קיפוד המוס שלי

zavidor

New member
קיפוד המוס שלי

בתור אחד שכונה פעם kipod_conditor (עד שגם החלפתי e-mail וגם שכחתי את הסיסמא
) החלטתי לנסות לעשות את קיפוד המוס מששת קינוחים. התוצאה בתמונה המצורפת. מה שנחמד במתכון הזה זה שאפשר בקלות לעשות עליו ווריאציות. אפשר להחליף את המוס, ו/או את הגנאש. אפשר אפילו לעשות מוס בתוך מוס וקוצים בצבעים שונים...
 

ak5

New member
נראה נהדר. המתכון מחכה אצלי על

השולחן לביצוע בקרוב. אם הייתי יכול להקפיא את זה הייתי כבר מבצע. נראה לי שקצת תופס מקום במקפיא
 

zavidor

New member
מתכון

את המוס עושים לפי הנחיות בהודעה הזו. שופכים את המוס לתבנית סיליקון עם שקעים בצורת חצי כדור. הכמויות מתאימות לשישה קיפודים כאשר השקעים הם בנפח חצי כוס. אני השתמשתי התבנית שבה כל שקע הוא בנפח רבע כוס, ולכן השתמשתי בחצי מכמות המוס. מכניסים לפריזר. בינתיים, מכינים גנאש (הנחית מששת מתוקים): חומרים (לכמות המלאה): 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קמצוץ מלח 250 גרם שוקולד מריר קצוץ הכנה: מרתיחים בסיר שמנת ומלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים על להמסה. מצננים לטמפרטורת החד תוך כדי ערבוב מדי פעם עד למרקם של ממרח. (אם המרקם רך מדי, אפשר להוסיף שוקולד מומס). מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1/2 סנטימטר. מזלפים נשיקות באופן צמוד מלמטה במעגלים. אם הקרם מתרכך מחום הידיים, מעבירים את השקית למקפיא ל- 2-3 דקות. מקשטים בקקאו ומעבירים למקרר. לאחר כשעה אפשר להגיש. לשמור במקרר
 

zavidor

New member
נזכרתי בעוד משהו

אחרי שמכניסים את תבנית הסיליקון לפריזר, מחכים בערך שעתיים שלוש עד שהמוס מתקשה. אז קל להוציא מהתבנית ולצפות בנשיקות הגנאש.
 

tzurtzur

New member
נראה מדהים!../images/Emo3.gif

(ואני מזילה פה ריר ככה על הבוקר..)
 
למעלה