קינואה

שקד12

New member
קינואה../images/Emo21.gif

שלום אני חדשה בפורום ויש לי שאלה קטנה כמה קלוריות יש בכוס קינואה מוכנה ללא שמן והאם משהו יודע כמה זה בנקודות של שומרי משקל תודה וערב טוב שקד
 

שקד12

New member
מקפיצה שאלה?

אולי מישהו יודע פרטים על קינואה תודה מראש ויום טוב שקד
 

Ben Zak

New member
אם הייתי יודע מה זה קינואה ../images/Emo6.gif

הייתי גם אולי יכול לענות. שו אדא?
 

שקד12

New member
זהו סוג בריא מאוד של דגן אבל נחשב

פחמימה ולא חלבון ועל החבילה יש חישוב של קלוריות לפני בישול ולא אחרי יום טוב שקד
 
אני רוצה להבין משהו

כל פחמימה היא דבר "מושמץ" וכל חלבון הוא דבר "קדוש"? לא יקום ולא יהיה. פחמימות הם הדלק של גופינו. (וכולם לצעוק יחדיו
) אין פחמימות - אין מוח! המוח מסוגל לעבוד על אנרגיה רק מפחמימות (באופן תקין). פחמימות נדרשות לגוף הרבה יותר מחלבון!
 

שקד12

New member
אני לא מבינה למה את כועסת אני מאוד

אוהבת פחמימות שבאות בצורת לחם וכו אז אני עושה גמילה שבוע שני וירדתי שבוע ראשון 2 קילו הגמילה היא מקמח לבן מלא וכל הנגזרות עוגות עוגיות פסטה וכו לכן שמחתי למצוא את הקינואה שהיא דגן אבל לפי שומרי משקל היא פחמימה ולכן נשאר לי חלבונים לצד הקינואה שהערך הגליקמלי שלה נמוך ומשביעה להרבה זמן בניגוד לתפוח אדמה שמשביעה לפחות זמן מצטערת אבל לא היתה כוונה לעצבן פה אותך רק לקבל אינפורמציה בקשר לקלוריות ואחפש בפורום תודה שרית וערב טוב
 
מי כועס?! ../images/Emo13.gif

לא כועסת עליך חלילה. כועסת ומאוד על אלה שטוענים שפחמימה היא מיותרת (ושערותי נעמדות רק מלכתוב את המילים האלה). אגב, קצת לא דייקת לגבי א"ג. נכון שהא"ג של תפו"א הוא יחסית גבוה. אבל אדם לעולם לא אוכל תפו"א גולמי לבדו. תמיד יאכל אותם עם חלבון / שומן / סיבים (ירקות) או כולם יחדיו וזה יוריד לו פלאים את הא"ג. תעייני קצת במאמרי הפורום, נראה לי שתקבלי רעיונות חדשים.
 

אורי כ1

New member
אני אוכל תפו"א לבד ובתור נשנוש זה

מאוד טעים :) אל תכלילי אני בטוח שיש אחרים שעושים את אותו הדבר.
 

עדידי20

New member
עם גבינה צהובה מוקרמת או

עם רוטב צילי מתוק מרוח/קצת חמאה ומלח יאמממיייי
 
"לבד" = גולמי?!

כשאני אומרת "לבד" אני מתכוונת לתפו"א כמו שהוא. לבד, ללא תוספת שמנת / גבינה / שמן / כל דבר אחר. זה לא חייב להיות תפוסת. מספיק כפית שמן כדי להוריד א"ג.
 

m0sh3

New member
אם כבר בא"ג עסקינן

ראיתי המלצה במאמר באתר מסויים להפריד פחמימות משומנים , מפני שביחד הם יוצרים תגובה אינסולינית חזקה יותר. לפי דעתי זה אמור להיות ההיפך כי השומן ממתן את הספיגה של הגלוקוז. מה כדאי לעשות?
 
על האינסולינית לא הייתי חותמת

למרות שיכול להיות שזה נכון, לא בדקתי - פשוט האינסולינית לא תמיד הולכת יד ביד עם הגליקמית. אבל הערך הגליקמי ירד בעקבות הוספת שומן. לשואל השאלה - בשורה התחתונה - אם אין לך סיבה לשמור על תפריט מדוקדק לרמות הגרמים והתגובות הפיזיולוגיות המדויקות (כלומר, אם אינך חולה סכרת, ספורטאי מקצוע, בודיבילדר ברמות מתקדמות וכו') - מה שחשוב זה הסך הקלורי, ותפריט שמרגישים איתו בנוח ומספק את כל אבות המזון בצורה מאוזנת. כל השאר זה כבר דקדקנות וקטנוניות יתר לטעמי.
 
תוספת שאלה

מאיזה אתר הבאת את הנתון? זה יאפשר לתהות על קנקנו בצורה טובה יותר.
 

m0sh3

New member
מאמר מישראלבודי.

אני לא בודיבילדר מקצועי , אבל משתדל להקפיד על התזונה.
 
למעלה