קו לילה מבאר שבע לנתב"ג

מצב
הנושא נעול.

danielhope

New member
קו לילה מבאר שבע לנתב"ג

קו לילה מבאר שבע לנתב"ג
אני לא יודע אולי כבר רשמו פה (אני לא קורא הרבה בפורום ומתנצל אם זה ככה) אבל מטרופולין מפעילה קו לילה מבאר שבע לנתב"ג בשעה 2:00 לפנות בוקר בימים א'-ו'. אני חושב שאין לזה אח ורע בתחבורה הציבורית של היום... למישהו יש מושג אם באמת יש לזה ביקוש?

fireman

New member
אהלן דניאל....

קו לילה מבאר שבע לנתב"ג
אני לא יודע אולי כבר רשמו פה (אני לא קורא הרבה בפורום ומתנצל אם זה ככה) אבל מטרופולין מפעילה קו לילה מבאר שבע לנתב"ג בשעה 2:00 לפנות בוקר בימים א'-ו'. אני חושב שאין לזה אח ורע בתחבורה הציבורית של היום... למישהו יש מושג אם באמת יש לזה ביקוש?
אהלן דניאל....
אני יודע על הקו הזה דרך מטרודן...למה מטרודן? כי יש פרסומת של הקו על האוטובוסים של מטרודן קו 354 אם זכרוני אינו מטעני. אם הקו מופעל כנראה שיש לזה כדאיות מסויימת, לשמחתי הרבה יש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות ב2 בלילה מכדי לצאת ולבדוק אם באמת עולים אנשים על האוטובוס הזה.... כנראה שיש ביקוש אם רכבת ישראל בנתה תחנה ומסילה בנתב"ג בהשקעה הרבה יותר גדולה מהקצאת אוטובוס אחד מידי לילה.

"אחים ורעים"; ביקוש רכבת לשדה תעופה

אהלן דניאל....
אני יודע על הקו הזה דרך מטרודן...למה מטרודן? כי יש פרסומת של הקו על האוטובוסים של מטרודן קו 354 אם זכרוני אינו מטעני. אם הקו מופעל כנראה שיש לזה כדאיות מסויימת, לשמחתי הרבה יש לי דברים הרבה יותר טובים לעשות ב2 בלילה מכדי לצאת ולבדוק אם באמת עולים אנשים על האוטובוס הזה.... כנראה שיש ביקוש אם רכבת ישראל בנתה תחנה ומסילה בנתב"ג בהשקעה הרבה יותר גדולה מהקצאת אוטובוס אחד מידי לילה.
"אחים ורעים"; ביקוש רכבת לשדה תעופה
1. אני מבין שדניאל התכוון שקווי לילה אינם כ"כ מוכרים בארץ, אבל בחו"ל (ידוע לי אישית על לונדון) הם דבר ממוסד ומפותח מזה עשורים רבים. ממש מוזר לי איך יישוב המתיימר להיות "עיר ללא הפסקה 24 שעות" ישאף לתפקד בלי מערך כזה...(אז מה הפלא שיש נהגי פרייבטים שיכורים?) 2. כמובן שקשה לבסס תכנית לפתיחת קו לשדה תעופה על נתוני ביקוש מקומיים, שכן כל העניין הוא חדש עבור מדינת ישראל. אבל נראה לי שההחלטה לבנות את המסילה לנתב"ג התבססה על נסיון בארצות אחרות, בהן ברור לגמרי ומוכח שנפח הנוסעים אל ומי נמל תעופה בין-לאומי מחייב שיהיה שרות רכבתי, ולפעמים יותר מקו אחד - פשוט אין ברירה...

טיפ_טיפ

New member
ממקור ראשון

אהלן דניאל....
ממקור ראשון
כצפוי , אין ביקוש היסטרי לקו הזה ולרוב הוא ריק (בימים עמוסים מקסימום 5 נוסעים) אבל, חב' מטרודן היא חברת בת של תור בוס (שהפעילה במשך שנים את קו 222 מחוף הים בת"א לנתב"ג וממשיכה להפעיל היום את השאטלים בתוך נתב"ג גם בשטח האווירי וגם בשטח הציבורי) ואני מניחה שחשוב להם באיזשהו אופן לשמר את הקשר של החברה לנתב"ג. חוצמזה זה מאוד חשוב בעיני שבאותה מידה שיש אוטובוס מנתב"ג לחיפה,ירושלים ותל אביב ; יש גם אוטובוס לבאר שבע (ולאילת רק בטיסה
)

luckydude

Active member
נתב"ג-ב"ש

ממקור ראשון
כצפוי , אין ביקוש היסטרי לקו הזה ולרוב הוא ריק (בימים עמוסים מקסימום 5 נוסעים) אבל, חב' מטרודן היא חברת בת של תור בוס (שהפעילה במשך שנים את קו 222 מחוף הים בת"א לנתב"ג וממשיכה להפעיל היום את השאטלים בתוך נתב"ג גם בשטח האווירי וגם בשטח הציבורי) ואני מניחה שחשוב להם באיזשהו אופן לשמר את הקשר של החברה לנתב"ג. חוצמזה זה מאוד חשוב בעיני שבאותה מידה שיש אוטובוס מנתב"ג לחיפה,ירושלים ותל אביב ; יש גם אוטובוס לבאר שבע (ולאילת רק בטיסה
)
נתב"ג-ב"ש
אני מניח שלאחר הכפלת הקו מלוד לב"ש, הרכבת תעביר לפחות חלק מהרכבות ת"א-ב"ש דרך נתב"ג (במקום דרך המסילה שעוברת ליד כפר חבד) ואז יהיה שירות מהיר (40-45 דקות בערך) מב"ש לנתב"ג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה