קנס ללא פיטורין

מצב
הנושא נעול.

liran610

New member
קנס ללא פיטורין

קנס ללא פיטורין
היי יש לי שאלה שלא ממש מצאתי תשובה אליה. עבדתי בחברת תקשורת-והתחייבתי לשנה. תקופת ההתחייבות עדיין לא הסתיימה מצידי, אבל מבחינת המעסיק-העבירו את המוקד שלי לחברה אחרת,כלומר אני חייבת לחתום על חוזה חדש אני ועוד כמה ,הודענו להם שאנו לא מוכנים לחתום. לעובדים האחרים נתנו מכתב פיטורין, אך לי המנהל הודיע שעד שהוא לא מפטר אותי -אני צריכה לבוא לעבוד. עכשיו משהו פה ממש נשמע מסריח-לפני שבועיים אותו מנהל-אמר שאין בעיה לא יקחו לי שום קנס -ומצידו אני יכולה להביא מכתב בתפטרות ויהיה בסדר. השאלה היא האם מותר לו בכלל להכריח אותי? הרי לא חתמתי על החוזה החדש? באיזו זכות הוא מכריח אותי כאשר אני ללא חוזה?

את לא חייבת לעבוד.

קנס ללא פיטורין
היי יש לי שאלה שלא ממש מצאתי תשובה אליה. עבדתי בחברת תקשורת-והתחייבתי לשנה. תקופת ההתחייבות עדיין לא הסתיימה מצידי, אבל מבחינת המעסיק-העבירו את המוקד שלי לחברה אחרת,כלומר אני חייבת לחתום על חוזה חדש אני ועוד כמה ,הודענו להם שאנו לא מוכנים לחתום. לעובדים האחרים נתנו מכתב פיטורין, אך לי המנהל הודיע שעד שהוא לא מפטר אותי -אני צריכה לבוא לעבוד. עכשיו משהו פה ממש נשמע מסריח-לפני שבועיים אותו מנהל-אמר שאין בעיה לא יקחו לי שום קנס -ומצידו אני יכולה להביא מכתב בתפטרות ויהיה בסדר. השאלה היא האם מותר לו בכלל להכריח אותי? הרי לא חתמתי על החוזה החדש? באיזו זכות הוא מכריח אותי כאשר אני ללא חוזה?
את לא חייבת לעבוד.
אי אפשר להכריח אותך לעבוד. אם התחייבת לעבוד תקופה מסויימת אצל חברה מסויימת והחברה עצמה כבר לא יכולה להעסיק אותך - את לא חייבת לקיים את ההתחייבות כלפי חברה אחרת שאליה בכלל לא התחייבת.

liran610

New member
תודה על התשובה

את לא חייבת לעבוד.
אי אפשר להכריח אותך לעבוד. אם התחייבת לעבוד תקופה מסויימת אצל חברה מסויימת והחברה עצמה כבר לא יכולה להעסיק אותך - את לא חייבת לקיים את ההתחייבות כלפי חברה אחרת שאליה בכלל לא התחייבת.
תודה על התשובה

../images/Emo92.gif

תודה על התשובה

שיר ורד

New member
הערה

קנס ללא פיטורין
הערה
המנהל לא יכול להכריח אותך לעבוד בחברה החדשה. אך הוא יכול לחייב אותך להמשיך ולעבוד בחברה הקודמת, כאשר את מושאלת לחברה החדשה. כל זה נכון במידה ולא פוטרת - אם פוטרת , הם בדרך כלל לא יכולים להתחרט. אם בכל זאת תחליטי להתפטר ולא להמתין עד שתפוטרי, ותשלום הקנס יגיע לתביעה משפטית , תוכלי לטעון שבנוסף לכך - שהעברת המוקד לחברה אחרת שינתה את תנאי עבודתך לרעה (ותצטרכי לשכנע בכך) , התפטרת על סמך הודעתו של המנהל שתוכלי להתפטר ולא תשלמי את הקנס, לא בטוח שהנימוק הזה יעזור, במיוחד אם המנהל יכחיש שכך אמר לך, או שהחברה הקודמת תטען שהנושא בכלל לא היה בסמכותו של המנהל הנ"ל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה