קנסות בעבודה

• פותח הנושא Kps
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

Kps

New member
קנסות בעבודה

קנסות בעבודה
אני עובד בתור מלצר בגן אירועים. על פי המנהלים אסור לנו לאכול בזמן האירוע. באם נתפסתי אוכל מותר למנהל לקנוס אותי בחמישים שקלים(להוריד לי מהמשכורת)? ואם לא, מה ניתן לעשות בעניין?

pazro

New member
להגיש תביעה על הלנת שכר

קנסות בעבודה
אני עובד בתור מלצר בגן אירועים. על פי המנהלים אסור לנו לאכול בזמן האירוע. באם נתפסתי אוכל מותר למנהל לקנוס אותי בחמישים שקלים(להוריד לי מהמשכורת)? ואם לא, מה ניתן לעשות בעניין?
להגיש תביעה על הלנת שכר

Kps

New member
תגובה לPAZRO

קנסות בעבודה
תגובה לPAZRO
האם כדאי לעשות את התהליך הזה בגלל 50 שקלים?

שיר ורד

New member
זה כבר עניין שלך

תגובה לPAZRO
האם כדאי לעשות את התהליך הזה בגלל 50 שקלים?
זה כבר עניין שלך
חוץ מזה אפשר לנהל רישום מסודר של הקנסות שקבלת, ולהגיש אחר כך תביעה אחת על כל הקנסות. שים לב, שגם המעסיק יכול להגיש נגדך תביעת נזיקין על גנבות. (אכילה ללא רשות יכולה להחשב כגנבה).

Kps

New member
התכוונתי

זה כבר עניין שלך
חוץ מזה אפשר לנהל רישום מסודר של הקנסות שקבלת, ולהגיש אחר כך תביעה אחת על כל הקנסות. שים לב, שגם המעסיק יכול להגיש נגדך תביעת נזיקין על גנבות. (אכילה ללא רשות יכולה להחשב כגנבה).
התכוונתי
תודה על המידע. האם הליך זה יכול לקחת הרבה זמן והאם אצטרך להוציא כסף לצורך זה?

pazro

New member
50 שקל כל פעם. כשתעזוב את העבודה

התכוונתי
תודה על המידע. האם הליך זה יכול לקחת הרבה זמן והאם אצטרך להוציא כסף לצורך זה?
תתבעה אותם על כל הסכום. לבטח תצבור עוד כנסות, נכון?

Kps

New member
במקרה וכן

תתבעה אותם על כל הסכום. לבטח תצבור עוד כנסות, נכון?
במקרה וכן
לא ענית לי כמה זמן זה לוקח. תהליך כזה של תביעה יכול להימשך כמה חודשים מאז הגשת התביעה ועד קבלת התוצאות או.. לאן אני מגיש תביעה כזאת? אצטרך עורך דין בשביל כל הסיפור הזה? כמה שעות זה יכול לקחת מזמני(הגשת התביעה, להגיע לדיונים וכאלה)? תודה שוב על התשובות אני מאוד מעריך את זה וצר לי על הבורות שלי בנושא אבל פשוט ממש אין לי מושג בזה.

שיר ורד

New member
זה יכול לקחת כמה חודשים

במקרה וכן
לא ענית לי כמה זמן זה לוקח. תהליך כזה של תביעה יכול להימשך כמה חודשים מאז הגשת התביעה ועד קבלת התוצאות או.. לאן אני מגיש תביעה כזאת? אצטרך עורך דין בשביל כל הסיפור הזה? כמה שעות זה יכול לקחת מזמני(הגשת התביעה, להגיע לדיונים וכאלה)? תודה שוב על התשובות אני מאוד מעריך את זה וצר לי על הבורות שלי בנושא אבל פשוט ממש אין לי מושג בזה.
זה יכול לקחת כמה חודשים
ולעיתים מעל שנה. לא חייבים לקחת עו"ד. את התביעה מגישים לבית הדין האזורי לעבודה. הגשת התביעה יכולה לקחת לך כמה דקות, או כמה ימים, תלוי איך אתה במילוי מסמכים ועד כמה אתה מנהל רישום מדויק של הנתונים. יכול להיות שתצטרך להופיע ליותר מדיון אחד , לכמה , אי אפשר לדעת.

Che guevera

New member
אני לא מכיר בית דין שירשיע בגניבה

זה כבר עניין שלך
מישהו שאכל בזמן עבודתו,מה גם שעבודתו זה אוכל. נראה לי שהגזמת בהפחדתו של הבחור,אכילה ללא רשות יכולה להחשב לכל היותר כעברת משמעת קלה.

Kps

New member
אכלתי קוביית קרח לצורך העניין.

מישהו שאכל בזמן עבודתו,מה גם שעבודתו זה אוכל. נראה לי שהגזמת בהפחדתו של הבחור,אכילה ללא רשות יכולה להחשב לכל היותר כעברת משמעת קלה.

שיר ורד

New member
במקרה כזה , יכול להיות שזו התאכזרות

של המעסיק. זכותו לדרוש ממך לא לאכול בשעת העבודה, בודאי כאשר אתה צריך להגיש לאחרים. אך חובתו לאפשר לך לצאת להפסקות קצרות לרינון ואכילה. אם עובד מגיע למצב שהוא נאלץ לאכול קרח, סימן שהוא הגיע למצב חמור במיוחד ויתכן והתיחסותו של המעביד מגיע לכדי התעללות.

Kps

New member
../images/Emo6.gif

של המעסיק. זכותו לדרוש ממך לא לאכול בשעת העבודה, בודאי כאשר אתה צריך להגיש לאחרים. אך חובתו לאפשר לך לצאת להפסקות קצרות לרינון ואכילה. אם עובד מגיע למצב שהוא נאלץ לאכול קרח, סימן שהוא הגיע למצב חמור במיוחד ויתכן והתיחסותו של המעביד מגיע לכדי התעללות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה