קסאדייה - מאכל מקסיקני - התאהבתי !

שיגריס

New member
קסאדייה - מאכל מקסיקני - התאהבתי !

בשבוע שעבר התיישבנו אני ובן-זוגי במסעדונת די חדשה למזון-מהיר מקסיקני בקניון חיפה (קומה 3 ליד מסעדת "סבארו") וטעמנו מהמנות הצמחוניות שלהם. חייבת לציין שכל המנות הוכנו במקום מחומרים טריים (סלט גוואקמולי וירקות קצוצים טריים) והיה לנו מאד טעים וממלא. אכלנו מאכל נפלא שנקרא קסאדייה ( QUESADILLAS ) והוא היה עשוי מ-2 טורטייה עגולות (מקמח רגיל, נראה לי) - צלויות על הגריל או על מחבת ולכן מאד פריכות (נפלא !) והמילוי היה של סלט אבוקדו (גוואקמולי) עם סלט ירקות וגרגרי תירס. היתה אמורה להיות מחית שעועית אבל ביקשתי שישמיטו (לא מסתדרת עם שעועית...). זה היה טעים ופריך בצורה בלתי רגילה ואני מתכוונת לנסות להכין את המאכל הזה בבית. יש למישהו מתכון מנצח שהוכן והצליח לטורטייה מקסיקנית מקמח רגיל ?
 

בילבי.

New member
ואם לוקחים מתכון רגיל ומשנים את

הקמח לקמח רגיל? זה לא טוב?
 

שיגריס

New member
לא יודעת...יש לי כמה מתכונים עם

קמח רגיל (כי יש שני סוגי טורטיות - אחת מקמח תירס ושנייה מקמח רגיל) ונראה לי שפשוט אנסה אחד מהם. בסה"כ מדובר בשילוב של קמח, שמן מים ומלח - אאז מה כבר יכול להסתבך...אבל רציתי לדעת אם מישהו הכין בבית (כי נדמה לי שפעם היה דיון על זה) ויכול לתת טיפים.
 

בילבי.

New member
לי יש עם קמח תירס, אז לא יכולה

לעזור. מצטערת
(והאמת היא שגם לא ניסיתי להכין) אבל אני זוכרת שהיתה לי כתבה מאיזה עיתון(אולי שף של לאישה) עם כל מיני מליות לטורטייה. אם את רוצה אני אחפש בבית. (אם יתחשק לך לגוון)
 

שיגריס

New member
תודה, בילבי ../images/Emo13.gif אשמח ../images/Emo13.gif

דרך אגב, אוהבת את הכינוי שלך כי אהבתי מאד את הדמות בילדותי (והתחפשתי לה בפורים...כמו רבות אחרות
)
 

galite

New member
ניסיתי מספר פעמים להכין טורטיות

בבית. התוצאה מקסימום הגיעה לסביר, אבל אף פעם לא הצלחתי להגיע לתוצאה מושלמת. יש בפורום מתכון עם קמח ומרגרינה של איתמר דוידוב, איתו קיבלתי תוצאות הכי טובות, אבל הטורטיות לא יצאו מספיק גמישות לגלגול. (יכול להיות שלקסדייה זה יהיה מספיק טוב). הבנתי שיש מכשיר מיוחד להכנת טורטיות מקמח חיטה, שמשטח אותן תוך כדי ההכנה וכך הן נהיות גמישות. נסיונות לשחזורים בבית לא כל כך הצליחו.. בכל מקרה, אם מצליח, אני אשמח לשמוע תוצאות.
 

שושkה

New member
אולי אפשר להשתמש במכונת פסטה לשטח

את הטורטיות? אם אתן רוצות אנסה לברר בחנות של איתמר דווידוב ( קרוב מאוד לעבודה שלי)
 

שיגריס

New member
לא, שושקה, ממש לא...

הטורטיות שאני מתכוונת אליהן - הן די עבות וגדולות. בערך בגודל של פיצה אישית של "פיצה האט". לפי מה שראיתי - "פותחים" את כדורי הבצק בידיים ומרדדים באמצעות מערוך. הבצק לא אמור להיות קשה לרידוד. כפי שכתבתי לגלית - אנסה מתכון בערב ואדווח תוצאות.
 

galite

New member
אני אשמח מאוד אם תוכלי לברר

או אם יש להם טיפים אחרים. הטורטיות שלהם פשוט מצויינות.
 

שיגריס

New member
גלית,

אני דווקא לא מחפשת טורטייה גמישה שמתקפלת אלא להיפך: טורטייה פריכה (כזו שהשכבה החיצונית שלה נסדקת). מגישים את הקאסאדייה בצורה הבאה: טורטייה אחת על הצלחת ומעליה סלט גוואקאמולי (אבוקדו עם עגבניות, בצל, רוטב צ´ילי, זיתים שחורים) וגרגרי תירס ומעל הסלא - עוד טוריטייה. חותכים את כל המבנה הזה לארבע ואוכלים את רבעי ה"סנדביץ´" האלה. יש לי מתכון שנראה לי טוב ואנסה אותו בערב (ואדווח תוצאות).
 

שושkה

New member
הי שיגריס, מה שלומך? במכונת הפסטה

אפשר לרדד בצק לבצק די עבה האמת שזה הרבה יותר קל מרידוד ידני כי אפשר להכניס כדור ולקבל טורטיה שטוחה. אבל אני לא בטוחה שזה הפתרון ההולם לבעיית הגמישות. אני משערת שהבעיה המרכזית היא מינוני הנוזלים או השומן ביחס לחומרים הקשים בבצק.
 

שיגריס

New member
כן, אני יודעת שיש קנויות, אבל

אני אנסה להכין בבית טורטיות פריכות כי זה לא נשמע לי מסובך מדי. נראה מה ייצא. תודה לכולם
 

smochkin

New member
אל!! תקני את הקנויות!

הן נמצאות שנים על המדף ויבשות נורא.
 

שיגריס

New member
אני לא !!! קונה את הקנויות !!!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

וזו בדיוק הסיבה שאני רוצה לנסות לבד
 

שיגריס

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif ברור ../images/Emo13.gif תגידי,

את לא אמורה לשנות את החתימה כי הזמן לקראת השחרור מתקצר?
 

smochkin

New member
שיניתי!!

עכשיו זה כמעט חודש וחצי!! וד.א. את ההודעה שיצאה בטעות אחרי ההודעה שלך כתבתי לפניך והיא יצאה אחרייך אחרת לא הייתי כותבת אותה...
 
למעלה