קנס על חניה. האם יש קייס?

Drill Bit

New member
קנס על חניה. האם יש קייס?

אהלן. החניתי את רכבי בצד הכביש שנכנס לבי"ח קפלן. השול הוא מאדמה ואין שום סימן שמראה שאסור לחנות. שחזרתי לרכב היה לי פתק קנס מעיריית רחובות על:"העמדת/החנית את רכבך במקום בו החניה נאסרה לפי תקנות התעבורה והאיסור מסומן בהתאם להודעת התעבורה". אציין שאין שום סימון לא על הכביש/שלט וכיו"ב. ובמקום זה אני נוהג לחנות כבר יותר מ 3 שנים. מה דעתכם....יש לי קייס למשפט? תודה על כל הערה ותגובה. המשך שבוע טוב

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אסור לחנות בשולי הכביש

ואיפה נגמרים השוליים - מעשה שהיה - קיבלתי פעם דו"ח על שחניתי לצד כביש באזור רפידים בסיני, נשפטתי, שאלתי את השופט "עד היכן אסור לחנות מהכביש?" הוא לא הבין את השאלה, הסברתי: "הכביש הוא כ 70 ק"מ מהתעלה, במרחק כ 40 ק"מ ממנו יש כביש מקביל בינו ובין התעלה, אז איפה במדבר מותר לי לחנות?" הוא הבין ושאל: "באיזה מרחק מהכביש חנית?" השבתי "6 מטר" זוכייתי. ולעניננו אם לצד הכביש יש תעלה - מותר לחנות אחרי החלק העמוק יותר בתעלה, אם אין - מספיק שיפרידו 3 מטר בין רכבך לכביש כדי שיהיה לך קייס"

wil

New member
אתה מדבר על כביש בינעירוני

הוא חנה בכביש עירוני למיטב הבנתי. איפה בתקנות יש איסור לחנות בשולי כביש עירוני?

kompy

New member
הדרך לבי"ח קפלן הנה בינעירונית

והדרך מסומנת ומשולטת היטב בתמרור 439(לפחות) למיטב זכרוני. השילוט במקום קיים למעלה מ-3 שנים, כך שכל טענותיך לריק.

Drill Bit

New member
אכן יש שלט.....

וגם סימון אדום לבן אממה.....אני חניתי כ 800 מטר מהשלט ואותו סדר גודל של מרחק מהסימון אדום לבן. אני מכיר טוב מאד את האזור ואני יודע שהשלט הוצב והכביש סומן מפני שאנשים היו חונים ממש בכניסה לבי"ח ומפריעים לתנועת רכבי החירום. אני חניתי על השול (צמוד לכביש). עד איזה מרחק השלט האוסר על החנייה תקף? האם אסור להעמיד את האוטו על העפר שצמוד לכביש? תודה על כל תגובה ועזרה ו...שאלו יהיו הצרות שלנו:)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שלט תקף עד הצומת הקרובה

על העפר הצמוד לכביש מותר לחנות בתנאי, כפי שכתבתי קודם, כשבין הכביש לרכב החונה מפרידים לפחות 3 מטר עפר.

be_roo

New member
לא כל תמרור מתבטל בצומת. ואם מדובר בתמרור 439

הרי שהוא תקף עד היכן שכתוב שהוא תקף.

kompy

New member
במקרה הנ"ל, התמרור תקף עד לצמת הראשית

אין תמרור המבטלו, לכן הוא תקף לכל אורכה של הדרך.

be_roo

New member
עקרונית הוא תקף גם אחרי הצומת

היו צריכים לציין בתמרור עד היכן הוא תקף או להציב תמרור אחר המבטל אותו. כי תמרור מתבטל בצומת רק אם הוא מוגדר כך, וזה לא המקרה בתמרור זה.

למעלה