קיר פעיל לכיתה בנושא חברות

נירה63

New member
קיר פעיל לכיתה בנושא חברות../images/Emo53.gif

זהו...אנחנו אחרי ט"ו בשבט ועד פורים יש לנו בערך חושיים, אם אני לא טועה, חשבתי לעצמי...על קיר פעיל בנושא חברות. בזמנו הכנתי קיר העוסק ברגשות, הייתי רוצה לחדש ולקבל מכם הצעות/רעיונות. אגב מה עושים בנוגע לקללות??? הילדים מקסימים, בכיתה אין איתם בכלל בעיות אבל...מההורים אני שומעת שבבית הם מקללים בלי סוף, מדובר בארבעה חמודים כאלה... מה עושים? כמו תמיד שמחה לקבל כל עיצה שלכם. שבת שלום שלכם נירה.

נירה

רעיון שכבר סיפרתי עליו כאן בעבר כשלימדתי כיתה ג´ (שבה למד גם בנה של אסנתד) הציעו הילדים להכין בלון לכל ילד (נשארו חוטי הבלון מפעילות קודמת) על כל בלון ילד כותב את שמו ומקשט את קווי המיתאר של הבלון ילדים שחושבים שהם חברים שלו או שרוצים להיות חברים שלו כותבים את שמם בבלון היה מקרה של ילד שנשאר עם בלון מיותם, אף אחד בכיתה לא רשם את שמו , פתחנו את זה לשיחה בפני כולם החברים שמעו מה הוא מרגיש והוא שמע למה הם לא רשמו את שמם תוכנית הפעולה שיצאה מאותה שיחה תהיה התקרבות גם מבחינתו וגם מבבחינת החברים שלושה ימים אחרי זה כבר היו רשומים שני שמות של חברים בבלון שלו . כך שפעילות זו קרבה גם בין הילדים

קללות...

היי נירה. בנושא הקללות, ניתן לתת לכיתה פעילות נחמדה בנושא. תני לכל ילד לערוך רשימה של קללות ( את לא תאמיני כמה הם יודעים). משימה שניה, תני לכל ילד לכתוב סיפור באמצעות כמה מילים שיבחר מהמאגר שלו. אח"כ, בקשי מכל אחד, שיכתוב פעם נוספת את הסיפור, אבל במקום הקללות, שיכתוב עם מילים נאות ומתורבתות. מה ששכחתי הוא, כהקדמה לפעילו האחרונה, להכין אפילו על הלוח מאגר של מילות נימוס. בהצלחה

אסנתד

New member
קללות וכל מה שבינהן

באחת הכיתות שלימדתי היו מספר ילדים שקללו ודי נמאס לי לשמוע אותם יום אחד נכנסתי לכיתה ובקשתי , בהפתעה, להוציא דף ולכתב את כל הקללות שהם יודעים ולהמשיך בבית העבודה בבית הייתה להוציא מן המילון (לא מלון כיס) את ההגדרה למילה קללה למחרת אספנו את כל הקללות, רשמתי את מה שהילדים אמרו על הלוח והילדים התבקשו למיין את הקללות לפי ההסברים שמצאנו במילון באותה הזדמנות: א. גילינו שמי שמקלל הרבה התבייש לכתב את הקללות שלו על הנייר ומי שכמעט ולא משתמש בקללות לא הייתה לו בעיה - גם על התופעה הזו ערכנו דיון מעניין ב. עשינו הבחנות לגבי הקללות והמילים האחרות שילדים אומרים שמקללים אותם ג. העיסוק שנמשך כמעט שבוע בקללות הרגיע את הכיתה באופן חד משמעי מצאנו מאגר מילים אותן מותר לאמר כשבא לך לקלל מישהו המצאנו מילים בקיצור היה מאלף

נירה63

New member
חיה, נחמד מאוד אבל...

הרעיון נהדר אבל מה עושים לאחר שכל ילד כתב את שמו על בלון של חברו, הבלונים על הקיר ו...? האם ישנה פעילות בעקבות...? תודה על הרעיון.

אבני נגף ואבני דרך

הכנת "אבנים" עליהן נכתבות מילים שהן אבני נגף ואבני דרך . בכיתתי ערכנו רשימה של אבני נגף כמו כשמקללים אותי, מרביצים לי , לא מכבדים אותי וכו´ לעומת אבני דרך כמו פרגון, מחמאות, ציון טוב וכו. את ה"אבנים" עצבנו על הקיר.

lilachi1

New member
נירה.. לאו דווקה חברות יותר שת"פ

מצרפת לך קובץ עם פתגמים מהעולם בננושא של שיתוף פעולה- אפשר לקחת את זה לכיוון של חברות.. אני מקווה שעזרתי. יש לי 6-7 הפעלות בנושא של שיתוף פעולה אם את מעוננינת תודיעי לי.. לילך

lilachi1

New member
O.K!!!

הקובץ הוא חלק מעבודה שהגשתי.. אחת מההפעלות עוסקת בפתגמים של שיתוף פעולה ( פעילות 7). לידיעה כללית, כל שבוע אני מפעילה את ילדי כיתתי באחת ההפעלות הללו והילדים מאוד נהנים. לילך

למעלה