קיבוץ שרשורים - ענייני נהוול

כל מה שרציתם לדעת על הנהוול

נהוול הוא כינוי ליצור אנושי שתצורתו האנרגטית מייעדת אותו להנהיג חבורת לוחמים אל החופש, תוך כדי הגשמתו של יעוד ספציפי, בהתאם לאותה חבורה. שאלות? תשובות? הערות? הארות? כולכם מוזמנים... באהבה בן

שאלה חשובה

נניח שהיה מופיע לכם איזה נהוול, ברמה של דון-חואן כזה (והייתם יודעים זאת בוודאות) והיה אומר לכם לבוא איתו... לארץ אחרת... הייתם הולכים איתו? עוזבים הכל? את המשפחה, החברים, האנשים שתלויים בכם... הכל?

זוכרים את נהוול טירון?

אני זוכר אותו היטב... בין כל הודעותיו המופלאות, הוא שיתף אותנו בקטעים מיומנה של חבורתו. זהו השיתוף השני (והאחרון, בינתיים... נהוול???), שכולל גם קישור לשיתוף הראשון. חוץ מזה, איך מבטאים את המלה נהוול?? מיכל גילתה זאת... הא, ובקשר לשאלה של סתר אלי, התשובה היא שאינני יודע. יש לי סימנים לכן וסימנים ללא - וכרגע פשוט אינני יודע בוודאות מוחלטת את התשובה על כך. באהבה בן

אשכר

New member
אם הייתי בלי הנעליים באותו רגע,

אז הייתי הולך איתו יחף. הפחד היחיד שלי, הוא שאני אהיה מספיק טמבל לא להבין שמציעים לי את ההזדמנות הזאת. חשבתי על זה היום, אחרי שדיברתי איתך (ואולי גם לפני) על כל ההזדמנויות שאנשים מקרים לפני. ואני, נעול, רוב הזמן רואה רק את מאבקי הכוחות הקטנים (וקטנוניים) והחשיבות העצמית של היומיום. אני מנסה כל יום לפתוח ולחדד את התשומת לב שלי לסנטימטר של ההזדמנות, כמו שזה נקרא: לפעמים בחיים, בין כל הרעש, והרכבות, והבורקס והפחדים וההתמודדויות, פתאום צץ, בקושי מורגש סנטימטר מעוקב, קטן, של הזדמנות טהורה. אתה יכול להגיד לו "רק רגע, תן לי רק ללבוש נעלים ואולי אני אחליט מחרותיים, אם ההורים שלי יסכימו..." אבל הסנטימטר הזה ניגמר כמו גפרור, ואז אתה חוזר לאפור הרגיל והשיטחי שלך.

deep ocean

New member
הממממ

אני במקרה או שלא במקרה היום הירהרתי בשאלה הזו. גררררר. באופן מדוייק, הירהרתי בה מהצהרים עד לשנייה זו, ותחושה אומרת לי שאני אמשיך לחשוב על זה. כרגע אני שומרת את התחושות והמחשבות שלי לגבי זה בפנים. הן עדיין לא מגובשות. יש בי חלקים שאומרים-כןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!! ויש בי חלקים שאומרים-מה פתאום למה השתגעתי? מה עם הלימודים והכל? ויש בי חלקים אחרים שאומרים-מה הקשר בכלל ללימודים. אם היית באמת רוצה זאת לא היית חושבת על לימודים. בקיצור...הענין עדיין בתהליכי מחשבה. אגב, סוגייה זו מעסיקה אותי במשך זמן, כבר הרבה שנים, באופנים שונים. הפרטים של השאלה אולי משתנים, אבל המהות נשארת אותה מהות!!!!!

deep ocean

New member
ויש לי שאלה

אולי לא הבנתי את המהות של להיות נהוול, אבל הוא אמור לא להיקשר לכלום. לא? אז למה לא לקרוא לאנשים להצטרף אליו? בכל מקום שאליו הוא יפנה, יתגודד סביבו אנשים. טוב יכול להיות שלא הבנתי. אבל אם הבנתי נכון, אז נהוול לא ישאל את עצמו שאלות כאלו. שאלה אחרונה- כמו שנהוול לאו דווקא יזהה את עצמו ככזה אנו לאו דווקא נזהה את הנהוול ככזה. לא?

נהוול

כפי שתפקידו של הלב להזרים דם לגוף, כך תפקידו של הנהוול הוא להנהיג חבורת לוחמים מסויימת אל החופש. הוא לא בוחר את האנשים לפי ראות עיניו ולבו. העוצמה (ה-Force) בוחרת מי ילך עם מי. זה לא נתון לשיקולו של הנהוול. לא יתגודדו סביבו אנשים, בכל מקום שאליו הוא יפנה. הנהוול לא ימשוך תשומת לב. הנהוול זה לא כמו גורו, אפילו לא קרוב, אפילו לא דומה בקצת. נהוול ישאל את עצמו שאלות או לא ישאל עצמו שאלות, זה בכלל לא משנה. נהוול מבצע את תפקידו. למחשבותיו או לשאלותיו אין חלק כזה או אחר בתפקידו. הוא יכול לחשוב מה שהוא רוצה. עד שהנהוול לא זיהה עצמו וקיבל על עצמו את ההכשרה הקשורה בתפקידו, אין הוא יכול לתפקד כנהוול. כדי לזהות נהוול, יש צורך לראות - וגם כך תיתכננה טעויות. באהבה בן

deep ocean

New member
יותר מובן כרגע

תפקידו של הנהוול הוא להנהיג חבורת לוחמים מסויימת אל החופש. תפקיד עם הרבה אחריות ודורש תכונות וכישורים מסויימים. אכן, לא כל אחד יכול להיות נהול. הכל ברור בעצם: מי שהוא בעל התכונות והכישורים הנ"ל- חייב להיות נהוול!!! כל אלה מותירים לו ברירה אחת-להיות כזה. אני הבנתי את עצמי בכל אופן. מקווה שגם אתם הבנתם.

דאו

New member
הטרמפיסט ואני.

אני רואה את השאלה של בן לגבי הנהוול יותר בדימוי של טרמפיסטים בחיים ואני. לכל אדם שאני פוגשת יש תפקיד בחיי. במובן הזה הוא "טרמפיסט" בדרך שלי. בשלב מסויים בדרך שלי הוא עובר במקביל אלי ולי יש את היכולת למשוך אותו לתוך המסלול שלי. זה עדיין לא אומר שהוא ימשוך אותי לתוך המסלול שלו. הדבר הכי מדהים זה כשזה נעשה במקביל כי אז יש העברות הדדיות. טרמפיסטים מסויימים עושים איתי דרך ארוכה וחלקם קצרה. חלקם ארוכה ומשמעותית מאד, וחלקם קצרה ומשמעותית מאד וכו´ וכו´... חלקם אפילו לא יודעים שהם טרמפיסטים שלי. יש טרמפיסטים שעלו על הנתיב שלי ולוו אותי דרך מסויימת ותרמו לחיים שלי כל כך הרבה, אך את כל זה ללא ידיעתם אפילו. לא סיפרתי להם כי לדעתי, הם לא יכלו להכיל את המידע הזה. אבל זה לא חשוב כי במסע עם הטרמפיסט אנחנו במרכז הדרך והטרמפיסטים עולים ויורדים כל הזמן. שלכם דאו

עז

New member
נגואל NAGUAL?

או שהתכוונת למשהו אחר? מה זה נהוול? ובכן בהנחה שאתה מתכוון לנגואל, אתה חושב שהוא היה מבקש ממני או ממישהו בכלל לבוא איתו לארץ אחרת? לא נראה לי, יותר סביר שהיה אומר לו (או לי) שזכיתי בהגרלה על כך שקניתי סוכר בסופר, והנה לך כרטיס טיסה הלוך ושוב ושהיה במלון פנסיון מלא לשבועיים, וגם כמובן 100 $ ליום לבזבוזים ..... אחרי זה ובזמן ה"נופש" היה מנסה ללכוד אותי ברשתו ...

אין לדעת כיצד ינהג NAGUAL

באנגלית NAGUAL בעברית נהוול (הרי לא שומעים את ה-G) בספרדית... אתה תגיד לי לכל דבר בהתנהגותו של הנהוול יש סיבה.

עז

New member
אין לדעת ....

אך לרוב הוא לא יתנהג בגישה ישירה, אלא בעורמה, תסכים איתי שאחוזי הסבירות לכך שנגואל יבוא ויגיד לי/לך/לו/לה "אני נגואל, בוא איתי" הם נמוכים מאוד. כך מבטעים בספרדית: א=A ו=U נאהואל בעברית על אותו משקך כשאני קורה נהוול זה נשמע לי NAAVAL, אז אני מעדיף לקבל את התיגום כ"נגואל" ... יש לי הרושם שלצליל של המילה יש משמעות, ואם האנשים יגידו NAAVAL מבלי ךהכוון הם מתכוונים למשהו אחר.

צודק לגמרי.

למרות שבהחלט יכול להיות שהוא יטפח על נקודת המאסף של "הקורבן", יעביר אותו לקשב השני ואז כן יזדהה ויגיד לו את האמת - אבל אז שוב יחזיר אותו לקשב הראשון ויערים עליו. חוץ מזה, אולי אני אכתוב מעכשיו: נאהואל? מה דעתך? זה מרגיש לי טפשי לכתוב "נגואל", בזמן שבכלל לא שומעים את ה-ג´. אבל נאהואל זה גם מרגיש נכון יותר משניהם.

עז

New member
נאהואל

תירגום זה תמיד תירגום, אך נראה לי שעלית על תירגום יותר טוב, עושה רושם שגם אני אשתמש בעברית ב"נאהואל"

למעלה