קניית בית - כמה שאלות

efroch99

New member
קניית בית - כמה שאלות

שלום לכולם, ראיתי בית למכירה באזור השרון שמאוד מוצא חן בעיני, אבל יש לי כמה שאלות (שאלות של הדיוטות, אני נכנסת לתחום פעם ראשונה בחיי): 1. יש אזור של כ - 40 מ"ר מתחת לבית, מרוצף על עמודים, אשר לטענת בעל הבית הוא מוכרז כשטח לחניה. אם הייתי רוצה לסגור את זה עם קירות ולהסב את זה למרתף, האם צריך לקבל אישור לכך? 2. חברות שעושות בדק בית בדבר איכות הבניה, אישורים הכרחיים, רישום בטאבו וכו - האם זה מומלץ? כמה זה עולה? 3.אם אני מחליטה שאני רוצה את הבית, מה השלבים הבאים? באיזה שלב צריך להכניס עורך דין לודא שאני לא עושה טעויות? 4. מכיוון שהכסף לקניית הבית אינו נזיל אצלי ועלול לקחת לי מספר חודשים לארגן את הכסף, מה לרוב מקובל לעשות עד שמשיגים את הכסף? הבית ימומן ברובו במזומן ולא במשכנתא.

moco10

New member
כמה תשובות

1) כן 3) אם את מסכימה למחיר ותנאי התשלום של המוכר את אומרת לו "כן, אני רוצה"
בדרך כלל, אבל, תציעי לו הצעה נגדית ותיכנסו למשא ומתן. אם תגיעו להסכמה על המחיר ותנאי התשלום אז זה הזמן להפעיל את העו"ד. אל תחתמי על שום "זכרון דברים" או כל נייר אחר. תפקיד העו"ד לבדוק את כל ההיבטים המשפטיים כדי להגן עליך בעסקה ולנסח חוזה מול המוכר (או עורך דינו אם הוא מיוצג). חשוב: תפקיד העו"ד הוא לא "לוודא שאת לא עושה טעויות". בצד המשפטי את לא תעשי טעויות כי זה התחום שלו (ואם הוא יעשה טעויות תוכלי לתבוע אותו בעתיד). בצד הלא משפטי את עדיין חופשית לעשות טעויות
כמו לשלם יותר מידי או לקנות נכס שלא מתאים לך. שם רק את ומכריך יכולים לעזור. 4) בתאריך חתימת החוזה סביר מאוד שהמוכר ידרוש בצדק איזשהו סכום להבטחת העסקה. תנסי לגרום שסכום זה יהיה נמוך, אך לא תוכלי לא לשלם כלום. תצטרכי קצת כסף נזיל. לא ברור למה את קוראית כסף לא נזיל. לעיתים קרובות הפיכת כסף לא נזיל (כמו בפק"מ) לנזיל זה רק עיניין של הפסד כספי ולא גדול. עוד נושא כספי שקשור. אם כספך שקלי תנסי לחתום על חוזה שקלי. ייתכן והמוכר (בגלל מחויבות שלו לדירה שהוא עובר אליה או סתם מתוך קיבעון) יתעקש על מחיר צמוד לדולר. במקרה הזה יהיה כדאי (בהנחה שאת לא ספקולנטית) לאחר חתימת החוזה לקבע את שער הדולר. בפורום שוק ההון יש הסבר טוב על זה: http://tinyurl.com/loxzq

efroch99

New member
תודה רבה על התשובות

וההתיחסות הרצינית. חלק מהכסף זה לדוגמא כסף מדירה שעוד לא נמכרה.... ותודה על הקישור המאיר עיניים.

תשובות מניסיון אישי (לא של מומחה)

1) כן, זה שינוי חיצוני שמצריך היתר בנייה. תצטרכי להגיש תוכניות לעירייה. אדריכל או מהנדס בניין יכולים לייעץ לך בעניין ולערוך את הבקשה. 2) מומלץ בהחלט. יש להפריד בין בדק המבנה (תחום הנדסי) לבדק המצב החוקי. אם אותו אדם עושה את שני הדברים כנראה שהו מחפף באחד מהם. בעניין הבדק המבני, כדאי להתמקד בעיקר ולבקש מהבודק להבחין בינם לבין ליקויים שוליים כי בכל מבנה יש סטיות וליקויים. 3) לערב עו"ד שמתמחה בנדל"ן. יש המון בדיקות בדבר המבנה שצריך לעשות לפני שמתקשרים בעסקה. מניסיון עו"ד טוב כדאי לערב כבר בשלבים הראשונים. כמו כן כדאי לבדוק בעירייה תוכניות פיתוח עתידיות לאזור (האם מתוכנן כביש לידך?). 4) מקובל לשלם חלק מהכסף עם החתימה על החוזה ואת רובו תוך מספר שבועות. הלוואת גישור יכולה לפתור לך את הבעייה.

למעלה