אדם*

New member
ואני מכיר אותו בשם שציינתי

אני גם אמצא לך את האתר שבו זה כתוב את הספר קשה לי להעביר כאן רק תני לי מעט זמן

ציפי666

New member
טלאלוק

הי אדם - אולי לאל זה יש יותר משם אחד, לא יודעת מה המקור שלך, אך לא סביר שגם לבנת וגם אני נטעה אותה טעות. להלן ציטוט מהמקור שלי: Tlaloc The Aztec god of rain, agriculture, fire, and the south. In his kingdom he receives those killed by thunderbolts, water, leprosy, and contagious diseases. He is the consort of the water goddess Chalchiuhtlicue and sometimes regarded as the father of the moon-god Tecciztecatl. Each year a large number of children were sacrified by drowning. He is of pre-Aztec origin and known from the time of the Toltecs. His image figures prominently in their art. He presided over the third of the five Aztec world ages.

למעלה