קצת הרבה חורה לי .

תמר שרוני

Active member
שבסופרמרקטים לא מצינים את הפירות והירקות , תוצרת הארץ . מי שמעונין לחזק את החקלאות בישראל , לא תהיה לו בעיה בבחירת התוצרת שרוצה . למדתי להבדיל בין עגבניות ישראליות שהן עם גבעולים לבין העגב.... הטורקיות שהן מגיעות ערומות , ללא גבעול ועלים , וזאת מחשש לפרזיטים . אבל בסופר יש חצילים בלי שום סימון , ואני יודעת שחלקם מגיעים מבני דודינו בעזה , ועוד כל מיני פירות וירקות , כמו אבטיחים , מלונים ועוד , שאין עליהם שום תעוד למקור .
 

TCH_ma

Active member
צודקת, הפיתרון שלי הוא לקנות אצל החקלאים פעם בשבוע
ישר מהשדה, התוצרת מעולה, ממעטים בריסוסים ואיכות וטעם
של פעם.
בסופר, אצל הירקנים וגם בשווקים מוכרים סחורה לא ראויה.
 

תמר שרוני

Active member
הרעיון טוב אבל לא מתאים לכל אחד .
אנחנו רק שני אנשים , ולמרות שאני קונה מעט ירקות ופירות ,זה עדין הרבה יותר ממה שאנו אוכלים . כל שבוע אני זורקת מצרכים , ממש חרם . מעגבניות ופלפלים אני מכינה שקשוקה , אבל מה עושים עם מלפפונים מצ"וקמקים ? בפריזר יש לי 3/4 מיכלים 250 מ"ג של שקשוקה .כמה שקשוקה אפשר לאכול .
ובאשר לאיכות , לרוב אני קונה אצל רמי לוי , ומרוצה מהסחורה ומהמחירים , אם משהו חסר או לא טרי , עושה השלמה במכנסי הג"וק או בסופסל .
 

TCH_ma

Active member
רמי לוי זה המקום הגרוע ביותר לקניות ירקות ופירות כי הרוב זאת
סחורה מיובאת מתורכיה ומהשטחים והיא גם באיכות לא טובה מה
גם שעם הבדיקות ה"מדוקדקות" של משרד החקלאות והבריאות הם
מרוססים בחומרי הדברה בכמויות עצומות.
גם אנחנו 2 אנשים וקונים בלי להשתולל, לא זורקים כלום, ממש כלום,
והכל מנוצל למבחר אין סופי של מנות, חלק הולך להקפאה וחלק בשימוש
מיידי אבל כלום לא נזרק.
צריך פשוט למצוא בסביבתכם מגדלים שמגדלים כמעט הכל, מאמין שיש
באזורים רבים.
 

ויוי 25

Well-known member
הירקות לאחרונה הם באיכות ממש ירודה בכול רשתות המזון,
(פרט לקישואים ותפו"א שניתן עדיין להשיג איכותיים.)
עצוב לומר זאת ,אך לאחרונה למלפפונים טעם של מי-ביוב ,ולעגבניות בכלל כבר אין עסיסיות וטעם.
הגזרים מרירים מאוד,(מיעוט השקייה במים גורם לכך.)
שלא לדבר על האבוקדו שמצבו בחודשים האחרונים היה גרוע ביותר,כי נקטף בוסר בטרם זמנו.
- אפילו הפילפלים שחיצונית נראים טוב, גם הם איבדו את מתיקותם והכול מריר ובאיכות ירודה.

לאור מצב זה עברתי לאחרונה לקנות ירקות קפואים,כמו ברוקולי ,גזר, כרובית.
וגם מדי פעם קונה ירקות לסלט לסלט שכבר חתוכים ושטופים וארוזים בשקיות.

החקלאים בישראל כבר לא מקבלים סובסידיות למים כבר כמה שנים,והכול התייקר,
לכן גם מוצרי החקלאות הצטמצמו ,וכבר לפני כמה שנים הוחלט שיותר זול למדינה לייבא סחורה ממדינות שכנות ,והסחורה הזולה שמיובאת מצבה עגום.
-איפה הם אותם הימים שהירקות בארצינו היו עסיסיים, בעלי טעם וריח ?
מאוד חבל שהדור החדש כבר לא יכיר את אותו פרי-האדמה האיכותי והטעים שעליו אנחנו גדלנו.
 
למעלה