קצת באיחור - קוגל מצות למיכל ולכל אוהבי הקוגל (שמרו לשנה הבאה)

אמרלדה

Active member
המתכון הוא של השף חיים כהן, ופורסם ב"לאישה".
גיסתי עשתה לי אתו הכרה (הגישה אותו כתוספת בארוחה בשרית) בחג השני. חג. הרשיתי לעצמי.
אז כשנשארו מצות... גם כן הרשיתי לעצמי...

לתבנית אינגליש קייק אחת:

לטיגון: 2 כפות שמן
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים דק (אני קצצתי)
7 מצות
1 כוס מים פושרים
5 ביצים
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
פלפל שחור גרוס, בנדיבות
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד השחמה. מסירים מהאש ומצננים.

2. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה (אני הכנתי בחד פעמית מקרטון, ושימנתי)

3. שוברים את המצות לחתיכות בינוניות ושורים אותן בכוס מים פושרים במשך 5 דקות.

4. במקביל, מקציפים ידנית את הביצים עם שני סוגי הסוכר, הפלפל והמלח.

5. מערבבים את הביצים עם המצות, וכשהבצלים צוננים מוסיפים גם אותם לקערה ומערבבים.

6. יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום (או נייר אפיה ומעליו אלומיניום כרצונכם) ואופים 50 דקות.

7. מסירים את הרדיד ואופים עוד 15 דקות עד שהעיסה יציבה מאוד וזהובה.

8. מוציאים, מצננים ומגישים.

(אני הכנתי כמה תבניות יחד והקפאתי. עובר הקפאה מצוין. שמתי רק חצי כוס סוכר חום כהה.
ניתן בהחלט להגיש גם חם. יש מי שיגיש כתוספת, יש מי שיגיש כעוגה, ויש כנשנוש)
 

michalgad

Active member
נקרא שחיתותי לגמרי
אולי לא נצליח להתאפק עד שנה הבאה
 
למעלה