שתי תשובות.קו מהיר לירושלים - כפול או יחיד?
האם הקו המהיר החדש שנבנה כעת לירושלים יהיה כפול? ועוד שאלה - מדוע לא בנו את הקו לכפ"ס כפול מלכתחילה? הרי עכשיו מכפילים אותו אחרי זמן קצר יחסית בפעולה... לא יותר זול לעשות את זה בפעם אחת?
תשובה שלישיתשתי תשובות.
1). סביר להניח שהקו המהיר לירושלים יהיה כפול, שכן זה הולך להיות קו עמוס. 2). כשבנו את הקו לכפר סבא עשו לו תשתית מוכנה למסילה כפולה. עכשיו, כל מה שנותר זה להניח את המסילה הנוספת. עניין של תקציב.
תודה לשניכםתשובה שלישית
הקו המהיר לירושלים עדיין רחוק מביצוע. בינתיים סוללים רק את החלק הראשון והקצר, מתל אביב לנתב"ג.
טעות ידידי !!! כבר עובדים על הקותשובה שלישית
הקו המהיר לירושלים עדיין רחוק מביצוע. בינתיים סוללים רק את החלק הראשון והקצר, מתל אביב לנתב"ג.
הרכבת לירושליםטעות ידידי !!! כבר עובדים על הקו
המהיר הזה עד מודיעין ! הרי הקו למודיעין הוא חלק מהקו המהיר לירושלים. גם הקו השני מתקדם מהר מאוד ! במלחה כבר בונים את הקומה השניה ובבתיר כבר הניחו רבד של ממש !!! בבית-שמש כבר התקדמה המסילה 2 ק"מ מזרחה והעבודות הולכות בקצב מדהים !
אם הבנתי נכוןהרכבת לירושלים
הפעם היחידה שנסעתי ברכבת לירושלים היתה כשהייתי ילד וזה היה לפני כמעט מליארד שנים. דווקא היום כשאני יכול להרשות לעצמי מבחינת הפנאי, אין רכבת. אבל מאידך שומע שמדברים על רכבת לירושלים, אז יש להניח שהנושא כבר דוסקס, אבל במיוחד בשבילי אפשר לתת לי איזה תקציר: הקו הרגיל לירושלים סגור סופית? מתכננים שתי דרכי גישה לבירה דרך מודיעין ודרך בית שמש? ומה הצפי המבצעי שזה יקרה?
רב תודותאם הבנתי נכון
אם הבנתי נכון מתכוונים בשנה הקרובה לסיים את הקו האיטי לירושלים, שייסע בתואי של הרכבת הטורקית דרך נחל רפאים. ובשנת 2008 יסיימו את A1 לירושלים. אם הבנתי נכון תחנת מלחה תהיה של הקו האיטי, ותחנת בנייני האומה תהיה של הקו המהיר ושל הרכבת הקלה.
הבנת מצויין. תחנת הרכבת במלחהאם הבנתי נכון
אם הבנתי נכון מתכוונים בשנה הקרובה לסיים את הקו האיטי לירושלים, שייסע בתואי של הרכבת הטורקית דרך נחל רפאים. ובשנת 2008 יסיימו את A1 לירושלים. אם הבנתי נכון תחנת מלחה תהיה של הקו האיטי, ותחנת בנייני האומה תהיה של הקו המהיר ושל הרכבת הקלה.
כלומר, עוד שנה, יהיה רכבת לי-ם?.הבנת מצויין. תחנת הרכבת במלחה
מתוכננת להיפתח ביום ראשון י"ד טבת, תשס"ה - 26.12.2004. לי באופן אישי נראה שהתחנה תיפתח רק בינואר 2005.
חיובי - ביום 26.12.2004.כלומר, עוד שנה, יהיה רכבת לי-ם?.
ב"ה מה שחסר שם זה דגים. כי בד5רך כלל בים יש הרבה דגים. מסתבר שבי-ם שלנו יש דגים אבל רק באקווריום.... .
חבל שהקוים יגיעו לשתי תחנות שונותאם הבנתי נכון
לדעתי זו חלמאות ישראלית טיפוסיתחבל שהקוים יגיעו לשתי תחנות שונות
במקום לתחנה אחת מרכזית... האם לפחות יהיה קישור או מתוכנן בעתיד קישור בין שתי התחנות הנ"ל? (כך שהנוסעים יכולים לעלות ולרדת על שני הקוים משתי התחנות).
קיימת כמובן תוכנית מגירה לחיבורלדעתי זו חלמאות ישראלית טיפוסית
מהסוג "אופס פספסנו"
לפי דעתך , יש בכלל הגיון בשני קויםקיימת כמובן תוכנית מגירה לחיבור
של שתי התחנות ואף הוקצה לכך שטח רחב בשדרות בגין בירושלים. כך יהיה הקו קו סיבובי והשימוש בו יגבר בכמה אחוזים טובים לעניות דעתי.
ההיגיון לכאורה שבדברלפי דעתך , יש בכלל הגיון בשני קוים
שהינם זהים מבחינת היעדים?
בהחלט. גם לתל-אביב מגיעים מס'לפי דעתך , יש בכלל הגיון בשני קוים
שהינם זהים מבחינת היעדים?
עוד סיבה טובה למען האמתבהחלט. גם לתל-אביב מגיעים מס'
קווים ממס' כיוונים וירושלים הינה עיר הרבה יותר גדולה ועניה. בגלל שירושלים עניה מאוד, אין לרבים מתושביה כלי רכב והם נאלצים להשתמש בתח"צ. קו שיחבר את שתי התחנות הופך למעשה לקו סיבובי. ניתן יהיה לנסוע כך מבית-שמש למודיעין דרך ירושלים ולעצור בדרך לקניות בשוק או כל דבר אחר. קו סיבובי גם יקטין את צפיפות הרכבות על הצירים ותיתכן הכנסה של רכבות נוסעים ו/או משא נוספות לתוואי הסיבובי.
הכל טוב ויפה אך גם בקו החדשעוד סיבה טובה למען האמת
היא גם שבקו הישן (דרך בית שמש) אפשר יהיה להעביר רכבות משא, ובקו החדש זה לא יתאפשר. אני חושב שהקישוריות בין שני הקווים חשובה מאוד בכל אופן (קו סיבובי).
הכל טוב ויפה אך גם בקו החדש
תעבורנה רכבות משא בלילות ! להזכירך, במבשרת ירושלים, תיבנה תחנה די גדולה ובאזור יש תכנון גם לאזור תעשייה קטן. המשא צפוי להגיע עד לנקודה זו. להערכתי, יהיו על הקו רכבות משא גם למודיעין אך מעט כמובן. המשא היחיד שיגיע לירושלים יהיו הדיסקים והתקליטים שאני קונה בחנויות יד-שניה בתל-אביב![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.