קיר משותף בבית דו משפחתי

קיר משותף בבית דו משפחתי

בבית גרם מדרגות מעץ צמוד לקיר המשותף לנו ולשכנים, מחוזק ונתמך ע"י שני עמודי ברזל משותפים לקיר שלי ושלהם (העמודים התומכים עוברים ישר בין שני הקירות. . אנחנו אנשים שקטים ללא ילדים בבית , עולים וירודים במדרגות מבלי לייצר ויבראציות, אך להם, שלושה ילדים קטנים המשתוללים , קופצים מדלגים כל היום על המדרגות, מאחר והמדרגות מחוברות לברזל שעובר גם אצלינו , כל קפיצה וכל עליה וירידה והשתוללות שלהם יוצר אצלינו בברזל ובמדרגות העץ ויבראציות ו"בומים" בקירות , וחיינו הפכו לסיוט מתמשך. זה בערך כמו להתגורר בבית משותף שבו השכנים כל הזמן מבצעים שיפוצים ורעש. אבל לא שבוע שבועיים אלא יום ולילה כל הזמן.

הבאנו קבלן מדרגות שאמר שניתן לפתור את הבעיה בקלות בכך שנפריד את גרם המדרגות ע"י חיתוך הברזל וסגירתו מחדש ולתמוך במקומו ע"י תומך שייצמד לריצפה שלנו. אבל השכן חייב לעשות את אותו התהליך, כי אם אנחנו נחתוך את הברזל אצלינו , זה ייחתך גם אצלו, ויגרום אצלו להתמוטטות המדרגות , כך שהוא צריך לעשות בדיוק את אותה הפעולה על מנת "להיפרד" גם כן מאיתנו.

האם אני יכולה לחייבו בתשלום חצי חצי ? האם הוא יכול לחייבני ב"חתונה קאטולית"?
האם הרעש שהוא מייצר יכול להוות בשבילי סיבה לחייבו בהפרדת המדרגות?

תודה.

Ninja

New member
אם הוא ומשפחתו גורמים לרעש חריג במדרגות...

הרי הם צריכים לפצות אתכם בגין נזק זה. ניתן לבקש ממנו לשאת בעלות השיפוץ תוך כדי הבהרה שאינכם מוכנים לספוג עוד את הרעש הנובע מביתו.

אם השכן לא יסכים לכך, ניתן לשקול תביעה אזרחית.

Ninja

New member
אפשר להגיע תביעה גם בקטנות וגם בכל בית משפט

אתם יכולים לתבוע אותו ואת משפחתו על הנזק המתמשך שהם גורמים לכם. לדוגמה רעש חריג וכד'. כנאמר, "חיינו הפכו לסיוט מתמשך".

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא יודע אם הרעש חריג

כשעברו לגור שם המדרגות כבר היו קיימות וברור שילדים משתמשים בהן ולא עפים באויר.
ולכן - רצוי לדבר עם השכן שירסן את הילדים
אם לא יצלח - לברר אולי יש פתרונות אחרים שאתם יכולים לנקוט אצלכם בלבד.
אם אין - להציע לשכן לבצע את התיקון במשותף
אם גם זה לא יצלח - להודיע לו שאתם מבצעים את ניתוק המדרגות מביתכם ושימצא פתרון לבעיה שאולי תיווצר אצלו.
-
תביעות בבית משפט - איש לא יודע כמה שנים הדיונים ימשכו (ואולי בינתיים ילדיו יגדלו ויעזבו את הבית ...) ומה יפסוק השופט

בדיוק לכך אני מתכוונת. שייקח שנים

ואני סובלת ביום יום מוויבראציות בכל הבית כאילו עובד שם קומפרסור ללא הפסקה .

,לפניו גרו פה גם כן משפחות עם ילדים אפילו שלושה כמו שיש כרגע , ואף פעם לא שמעתי רעש. גם אני גידלתי ילדים ומעולם השכן הצמוד לא התלונן על ויבראציות כשאנו עולים ויורדים. הילדים של בעל הבית שעזב היו ילדים חמודים ושקטים ומחונכים , עכשיו עזבו והשכירו למשפחה שילדיה הם "וילדה חייס", שוכרים. אנחנו פה בעלי בית . נניח שאקבל את עצתך להודיע לו שאנחנו מנתקים את הברזל התומך במדרגות אצלינו והוא יהיה חייב לבצע את הפעולה אחרת המדרגות יקרסו אצלו , האם לא יוכל לתבוע אותי על הנזק כביכול שעשיתי לו בבית? (וגם גרמתי לו להפסדים כיוון שלא יוכל להשכיר את הבית )

שוב תודה.

cויתן

New member
יש להימנע מעשיית דין עצמית שיש עמה נזק לשכן

אם עשיית דין עצמית של ניתוק חיבור לקיר התומך במדרגות יגרום לשכן נזק, יש להימנע מכך.
בין שני שכנים יש חלקים משותפים שלא ניתנים להפרדה או ניתוק, ולא ניתן להפעיל אלימות כלפי השכן בדרך של ניתוק חד צדדי.
או שמגיעים לפתרון בהידברות והסכמה, או שהולכים לבית משפט. אבל לא לוקחים את החוק לידיים.

למעלה