קניית טבלט

קניית טבלט

אם אני מעוניין לרכוש מחשב טאבלט איך אני יודע לפי הספסיפיקציות שהמוכר מציג*, שאני יכול לעבוד איתו כ גי פי אס (לשטח) והאם אני יכול "לטעון אותו" בתוכנות ניווט כגון עמוד ענן או נוויגייד (שתיהן אצלי ברישיון+ הכרטיסים). *קנייה דרך e-bay , האם צריך להוסיף אנטנה מיוחדת ל גי פי אס ? בתודה

BravoMan

Active member
רוב הסיכויים שלא תוכל להשתמש בתוכנות

אלה על מחשב "טאבלט". למרות שמדובר בקטגוריה קצת הזויה ולא יציבה שכוללת היום כמעת כל פלטפורמה מ-Android עד Windows 7 תרם שמעתי על מכשיר אחד כזה שבנוי על Windos CE או Windows Mobile ושתי התוכנות שהזכרת מותאמות רק למערכות אלה.

תודה, מאחר ואני לא איש מחשבים

אז איזה ספסיפיקציות אני צריך ע"מ ש2 תוכנות אלה יעבדו על מכשיר טאבלט וגם התייחסות לנושא ה גי פי אס ( האנטנה לקביעת מיקום).

erezgur

New member
נתחיל ממערכת הפעלה

כאמור - תוכנות הניווט מותאמות למערכת הפעלה מסויימת. לכן חשוב לדעת באיזו מערכת הפעלה מדובר. התוכנות נמכרות בארץ למערכת הפעלה מסויימת. עמוד ענן מתאים ל- Win CE או Windows mobile - גם זה לכשעצמו לא מבטיח לך ב-100% שהתוכנה תרוץ על כל מכשיר עם מערכת הפעלה שכזו, למרות שכנראה בעזרת יואב רופא אולי תצליח לעשות זאת. נאוויגייד יודעת לרוץ גם על מ"ה חלונות, כמו גרסת המחשב הבייתי שלך. כלומר מערכת הפעלה XP, סביר מאד להניח שגם ויסטה, חלונות 7 (יש לה גם מצב תאימות לאחור) וכו'. - זו לא הגרסה שיש לך על כרטיס זכרון אלא גרסת המחשב המלא. "טאבלט" אינו מגדיר היטב את המחשב אלא רק את אפשרות ממשק המשתמש שלו. אני מנווט בשטח עם טאבלט שהוא למעשה מחשב נייד עם אפשרות לסיבוב המסך תוך כדי מעין "סגירתו" הפוך על גבי המקלדת (כך שמתקבל למעשה מחשב-מחברת-שכולו-מסך) עם אפשרות גתיבה באמצעות עט אלקטרוני (תחליף עכבר) - מחשבים כאלו יש לחברות רבות למרות שהקונספט לא כל כך "תפש" מבחינה מסחרית. חפש למשל X41 Tablet או X61 Tablet. פתרון נפוץ נוסף בארץ - מחשבי הטאבלטים הוותיקיים והקלאסיים של פוג'יטסו (תוכל למצוא רבים מהם למכירה יד שניה (או שלישית, ורביעית) בלוחות המכירה של האתרים בהם אתה פעיל. היתרון מבחינתך לנציגי משפחת הטאבלטים הללו - תוכל להריץ נאוויגייד "שולחני" (וכמובן גם אוזי-אקספלורר, TwoNav, CompeGPS Land, פאגווי וכו'). האייפד הביא לפריחה מחודשת לעולם הטאבלטים. רובם מגיעים כפי שצויין בתגובה הקודמת עם מערכת הפעלה אנדרואיד ולעיתים גם חלונות CE. על האייפד תוכל להריץ תוכנות ניווט של אייפון ו אנשים ששנינו מכירים משתמשים בו גם בשטח עם TwoNav של CompeGPS. מערכת ההפעלה אנדרואיד נמצאת בנסיקה ורבים מיצרני התוכנות מתאמצים לייצר עבורה גרסאות. ביניהם ניתן למצוא גם תוכנות ניווט שטח (גרסה בשלבים סופיים של twonav, גרסה של אוזי-אקספלורר). כבר היום ישנן מספר תוכנות שטח לאנדרואיד שאינן מוכרות בארץ אבל גם אינן מגיעות עם מפות וזה כנראה לא מתאים למי שמעוניין בפתרון מהקופסא. שורה תחתונה - הטאבלטים עליהם כנראה אתה מדבר - יהיו לך בעייתיים מבחינת ניווט השטח. אם אתה מעוניין (ובצדק רב) לנווט בשטח עם מסך גדול - קרא שנית את הפסקה לגבי מחשבי הפוג'יטסו, X41, X61 ושאר הניידים בגרסאות הטאבלט או מכשיר חלונות CE עם מסך גדול (7 אינטש) עליו תוכל להריץ עמוד ענן, למשל. ארז גור

AYELET1

New member
כפכי שנכתב, לנוויגייד יש גם גרסה ל-PC

אם זם. אפשרות XP על 'ןמdows 7 מוגבלת מבחינת הגרפיקה (כפי שנכתב,. טרם ניסיתי) ולמשחקים עלולה ליהיות בעיה. לא יודעת עד כמה עניין הגרפיקה כבדה בתוכנות הניווט (יש עניין של מהירות רענון...). בנוגע לעמוד ענן- היא אינה לכל המכשירים (ולפי מה שהבנתי, יואב רופא עם כל רצונו הטוב, אינו יכול להתאים לכל המכשירים עקב הטכנולוגיה בה עובדת התוכנה). לאור כל זאת מציעה לך לברר היטב לפני קניית הטאבלט. לגבי נאוויגייד- האם יש מישהו שניסה על WIN 7 (בהנחה שאני מדברים על מערכת הפעלה זו) ובהנחה שרשיונך בכלל מכיל התקנה על PC (ניסיתי רק על XP) ולגבי עמוד ענן - אצל יואב רופא עצמו.

erezgur

New member
נאוויגייד על חלונות 7 עובד

נבדק ומשמש חבר עם חלונות 7.

תודה על התשובות -קצת החכמתי

מכשירי פוג'יסטו יורדים מהפרק בגלל התאורה החלשה. נשלחה ה"פ

udi500

New member
טאבלט פוג'יטסו

תלוי איזה דגם בפוג'יטסו. אני מנווט עם טאבלט של פוג'יטסו ביום ובלילה ואין כל בעיה.

udi500

New member
טאבלט ותוכנת ניווט לשטח

השתמשתי בפוג'יטסו 3400 ישן עם מסך "10 וכיום עם פוג'יטסו 5022D מסך "12 התוכנה לשטח היא TwoNav של חברת Compe GPS שאחד היתרונות שלה אלו המפות 1:50 ברזולוציה מדהימה ובהירות גבוהה מאד. זאת מעבר לממשק משתמש מעולה. באיזה רכב אתה מתכוון להתקין את הטאבלט ?

הרכבת גי פי אס בג'יפ

אני מתכוון להרכיב ב איסוזו טרופר. מאחר ויש לי תוכנות (חוקיות) עמוד ענן ו נוויגייד אני הייתי רוצה לדעת אם המחשב שלך "קורא אותם" בנוסף האם יש לי אפשרות להעביר ת'מסלול מהמחשב בבית ישירות ל פוג'טסו. במידה ולא , כמה עולה התוכנה בה אתה משתמש , האם אפשר להוריד ממנה מסלול למחשב הראשי בבית ואם כן באיזה סיומת בתודה

udi500

New member
תשובות

א. בטרופר יש הרבה מקום לטאבלט גדול של "12. ב. עמוד ענן לא רץ על PC, נוויגייד כן, אולם לדעתי ולאחר השוואות, תוכנת Twonav עולה בכל התחומים המקצועיים על נוויגייד. גם בתחום האנושי של נחמדות ועזרה שלאחר קנייה. ג. המחשב "שלי" הוא לצורך העניין מחשב רגיל אולם עם מסך מגע וללא מקלדת מובנת. הוא (המחשב) מריץ מערכת הפעלה חלונות XP וכל מה שעובד על כל מחשב עם מערכת הפעלה זו - עובד גם על המחשב "שלי" שהוא מחשב מחברת= טאבלט. העברת נתונים ממחשב למחשב - כמו בין כל 2 מחשבים אחרים, USB, רשת, SD, BT וכד'. ד. תוכנת Twonav דוברת אנגלית או עברית עולה 470 ש"ח וניתן לרכוש כאן http://www.twonav.co.il/shop/ ה. לכל תוכנה יש את הפורמט שלה. קיימות תוכנות שונות להמרה, אם תצטרך אפנה אותך לאחת מהן. מקווה שעזרתי אודי נ.ב. אם תרצה הדגמה - דבר איתי 050-3113662

erezgur

New member
12'' לטרופר

שילוב מצויין, מנסיון. אם הטרופר ארוך - תוכל למצוא פתרונות התקנה מוכנות מהמדף. אחד הטובים שבהם מפורסם באתר השטח הישראלי. אם הטרופר קצר - העסק מסתבך בשל הכסא שליד הנהג ש"נוסע" לכל האורך עד מתחת לדשבורד כל פעם שרוצים להיכנס/לצאת למושב האחורי. אצלי פתרתי בעזרת רעיון שקיבלתי מבעל פראדו קצר מזמן, עוד כשהיה לי מחשב יעודי זעיר עם מסך מגע קטן יותר של 10'' בלבד. אותו הסדר נשאר הבסיס גם ל-12'' ועובד מצויין כבר שנים רבות. אם זה רלוונטי עבורך (טרופר קצר) - אשלח מספר תמונות מהרכב אצלי. ארז גור

לי יש ארוך (טרופר)

מחר אני נוסע לאיזה גורו של ניווטים בחדרה - נראה מה יש לו להציע . לא שאני פוסל מה שאתם כותבים, רק אצלי הכל מתבשל לאט יותר.

למעלה