קיצוץ בפנסיית נכות-מבטחים

מצב
הנושא נעול.

azilbs

New member

יש לי פנסיית נכות של 50 אחוזים מקרן מבטחים, אני עובד חצי משרה ומקבל משכורת עליה וגם תלוש פנסיה נכות ממבטחים, לפני חודש קבלתי מכתב ממבטחים שהשכר הכולל ממקום עבודתי ומפנסיית הנכות לא יעלה על 12,750 ש"ח. כך שאם אני מרוויח 15000 ש"ח , מבטחים יקצצו לי בפנסיית הנכות כ 2250 ש"ח , מצב זה אינו נסבל ומהווה פגיעה בזכיותי, גם בגלל קיצוץ השכר והורדת רמת החיים וגם אני תקוע עד הפנסיה עם הגבלת שכר דבר שמוריד את המוטיבציה לעבוד. בבקשה ! מה עלי לעשות??? אם אפשר לענות לי גם למייל [email protected]

שיר ורד

New member
תקרא בבקשה את סעיף 36

יש לי פנסיית נכות של 50 אחוזים מקרן מבטחים, אני עובד חצי משרה ומקבל משכורת עליה וגם תלוש פנסיה נכות ממבטחים, לפני חודש קבלתי מכתב ממבטחים שהשכר הכולל ממקום עבודתי ומפנסיית הנכות לא יעלה על 12,750 ש"ח. כך שאם אני מרוויח 15000 ש"ח , מבטחים יקצצו לי בפנסיית הנכות כ 2250 ש"ח , מצב זה אינו נסבל ומהווה פגיעה בזכיותי, גם בגלל קיצוץ השכר והורדת רמת החיים וגם אני תקוע עד הפנסיה עם הגבלת שכר דבר שמוריד את המוטיבציה לעבוד. בבקשה ! מה עלי לעשות??? אם אפשר לענות לי גם למייל [email protected]
תקרא בבקשה את סעיף 36
בתקנון של קרן הפנסיה. במידה והדרישה שלהם מתאימה לכתוב בתקנון, כנראה שאין לך מה לעשות בנדון. המטרה של התקנה היא שעעובד המקבל קצבת נכות יוכל מקסימום לשמור ל רמת חייו המקורית ולא ירויח גם את מלוא השכר וגם קצבה. הבעיה במקרה זה היא שהתקנה לא לוקחת בחשבון את העבודות הבאות: ישנם רכיבי שכר שאינם מבוטחים , רכיבים אלו לא נכללו בשכר הקובע, אך מצד שני הם כן נכללים בהפרש על פיו מחושבת תקרת הקצבה. אדם שנהיה נכה בגיל צעיר, הקצבה שלו תשחק ביחס לשכר הממוצע במשק שעולה יותר מאשר המדד. אבל,במקביל גם התקרה לשכר ממקורות אחרים נשחקת באותה מידה, לכן כאשר אחוז הנכות שלו הוא נמוך יכול להוצר מצב שהצקבה תשחק מהר יותר, עקב זה ששכרו עלה בהתאם לעליית השכר הממוצע, אך התקרה לא הועלתה. במידה ואחד משני הנימוקים הללו כנונים לגביך אז יש סיכוי קטן שאם תתבע את מבטחים בבית הדין לעבודה, יכירו בכך כפגיעה בלתי צודקת בפנסיה שלך. אם שכרך עלה מעבר לשכר הממוצע במשק, כנראה שאין לך מה לחשוב אפילו להגיש תביעה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה