קניתי עדשים אדומים, מה מכינים מזה

קניתי עדשים אדומים, מה מכינים מזה

לילדים? אולי איזה מרק או תבשיל? ועוד שאלה, מג'דרה אפשר להכין עם זה? יש מתכון למג'דרה? יש בכלל ההבדל הין עדשים אדומים לירוקים?
 
הכי טוב להכין מהם מרק

חפשי מתכון בשירשור המרקים מהיום. מג'דרה - לא הכנתי איתם. אם תרצי מתכון למג'דרה עם עדשים ירוקים ארשום
 
תודה, אני אחפש. מה הבדל בין האדומים

לירוקים? בטעם? במרקם? בזמן הבישול? ואני אשמח למתכון של מג'דרה, תודה
 
ההבדל גם בטעם גם במירקם וגם בבישול

האדומים נמסים בבישול. - אין צורך בהשרייה לפני הבישול - זמן הבישול קצר הירוקים נשארים בשלמותם-יש צורך להשרות מעט לפני הבישול- זמן הבישול קצת יותר ארוך מהאדומים לדעתי לא מתאים למג'דרה.
 
2 מתכונים למג'דרה

מג'דרה החומרים 250 גרם ( ¼ 2 כוסות) עדשים חומים 3 בצלים גדולים קצוצים 1-2 כפות שמן לטיגון קמצוץ מלח ½ כף פלפל שחור טחון 1 כוס אורז 1 כוס מים חמים – לבישול האורז מים - עד כדי כיסוי העדשים אופן ההכנה לנקות את העדשים, (רצוי להשרות לכמה שעות, מזרז את בישולם) לסנן ולשטוף במים . בסיר רחב ושטוח, להוסיף את העדשים והמים (עד גובה העדשים) ולהרתיח עד לריכוך. לטגן הבצלים בשמן עד להזהבה. להוסיף לעדשים המבושלים ולתבל במלח ופלפל. לבחוש היטב. לנקות את האורז ולשטוף היטב במים זורמים (בכדי להוציא את העמילן). להוסיף לסיר העדשים 1 כוס מים ואת האורז השטוף. להרתיח. לאחר הרתיחה להקטין את הלהבה לאש נמוכה ולבשל כ-20 דקות או עד שהאורז יתרכך. בעת הבישול עם האורז - אם חסר מים, אפשר להוסיף מעט מים חמים. מג'דרה מג'דרה /קיצ'רי מעולה!!! בנוסח עירק, כורדיסטן זמן הכנה – ¾ שעה כמות - 6-8 מנות החומרים 1 כוס עדשים חומות (או אדומות) 4 כוסות מים - (3 כוסות מים – לבישול העדשים ו-1 כוס מים לאורז) 1 כפית מלח 2 כוסות אורז 1 בצל גדול 4 שיני שום 1 כפית כמון ¼ כוס שמן אופן ההכנה משרים את העדשים במים כשעה. מסננים. יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מוסיפים את העדשים ו- ½ כפית מלח ומביאים לרתיחה. שוטפים את האורז ומוסיפים לעדשים. בוחשים ויוצקים את כוס המים הנוספת. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול 15-20 דקות. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים אותם בשמן חם. מוסיפים את המלח הנותר ואת הכמון ובוחשים כ-3 דקות. יוצקים את הבצל על התבשיל, בוחשים היטב ומבשלים 10-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים והאורז מתרכך. מגישים חם.
 
למעלה