קושי בפרידות בגלל טראומה נידוי בילדות

מירב189

New member
קושי בפרידות בגלל טראומה נידוי בילדות

אני חוויתי ילדות קשה אשר כל משפחתי היתה מנדה אותי מהם, אם זה מתבטא באלימות מילולית קשה ועד אשר פשוט היו מרסקים אותי נפשית.
גם אבי היה מכה אותי שלא הייתי אשמה בגלל האחים שלי שהיו רבים מהם.
כתוצאה מכך, כל פעם שאני נאלצת לחוות פרידה אני ממש סובלת עד אשר כאב ממש ממשי פיזי או נפשי בצורה קשה ובידיעה שזה כבר לא משרת אותי יותר.
הפחד שתמיד משהו יגמר לי וכבר לא יהיה יותר, אם זה חברות, עבודה וכל דבר באשר הוא.
למשל שהייתי צריכה להפרד מחברתי כי לא יכולתי כבר להיות איתה בגלל שהיא חווה התעללות על ידי בעלה והיה מאוד תלותית בי והרגשתי אשמה כל כך וקושי לעזוב אותה, למרות שעכשיו כבר לא מרגישה כך כי יודעת שאני עשיתי הכל למענה.
אותו הדבר כאשר עזבתי את מרכז לבריאות הנפש שהייתי מטופלת שם חמש שנים וכאשר בשלוש שנים עטפו אותי בחום באהבה ולאחר מכן פשוט כל הזמן עשו לי אבחונים מפרכים בכדי לדעת עם המחלה לא חוזרת, למרות שאני יודעת שהיא לא תחזור וכפי שהרופאה שפרשה אמרה שאבחנה לא ברורוה לאור ההתנהגות טובה לאבחונים שלהם.
אך גם כאשר שראיתי שאין צורך כי זה לא משרת אותי יותר כי הצורך הטיפולי הוא פסיכולוגי ולא ניתן לי רק מתישים אותי באבחונים וממש פוגעים בי, רוצה אותם כל כך.
אני יודעת שזה בגלל הנטישה והנידוי שחוותי מילדותי ומנסה בכל כוחי להפנים זאת מחשבתית, לעיתים זה עובד ולפעמים געגוע ואני יודעת שאני לא צריכה להיות שם יותר.
לכן, נשאלת השאלה, איך משתחררים מהתלות הזה שכבר לא משרת אותנו? איך אפשר לחוות פרידה בלי שזה יכאב כל כך ולא לחוות נטישה מהמקום וגם אם אני עזבתי אותו? ואיך לא לחשוב עליהם אם זה צוות או חברה או כל דבר אחר.
אודה מאוד לתשובתך.

אוי ממוש

אני כל כך מזדהה אתך...
וזאת הסיבה שאני מוותרת על קשרים זוגיים.
ועכשיו אני בלי הפסיכולוג שאהבתי, ורע לי כל כך, ואז עם איילה... ועם הפרידה מבן הזוג האחרון התמוטטתי לגמרי ונזקקתי לאשפוז...
אין לי איך לנחם אותך, רק לשלוח חיבוק של הזדהות...

מירב189

New member
תודה אהובה ויקירה שלי, תשמרי על עצמך ותאמיני שהכל יכול

להיות אחרת.
הכלי שאני משתמשת בו מתי שאני חשה כאב עצום כזה, פשוט פירוק המחשבה שמטרידה אותי - שואלת את עצמי מה מטריד אותי בפרידה? למה זה מאיים עלי כל כך? ואז נותנת צידוקים חיוביים ומוצדקים לפרידה שצריכה להיות או שהיא כבר לא משרתת אותי כבר יותר ואפילו אם התרגלתי לאדם מסוים או לצוות ולכל דבר בחיים.
אני לא חושבת שאת צריכה לוותר על קשרים זוגיים, גם לי יש אותה בעיה, קודם לא רציתי, היום אני רוצה, אבל נלחמת בכל ההתנגדויות שיש בי - הן חיצונית, הן מאחר ועברתי הטרדה מינית בהיותי נערה וכל מיני סיבות, זה אומנם קשה, אבל לא רוצה לוותר על עצמי ולעצמי ואני חושבת גם את, אך זוהי הבחירה שלך אהובה ואני יודעת שמי שיזכה באחת כמוך, יהיה הכי מאושר בעולם.
זה מה שעוזר לי, לפעמים גם שאני עוזרת לאחרים בבעיה זו, אזי אני יותר מחדירה זאת למח וזה גם פועל טוב יותר.
מאחלת לך מכל הלב, הרבה אהבה עצמית, אמונה בעצמית ושתהיה עצמאית ולא תלותית באף אחד ותנהלי אורח חיים בריא מכל הבחינות, לו יהי אמן ואמן סלע!
חזקי ואמצי באישיות המדהימה שבך, את ראויה לשבח מלאכית מתוקה ואהובה.
&nbsp
בהצלחה בשינוי איכות חייך,
&nbsp
מירב
&nbsp

EC467

New member
מירב.היה לך בחיים מירב צרות.יש על הגב שלך שק כבד מאד

שאת נושאת אותו על גבך.
עכשיו תעשי שינוי גדול בחיים שלך ותתחילי לחיות מחדש חיים חדשים.
חיים שרק יעשו לך טוב.
חיים ללא דאגות וכעסים.
תתרחקי מכל דבר שעושה לך רע.
תתחברי רק לדברים הטובים בחיים.
תעשי מה שעושה לך טוב.
אל תעבדי במקום עבודה שלא טוב לך בו.
אל תחיי בזוגיות לא יפה.
תרשמי לחוגים יפים בחיים עם אנשים נחמדים.
תעשי כל יום תעידה יומית מרגיעה........

מבט מהעתיד

מירב,

פרידה היא דבר לא פשוט לכל אדם,
ובודאי לך, שעברת חוויות ילדות לא פשוטות.
טבעי שקשה לך להפרד ממטפלים,
ראי בזה שלב שיאפשר לך ללכת קדימה,
ולהשיג את מטרותיך.

תזכרי שאת שלמה ובעלת ערך,
שאת כבר התמודדת בעבר והצלחת,
ודמייני את עצמך בעתיד,
מירב העתידית התגברה על הקושי,
התקדמה והתפתחה והמשיכה בחייה,
ועכשיו, ממבט מהעתיד, מה בך עזר לך להגיע לכך?

מירב189

New member
אני גם חשבתי כך שבורא העולם פשוט נותן לי לפרוש כנפיים

ולהתחיל בחיי העצמאיים לבד.
זה מה שבקשתי ממנו, תחילה בקשתי שלא אצטרך תרופות כי הם גורמות לי לסבל וכך קרה ובנוסף החלמתי ומתפקדת ואף אני עצמי מטפלת בפגועי נפש שזה לא מובן מאליו.
אך עדיין מרגישה ריקנות בלי איש מקצוע, כאילו הצורך התלותי שיעטפו אותו מהחסך שלא היה בילדות, אני יודעת שזה לא משרת אותי ונלחמת אך עדיין אם נתקלת בדחיות ולא דווקא תמיד הן מוצדקות כמו למשל אם אני רואה שכתבתי הודעה ואיש מקצוע לא הגיב לי ולאחרים כן, אזי כאילו המח באופן אוטומט מפרש כסיבה שאני לא רצויה.
לכן, ההרגשה שלא אהובה, ננטשת, דחויה אם תמיד נמצאת ויודעת גם להלחם בזה, אך זה מעיק לי מאוד, זקוקה ליד חמה שמלטפת.
גם משפחתי מאוד מעיקה לי, אזי זה עוד יותר מחזק את התחושה של הפוסט טראומה מהילדות שהם לא היו בשבילי וכך מאמינה שאני לא רצויה לאחרים, אם הם גורמים לי לכאב.
לעיתים רואה את עצמי עובדת, מוצאת גם בן זוג עם הזמן למרות כל הבעיות שקשורות לכך ומתגברת על הכל, אבל יש מאבק בין מחשבות הסוהרות לבין המחשבות השומרות כל הזמן וזה מקשה עלי.
&nbsp

למעלה