קמח שיפון

רונית י

New member
קמח שיפון

יש לי קמח שיפון שהתאריך האחרון שלו הוא 12.9.12. החזקתי אותו כל החודשים במקרר. רציתי לשלב אותו בהכנת לחם חצי קמח לבן חצי שיפון. אפשר להשתמש או שעדיף לקנות חדש?
 

revavonet

New member
אין בעיה להשתמש.

צריך לבדוק שאין ריח מעופש, אבל לא סביר אם הוחזק במקרר.
שימי לב שקמח שהוחזקבמקרר צובר לחות, ועלול להשפיע על כמות הנוזלים במתכון.
 

רונית י

New member
תודה! עוד דיעות?

מישהו?
 

shlang

New member
תגידי, את בסדר, בשביל 7 שח את רוצה לפתוח כאן

דיון, גם שמרת במקרר (מה שלא מומלץ) גם עבר תאריך התוקף, בטוח שמהרטיבות הקמח הבאיש,
אבל תעשי מה שאת רוצה ובשביל 7 שח את רוצה עוד דעות.
 

secretly

New member
כל הקמחים שלי נשמרים במקפיא

אם הם סגורים הרמטית אין שום בעיה וזה מונע התפתחות מזיקים
קמח שיפון נחשב יקר 7 שח זה לא מעט לקילו קמח כך שאני מבינה את ההתלבטות...
אם אין גושים ודברים מוזרים ניתן להשתמש אבל אם יש חשש עדיף שלא.
 

shlang

New member
אם בקמח יש ביצה של זבוב, תהי בטוחה

שגם במקפיא, יצא משם הזחל, כך שהמקפיא לא מחסל, הקמח עובר תהליך הקרנה או משהו דומה , אשר מחסל את הביצים והחרקים, 7 שח לקמח שיפון ממש לא יקר כאשר קמח רגיל עולה 5 שח,
אגב, כמו שמישהי כתבה קודם, הקמח מכיל מים ובהקפאה הקמח מקבל ריח לא טוב
 

secretly

New member
לא טענתי ל100% אבל לטווח ארוך עדיף הקפאה

כל עוד הקמח סגור היטב
לפי שטיבל :

"איפה אפשר לקנות קמח קוסמין (אריזה מוסדית) ומה הדרך הטובה ביותר לאחסן אותו. תודה

אנא פנה למפעלנו בבאר - שבע 08-6230343 או למרכז ההדרכה, נברר את הכמויות ונסביר בע"פ, לאחר הברור, מהו המקום המתאים לרכוש מוצר זה. אין שונה אחסון קמח קוסמין מאחסון קמח חיטה מלא. כללי האחסון הם מקום קריר יבש וללא קרינה ישירה של שמש. אחסון לזמן ארוך עדיף להעשות בקירור. בכל מקרה יש לנפות כל קמח לפני השימוש. * "

ובהתבסס על שטיבל כל אחד כטוב בעיניו יעשה
אני לא מטיפה להקפאה:)
 

raya

Member
אפשר להשתמש חופשי... אני שייכת לסוג האנשים שהתאריך האחרון לשימוש לא ממש עושה עלי רושם.
במיוחד אם הקמח נשמר במקרר.

רעיה
 
לדעתי

רוב הסיכויים שהקמח הזה לא מסוכן ממש לבריאות. בטח לא מוסיף בריאות אבל סביר להניח שאף אחד לא ימות מלאכול אותו ורוב הסיכויים שגם לא יקבל קלקול קיבה. רק מה, חוסר הטריות יכול להשפיע על התוצאה ובשביל כמה שקלים (כשהעבודה הרבה יותר משמעותית מעלות חומרי הגלם) אולי לא כדאי להסתכן.
 

revavonet

New member
יש בדיחה שהזכרת לי


יוסי אוכל
במהירות עצומה, אמא אומרת יוסי, תיזהר אולי יש בתפוח תולעת, אומר יוסי: שתיזהר התולעת....
1.אם יש זחלים בקמח, ממילא אפיה תחסל אותם.
2. זחלים מכילים המון פרוטאינים ונחשבים מזון העתיד.
3. תמיד אפשר לנפות את הקמח.
ובאמת, כולה קמח, למה לריב על זה פה?
כולם פה מספיק מבוגרים, כדי שכל אחד יוכל לחוות את דעתו בצורה מכובדת, בלי לפגוע או להעליב, ומי ששאל את השאלה, מספיק מבוגר כדי להלחיט מה לעשות עם המידע הזה, אז תנסו לשמור על כבוד עצמי וכבוד לזולת.
 
למעלה