קיופולו סלט חצילים בסגנון בולגרי

rmizrahe

New member
קיופולו סלט חצילים בסגנון בולגרי

,אימי ז"ל הכינה כל יום שישי קיופולו סלט שכל הנכדים אוהבים
לקח לי 37 שנה כדי לגלות את כל הסודות.


החומרים הדרושים
3 חצילים בינוניים
5 פלפלים אדומים
בצל1 גדול
5 עגבניות רצוי מאורכות
הוראות הכנה
חצילים-לבחור חצילים קלים, רצוי "בלאדי ",לקלות את החצילים בגריל לדקור כמה דקירות עם מזלג , (יש גריל עגול שקונים בשוק} לקלף מיד את החצילים לשים במסננת. לקצוץ אותם עם סכין עץ להוסיף מעט סוכר מלח ולימון.
והרבה שמן ,שמן הופך את החצילים ללבנים {אני מוסיפה שמן רק בסוף}
פלפלים לשרוף את הפלפלים להכניס בתוך שקית ניילון עד שיתקרר, לקלף לחתוך לרבועים קטנים,
אפשר לעשות זאת בתנור לחצות את הפלפלים ולקלות בגריל {אם אין סיר}
עגבניות- להשרות במים חמים לקלף את הקליפה. לחצות את העגבניות ולהוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות קטנות
בצל- לגרד את הבצל , לסחוט את הבצל
לערבב את כל הירקות להוסיף שמן קנולה ומלח ולאכול בתאבון


אימי הייתה מקפיאה מנות של חצילים שרופים,מפשירה במסננת כל הלילה כנ"ל גם פלפלים קלויים,
מקווה שרשמתי במקום הנכון
 

גםאני5

New member
התכוונת להוסיף אותו לשרשור המתכון המשפחתי?

מקפיצה לך...

 
למעלה