קיצבת נכות כללית ועבודה בנוסף

ifat99

New member
קיצבת נכות כללית ועבודה בנוסף

בפברואר 2002 נקבעה לי נכות כללית של 50% ו-75% אי כושר בעקבות מצב נפשי, אך אני מקבלת קיצבה מלאה של 2,080 ש"ח בקירוב. בביטוח לאומי קבעו שאני צריכה לבוא שוב ולדון בהמשך קבלת הקיצבה בינואר 2004 בהתאם למצב הרפואי שיהיה לי אז. אני יודעת שמותר לי לעבוד ולהרוויח עד גובה הקיצבה. 1.האם עצם העובדה שאני אעבוד וארוויח זה יחבל לי בסיכוי להמשיך ולקבל ביטוח לאומי? כלומר במידה והפסיכיאטר של הוועדה יתרשם שאני מסוגלת לעבוד ועובדת בפועל אז הוא יכול לפסוק שיש להפסיק לי את הקיצבה? 2.במידה ואני כבר הפסקתי ליטול תרופות וגם אני כבר לא הולכת למעקב אצל פסיכיטאר אז הביטוח לאומי יפסיק לי אוטומטית את הקיצבה מאחרי שאלך לוועדה? תודה על התשובות.

zoomarch1

New member
השאלה היא - נכות זמנית או צמיתה?

אם מדובר בנכות זמנית, הכל אפשרי, גם שלילת כל האחוזים בשני המובנים, רפואית ותיפקודית. אם מדובר בצמיתה, אזיי המוסד רשאי לבחון את אחוזי הפגיעה מידי זמן מה. כמובן שאם את מסוגלת לעבוד ולהרויח משמעו שאת לא זכאית לקיצבת נכות תיפקודית. כך שאם תעבדי ותרויחי יותר מהסכום המינימאלי הקבוע לקיצבה, סך זה יופחת מהקצבה. הפסקת טיפול פסיכותראפי או פסיכואנליטי עשוייה להצביע על שיבה למצב בריאותי רפואי תקין כדי שלילת הנכות הרפואית. כנ"ל, הפסקת נטילת תרופות. הכל תלוי בשאלה הראשונית: נכות זמנית או נכות צמיתה. כמובן שגם נכות צמיתה היא חלוטה (סופית) רק לאחר קביעתה על ידי ועדה רפואית לעררים ולאחר שהמוסד לא עירער עליה במשך התקופה המנוייה בתקנות (90 יום כמדומתני). ז"א, שגם נכות צמיתה עשוייה להתבטל אם נקבעה על ידי ועדת רשות (הרופא היחיד במשרדי המוסד, הבדיקה הראשונה). בברכת החלמה מהירה מהנזק הנפשי וחג שמח משה

ifat99

New member
תודה על התשובה , הנכות היא כנראה

זמנית. לאור נתון זה במידה ואעבוד וארוויח סכום זעום של 1,000 ש"ח שזה בערך חצי מהקיצבה האם זה יהיה עילה להוריד את אחוזי הנכות ואי הכושר, או אפילו לפסוק שאין אני נכה יותר ולבטל את קיצבת הנכות וזאת אל-אף שפסיכיאטר יכתוב בחוודת דעתו שאני כן חולה עדיין? כלומר העבודה יכולה לחבל לי בהמשך קבלת הקיצבה בעתיד כאשר נקבעה לי נכות זמנית? ושוב תודה על התשובה וחג שמח.

קיים סך קיצבה בנכות כללית

אשר מבוצעת לפי הרכב המשפחה. דומתני ליחיד/יחידה כ 2000 שח. אם את עובדת, ברור שיופחתו 1000 השקלים מהגמלה ותקבלי רק 1000 (השלמת הגמלה ל 2000) בדרך כלל קיום אופציה של נכה לעבוד = הפחתת נכות והפחתת אובדן כושר עבודה במקביל, הגורר הפחתת גמלה. מכאן, אם תעבדי (ואם ידווח עליך למוסד....), אכן, לצערי, הביטוח הלאומי עשוי להפחית מהגמלה שוב חג חירות שמח משה

למעלה