קטנוע אופנוע - הבדלים כלכליים, טיפולים וכו'

קטנוע אופנוע - הבדלים כלכליים, טיפולים וכו'

אני רוצה לקנות דו''ג למטרות כלי רכב נטו - להגיע מנקודה א' לב', גם בינעירוני. הבחירה ההגיונית היא קטנוע 250, אבל עדיין הייתי מאוד רוצה אופנוע ולא קטנוע, השאלה שלי היא אם קיים אופנוע שברמה התחזוקתית הוא כמו קטנוע - בהנחה ומתייחסים אליו יפה לא באמת דורש ביקור במוסך מעבר לטיפולי ק''מ - ולמה בעצם אופנוע סובל יותר מבלאי מאשר קטנוע

C O L T

New member
תקציב, מרחקים, דרישות...

אופנוע ישן וזול שצריך הרבה תיקונים יהיה יקר ככל הנראה מקטנוע חדש יותר. קטנועים ישנים ממש כאלה, מתחילת שנות ה90, כמעט ואין, לא שווה לתקן. משומש במצב טוב, אופנוע יהיה זול יותר, בטח אם נדרשים ממנו מרחקים רציניים ורכיבה במהירות גבוהה יחסית. אם בוחרים אופנוע חדש מול קטנוע חדש, אז מחיר הרכישה גבוה יותר לאופנוע, אבל עלויות האחזקה יקרות יותר אצל קטנוע, לדעתי. אופנועי 250 יפניים אמינים ביותר ופשוטים מאוד לאחזקה, לכן גם זולים בתחום הזה. זו דעתי, לפי הגיון כלכלי נטו. אם מוסיפים כאן את היציבות והתנהגות הכביש, האופנוע מקבל עוד נקודות. מצד שני, אם דורשים נשיאת מטען, אז או להוסיף ארגז או לקנות קטנוע, שהוא ארגז בעצמו. תברר עוד על הקטנועים בפורום שלהם.

אהוד א1

New member
לא ברור איך הגעת לנתונים שלך.

יש קטנועי 250 עם עלויות תחזוקה יקרות. אין סיבה ש"אופנוע" 250 בסיסי יקח יותר מהכיס מאשר קטנוע.עלית בנפחים? עלו גם ההוצאות (בשני סוגי הכלים).בנוסף - שים לב לתדירות הטיפולים שבחלק מהקטנועים גבוהה יותר מאשר ב"אופנועים".

למעלה