קיבלתי עכשיו את תוצאת העמסה 100- אווווף.

izabell1980

New member
קיבלתי עכשיו את תוצאת העמסה 100- אווווף.

הי בנות אני בשבוע 26. קיבלתי עכשיו תוצאות העמסה 100: בצום : 87 אחרי שעה 202 אחרי שעתיים 157 אחרי שלוש שעות 94 האם זה מצב חמור של סוכרת הריון? וחוץ מזה מה מכאן והלאה? ז"א אני יודעת שאני צריכה להיפגש עם תזונאית אבל עד שיהיה תור פנוי מה לעשות? האם אסור לי יותר לאכול שום דבר מתוק? לא עוגה לא קורנפלקס? כלום? האם מותר למשל לאכול מנת נודלס במסעדה? אני מרגישה שכל העולם שלי התהפך עליי עכשיו ולא מפסיקה לבכות . אודה מאוד לקבלת הבהרות

Blue Rose

New member
להתחיל בלהרגע...

זה סכרת הריון. את החומרה שלה תגלי כשתתחילי לבדוק ערכי סוכר באופן קבוע ולראות את המצב הכולל. בסכרת הריון חייבים לאכול פחממות. כ- 30 ג' פחממות בארוחה (עדיף מורכבות- יעני חיטה מלאה) וכדאי גם ארוחות ביניים עם עד כ- 15 ג' פחממות. עדיף להוסיף משהו שומני עם הארוחה שעוזר לשמור על הרמה של הסוכר לאורך זמן. תחפשי תזונאית שמתמחה בסכרת הריון, ותלכי אפילו קצת רחוק, כל מה שקופת החולים שלך מאפשרת, כדי לעשות תפריט מסודר. כדאי גם לקרוא במאמרים פה ולהסתכל בהיסטוריה שם תראי גם מה הבנות פה אוכלות. עוגה קורנפלקס ונודלס הם בעייתיים, וכך גם דברים מתוקים. עם הזמן וההצעות מהבנות פה תמצאי דברים שמותר. אני למשל אוכלת קוטג' או גבינה לבנה עם ממתיק (אולי כמה צימוקים קטנים). הממתיק שאת צריכה לא יכוללהיות על בסיס סכרין. עדיף סוכרלוז. זה המתוק שלי. זה אולי לא מעודד- אבל תקחי אויר, תלמדי על מה זה אומר ותתעודדי שיש לך רק עוד 14 שבועות בערך. אני עכשיו 20 שבועות מאז שגילו את הסכרת (הריון סוכרתי שני) ונשארו לי עוד 10. תעזרי בפורום כמה שאת צריכה...תרגעי ותדעי שיהיה בסדר... עזרה בתפריטים תקבלי גם פה, לפחות עד העזרה של התזונאית. אבל את צריכה להגיד מה את אוהבת וננסה לתפור לך את הבעיות... רוזי!

izabell1980

New member
וואיי תודה על התשובה המהירה אז ככה...

זה הולך להיות בעייתי כי אני לא מסוגלת לדקור את עצמי ומסוגלת להתעלף רק לראות מחט בקשר לאוכל- אני אוכלת הכי לא נכון שיש. מתה על פחממות והרבה מהן. לפני ההריון אכלתי רק לחם קל או מלא ובהריון עם הבחילות התחשק לי רק לחם לבן (רק הוןא עזר לי עם החומציות של הקיבה). אני עדיין מעכלת שיש לי סכרת הריון ולא מאמינה זה נפל עליי. אם רוצים אחת לשבועיים לצאת למסעדה נגיד ריבר ולאכול מנת נודלס, זה אפשרי או שזה מסכן את העובר? אפשר לאכול שניצל תירס לייט? כי אני מתה על זה! אפשר שוקולד 92 קלוריות? (צריך משהו מתוק לפעמים לא?)

Blue Rose

New member
שניצל תירס לייט..

יש 11 ג' פחממות ביחידה. כשאכלתי 3 בארוחה זה העלה לי יותר מידי. אני אוכלת 2 ומוסיפה פחממה קטנה נוספת. שוקולד- מסתכלים על הפחממות לא על הקלוריות. זה מה שיתן לך את התשובה. אני מקווה שעברה התקופה של הבחילות...זה הזמן לחזור ללחמים שמתאימים לסכרת. ומסעדה- אני לא יכולה לעודד את זה, עדיף לא. אבל אני לא יכולה להגיד שפעם בשבועיים צריך/לא צריך להשפיע. על זה התזונאית תענה לך . הקושי של הדקירות זה משהו שאין ברירה ותהיי צריכה להתמודד איתו. תבקשי ממישהו אחר לדקור אותך, את המחט לא ממש רואים, היא מוסתרת בתוך מתקן. כשאני נוהגת וצריכה לבדוק- בעלי בודק לי תוך כדי נהיגה. אבל אני מקועקעת..הדבר האחרון שיש לי בעיה איתו זה מחטים.... אולי זה מה שיעזור לך להתגבר על הפחד הזה. אל תסתכלי אפילו על מה שקורה ותני למישהו אחר לעשות את העבודה. זה לא ממש כואב, אז הפחד זה הדבר העיקרי להתמודד איתו. רוזי.

איליתיה

New member
קודם כל להירגע

זה לא פשוט בכלל ומבאס, אני יודעת אני מאובחנת כבר 3 שבועות שנראים כמו נצח. הדיאטנית שלי הסבירה שכשיש סכרת הריון תצריך לשנות מוד של מחשבה - עכשיו אני לא אוכלת בשבילי אלא בשביל העובר שלי, לשמור עליו ועל עתידו (להימנע מלידת חירום /התערבותית וגם סכרת לו/לה בבגרותו). זה נותן פרופורציה לכל בבאסה הזאת ואני מנסה לשנן את זה ברגעים הקשים ויש לא מעט כאלה. את חייבת להיפגש בדחיפות עם דיאטנית שמתמחה בהריון בסיכון והיא תרכיב לך תפריט ותענה על שאלות. עד אז, עצתי לך להימנע מכל דבר מתוק או לקרוא היטב, היטב את ההמלצות בפורום. אגב, גם פחמימות מתפרקות לסוכרים בגוף אבל הם חשובות ביותר ולכן מהם יש לצרוך במידה. העיקרון ( עד שתיפגשי עם הדיאטנית) הוא פשוט - חובה 3 ארוחות עיקריות ביום ובינהם בהפרש של כשעתיים 3 ארוחות ביניים, כלומר כל שעתיים את צריכה לאכול סהכ 6 פעמים ביום. בוקר קלה עם מעט פחמימות (עד 30 ג), ביניים שיכול להיות יוגורט ללא סוכר או פרי קטן (2 שזיפים, או בננה בינונית או תפוח עץ) ארוחת צהריים מעט פחמימות (אני מודדת כוס וחצי של כוס פלסטיק חד פעמית פשוטה של אורז מבושל, פסטה או פתיתים מבושלים) חלבון (בשר) ללא הגבלה וירקות בכל צורה, אחרי שעתיים עוד מנת ביניים כמו בבוקר, ארוחת ערב אפשרי כמו בצהריים או טוסט, ביצה וכו ואחרי שעתיים ארוחת לילה קלה, רצוי פחמימה ולא יוגורט או פרי כי זה (אצלי) משפיע לא טוב על התוצאות של הצום בבוקר. אם את חייבת מתוק אז במקום ארוחת ביניים ומוגבל ל 15 ג פחמימה לדוגמא מיני פסק זמן רגיל, מיני מקופלת, 2 עוגיות אוראו וכו. עצתי לך לוותר על הנודלס ג במסעדה ובמקום זאת לבחור מנה כמו סלט טונה / סלט עוף / ביצים ואם זה רעב גדול יותרנאז מנה בשרית עם מעט פירה או משהו בסגנון. מנת נודלס רגילה במסעדה זה המוווווווווןןןןןן סוכר בגוף שכף וכאמור גם של העובר בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
קודם כל, קבלי ../images/Emo24.gif

ואל תבכי. באמת, באמת באמת, המצב לא כזה גרוע. סכרת הריון היא מצב רפואי שבו הגוף לא מצליח לייצר מספיק אינסולין ו/או האינסולין המיוצר לא מספיק יעיל, וצריך לעזור לו על ידי מיתון של צריכת פחמימות. המצב שלך לא חמור, אבל הוא בהחלט מעיד על סכרת הריון. את צריכה לקבל הפניה למרפאת סכרת בהריון, בהתאם לקופה ולמקום מגורייך. דיאטנית היא חלק מהטיפול במרפאה. זה לא נכון שמהיום אסור לך לאכול מתוק. זה כן נכון שצריך להגביל את כמות המתוק, בצורה שלא תעמיס על הגוף שלך. אותו כנל עם עוגה, קורנפלקס או כל פחמימה אחרת. באופן כללי ההנחיות מגבילות את כמות הפחמימות היומית, ודואגות לפזר אותן על פני היום באופן שתוכלי גם להיות שבעה ומסופקת, וגם לשמור על הלבלב שלא יתאמץ יותר מידי. אל תהיי עצובה. העולם יפה גם עם סכרת. נשבעת לך...

למעלה