קנישס
מתכון לקנישס שניתו להכינו גם כחטיף, פשוט יוצרים כדורים קטנים במקום הקציצות האובליות: חומרים: 5 תפ``א גדולים, קלופים 2 ביצי 2 כפות קמח תופח 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור מלית: 1/4 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 250 גר` תערובת של בשר בקר טחון עם עוף טחון 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה 2 שיני שום כתושות מלח,פלפל שחור שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה: מבשלים את תפ``א עד לריכוך מוחלט. מועכים למחית ומוסיפים ביצים, קמח ותבלינים. למלית: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד אשר הבשר מתפורר. מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה. מצננים מעט. מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים כ-2 כפות גדושות ממחית תפ``א מכדררים, יוצרים גומה במרכז הכדור וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים את הגומה ומשווים לקציצה צורה אובלית שטוחה. ניתן גם להכין באותה צורה גם כדורים קטנטנים ולהגישם כחטיפים. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב, משני הצדדים. מגישים מיד.