קיבלנו היום (בינתיים רק טלפונית)

נטלי22

New member
קיבלנו היום (בינתיים רק טלפונית)

את תוצאות הבדיקה הגנטית שערכנו ל-2 הילדים הלא-צליאקיים שלנו, ולצערנו שניהם שייכים ל-30% מהאוכלוסייה הבריאה (בינתיים) שנושאים את הגנים לצליאק, כך שלשניהם יש סיכון לפתח צליאק מתישהוא במהלך חייהם. בגלל השביתה שהיתה בדואר עוד לא קיבלנו את התוצאות המלאות, אבל לפי מה שהבנתי, כל אחד מהם נושא גן מסוג שונה, אבל בכל מקרה לא ניתן לשלול אפשרות של תחלואה בצליאק אצל אף אחד משניהם. אז לצערי לא נצליח לחסוך מהם בדיקות דם תקופתיות, אבל לפחות נדע במה לחשוד אם יתחילו סימנים מדאיגים...

CATS7

New member
האם תוכלי לפרט על הבדיקה

הגנטית, למי מומלץ ? בשלב זה יש לנו צליאקי אחד קטן בבית אבל יש פוטנציאל ליותר.. או לחילופין היכן ניתן למצוא חומר על הבדיקה?

נטלי22

New member
כמובן שאת הפרטים המלאים ניתן לקבל

בעמותה, אבל באופן כללי - זוהו 2 גנים של צליאק, שנמצאים אצל 99% מחולי הצליאק, אבל גם אצל 30% מהאוכלוסייה הבריאה. כלומר מי שנושא את הגן יכול להיות בריא עד סוף חייו, אבל יש לו סיכון כלשהוא לפתח צליאק מתישהוא במהלך חייו, ומי שאינו נושא את הגנים האלה יכול להיות בטוח בכמעט 100% שלא יחלה בצליאק. הבדיקה הזאת מומלצת לדעתי לאחים/ילדים של חולי צליאק, כי אם יימצא שהם אינם נשאים של הגן, יוכלו להיחסך מהם בדיקות דם תקופתיות, וההורים יוכלו לדעת, שמקרה של שלשולים או כאבי בטן כנראה נובע מוירוס או מקלקול קיבה חולף, ורוב הסיכויים שזה לא צליאק. את הבדיקה עושים במעבדה גנטית בחיפה (אפשר להביא/לשלוח דם שנאסף במעבדה הרגילה של קופ"ח במקום לנסוע לשם במיוחד עם הילדים), והעלות שלה היא 350 ש"ח לבדיקה.

net the jet

New member
שמעתי שגם בתל השומר ניתן לעשות את הבדיקה.

בן של חברה שעבר ביופסיה לפני שבועיים-אוטומטית לקחו לו גם דם לבדיקה הגנטית... אמרו להם שניתן לעושת לשאר בני המשפחה שם במקום ( לא יודעת למי צריך לפנות לקבל הפניה וכ"ו אולי שווה לברר שם במחלקת גסטרו )

נטלי22

New member
טוב לשמוע. לנו זה כבר לא יתרום,

כי אנחנו כאמור כבר עשינו את הבדיקה, אבל אם תהיה למישהו אינפורמציה נוספת - כדאי לפרסם כאן בפורום לטובת אלה שטרם עשו ומתעניינים.

פומיקיז

New member
תודה גם ממני - גם אותי זה עניין

אני כל פעם "חושדת" בבן שלי שמא עכשיו.... זה בהחלט יכול לעזור! ידוע לך האם ניתן לברר על הבדיקה הנ"ל באמצעות קופ"ח? ואם לא - האם תוכלי לכתוב טל' של המעבדה על מנת שנוכל ליצור קשר עמם? תודה מראש, שירי

למעלה