קנייבסקי ביקש לפרסם בפורום

קנייבסקי ביקש לפרסם בפורום

הרב קנייבסקי ביקש לפרסם! האינטרנט הוא סם המוות,‏ והוא מכניס את המשתמשים בו בסכנה עצומה ביום הדין.‏ ואף המוכרח לפרנסה ועשה שאלת חכם באם לא יעשה חסימה מכל הדברים האסורים לראיה,‏ הרי הוא בכלל זה..‏ הוא גם ביקש למסור שבראש השנה יגלשו בפורום במתכונת מצומצמת,‏ .

אגס 10

New member
יש לי שאלה לקנייבסקי

אם אתרום לקופת העיר ואזכה להיכנס לספר התפילות שלו כמו שהוא מבטיח בכל לוחות המודעות אבל מצד שני אמשיך לגלוש באינטרנט,מה דיני?למוות או לחיים? יכול להיות שזה תלוי כמה אתרום?...

גדולת רב חיים - האמנם ? שאלה ל"כולם"

מהתקבלויותי אצלו, ראיתי אדם פשוט, ז"א ללא שום גדולה שבנפש. ואף שמעתי שאם לא מדובר בזכרון, אין להתפעל המנו. מה דעת רבני הפורום ?

מיטאקשת

New member
לפי מה קבעת שהוא אדם פשו ללא שום גדולה שבנפש?

אני דווקא ראיתי עינים מחייכות והרבה אהבת ישראל גם לכופר הכי גדול שבינהם. בינהם גם לבחורה ההיא שבאה לקבל ברכה עם הרב לבושה במכנס גי'נס(אני בזמנו)

מדובר בספק נביא שקר

כשספרו על אחת מהבטחות הרב שלא התקיימה הגבתי באחד מהפורומים החרדיים בלשונו הזהב של הרמב"ם. "שהנביא כשיתנבא בצרות ומאורעות לעם שהם חייבים, כגון שיזהירם ברעב או חרב, או שתהפך ארצם, או ירדו עליהם אבני אלגביש, וכדומה לו, ואחר כן לא יתקיים דבר מן הענין ההוא, ורוחמו מן השמים ועמדו כל עניניהם בשלום ובשלוה, לא יודע בו כזב הנביא, ואין ראוי לומר שהוא נביא שקר, ושיהיה חייב מיתה, מפני שהקב"ה ניחם על הרעה ואפשר שעשו תשובה וסרו מנאצותם, או איחר גמולם הקב"ה בחמלתו, והאריך אפו להם עד זמן אחר. כמו שעשה לאחאב, באמרו ע"י אליהו (מלכים א' כא), לא אביא הרעה בימיו, בימי בנו אביא הרעה. או ירחם עליהם למען זכיות שקדמו להם. ולא אמר על דבר כזה (דברים יח) ולא יהיה הדבר ולא יבוא. אבל אם הבטיח בבשורות טובות שיתחדשו לזמן קצוב, ויאמר בשנה זו יהיה השקט ושלוה, והיו בה מלחמות, או יאמר שנה זו תהיה גשומה וברוכה, ויהיה בה רעב ובצורת, וכדומה לו, נדע שהוא נביא שקר, והתקיים ביטול טענתו ושקרו. ועל זה אמר הכתוב (דברים יח), בזדון דברו הנביא, לא תגור ממנו, ר"ל אל יפחידך ואל יבהילך מלהרוג אותו, אמונתו וישרו וחכמתו, אחרי אשר מלאו לבו להעיד דבר גדול כזה ודיבר סרה על השם יתברך. שהקב"ה כשיבטיח אומה בבשורות טובות על ידי נביא, אי אפשר שלא יעשם, כדי שתתקיים נבואתו לבני אדם. והוא מה שאמרו ע"ה (ברכות דף ז.), כל דבר שיצא מפי הקב"ה לטובה, אפי' על תנאי, אינו חוזר בו" כמובן, שתגובתי נמחקה. בהיות וכבוד הרב מעל לחוקי התורה. כתבתי, שמדובר בספק נביא שקר. בהיות ואיני מכיר את הסיפור מקרוב. אך אילו באמת כך היו פני הדברים שהבטחת הרב לא קויימה, הרי זה נביא שקר וודאי.

אינני זוכר

כמדומני, שמדובר באברך שנעדר. והרב הבטיח שיימצא בריא ושלם. ולבסוף מצאוהו מת.

מיטאקשת

New member
אתה קובע שהוא נביא שקר על סמך שמועה?

ועל סמך סיפור שאתה בעצמך לא זוכר אם היה או לא היה?

מיטאקשת

New member
ברכה לא שווה נבואה.

הרב לא קבע שהבן אדם ימצא חי ושלם ללא שום פגע על גופו. הוא כולה נתן ברכה.. אתה יודעת כמה אנשים מברכים אחד את השני בשנה טובה ומתוקה היום? אתה יודע כמה אנשים ח"ו אולי לא יזכו לשנה טובה? האם כל אולו הם נביאי שקר? ולמי בכלל אכפת פה מנביאי שקר. קודם כל תשכנע אותי שהתנ"ך לא נכתב על ידי אנשים בעלי אג'נדה. .

rachel437

New member
תלוי

אם דבריו מתקיימים זוהי הבטחה ואם לא זאת רק ברכה.

מיטאקשת

New member
מה כ"כ מציק לך ענין "נביאי השקר"?

אתה לא מנסה לייסד איזשוהי כת או משהו בסגנון. נכון?! כי מקריאת רק כמה שורות באתר שלך -זו ההתרשמות שאני קיבלתי. אתה יודע מאמינים לכת שלך לא תמצא פה. אחרי שעזבנו את הדת בשן ועיין-אין שום כת או דת אחרת שתהייה מסוגלת למשוך אותנו לתוכה.

שקר שנאתי ואתעבה

אם איני מתכוון להקים כת חדשה, אינני זקוק למאמינים. ס"ה נייתי ספר ונחזי האם כדבריהם כן הוא מה שכתוב בתורה, אם לאו? לעת עתה צדקו דברי רשב"י "זונות מפרכסות זו את זו; ת"ח לא כ"ש"? קל מאוד לדבר על חייבי כרתות וחייבי מיתה ומלקויות. עד אשר נוגע בכבודן של ת"ח.

בכלל לא התכוונתי אליך

דיברתי באופן כללי בהקשר לדברי חז"ל קבלי התנצלות אם לא הובנתי כראוי

מיטאקשת

New member
בטח..באופן כללי..

והבחירה של המאמר "זונות מתפרכסות זו מזו " בקשר לכבוד חכמים שאני מדברת עליו גם היה בכלל מקרי ובאופן כללי. הבנתי... סתם מכל הפסוקים שבעולם בחרת את ענין ה"זונות".. התנצלותך התקבלה!

מיטאקשת

New member
ואתה בחרת לצטט את רשב"י .

בענין ה"זונות" בקשר לענין שאני העלית. כתשובה לי. זה לא אתה ענית בצור גסה שכזו. זה רשב"י ענה.. איך זה שלא מצנזרים את " יפה הנפש "הזה מהפורום??? זה הרי ברור שכל המטרה שלו פה זה לפרסם את האתר ההזוי שלו. (שנשמע לי באופן אישי כאתר שמנסה לגיים מאמינים לכת הזויה במיוחד) ולהשתלח במי שמצליח לחשוף את כוונותיו.

למעלה