אפשר להכין ממליגה/ פולנטה
האמת עדיים לא ניסיתי להכין בגרסה הטבעונית אבל אני מניחה שזה לא יהיה שונה בהרבה מהגירסה הרגילה
מרכיבים:
1 כוס קמח תירס
1-1.5 כוסות מים
1 כוס חלב - לא נראה לי שחל"ס יתאים, נראה לי שעדיף להשתמש בחלב אורז או חלב שקדים. אם לא טעים פעם הבאה להשתמש רק במים...
כף מזולה בטעם חמאה
מלח ופלפל
הכנה:
אם אוהבים את הממליגה סמיכה משתמשים בפחות מים, אם אוהבים אותה דייסתית אז ביותר. מחממים נוזלים על אש גבוהה אבל לא עד רתיחה מלאה, מוספים בהדרגה את קמח התירס, המלח והפלפל תוך כדי ערבוב. מורידים את האש לבינונית ומערבבים עד שמתחיל להסמיך. בשלב מסויים מתחילות להיווצר בועות די "אלימות" צריך פשוט לערבב יותר מהר ובזהירות עד שמתחיל להיפרד מהדפנות. להוסיף את המזולה ולתת לזה לנוח מעט.
מגישים עם תערובת של שום, חומץ, שמן, מלח וקצת מים. (היחס כמובן לפי הטעם)
בגדול המנה במקור מוגשת עם המון סוגים של גבינות, אפשר להמיר בגבינה טבעונית או לוותר. במיוחד תתאים "גבינת שמנת" של טופוטי. אני מניחה שגם גבינה המדמה גבינה צהובה תתאים.
בדיוק באותה צורה ניתן להכין פולנטה, רק שבאמת משתמשים רק בכוס מים אחת ואת התערובת המוכנה מעבירים לתבנית שטוחה לצינון. אחרי שמתייצב אפשר לצלות על מחבת פסים עם מזולה/ שמן זית.