קורס A.T.L.S

adiavn

New member
קורס A.T.L.S

אני מתנצל מראש אם כבר נערך כאן דיון בנושא. ידוע לי שסטודנטים רבים לרפואה אינם מודעים לזכותם החוקית לסרב לבצע במסגרת הקורס פעולות ניתוח על כלבים. מכתב שנכתב בנושא: חברים, בואו נעשה קצת סדר: תירגול על כלבים אינו מציל חיי אדם. תירגול על כלבים אינו מייצר רופאים מיומנים או טובים יותר. להפך. הדם המשפריץ של כלב חי שהופך למת במהלך התירגול – אינו מחשל אף אחד, ואינו הופך רכיכות לאריות אמיצים. תירגול על כלבים הינו ברירת מחדל גרועה, שהינה תולדה של טעות קונספטואלית והרגל רע. "שתיקת הכלבים" מנוצלת ע"י מי שמופקד על הכשרת רופאים צעירים ואינו עושה את המאמץ הדרוש כדי להקנות לרופאים הצעירים הכשרה מתאימה וטובה. האלטרנטיבה קיימת וברורה לחלוטין. שיהיה לכולכם ברור – הדרך היחידה ללמוד לבצע פרוצדורות בבני אדם, היא לימוד תחת השגחה והדרכה – על בני אדם. מי שמספר לכם שתירגול על כלב חיוני להכשרת הרופא – חוטא לאמת ומשתמש בדרך הקלה כבעלה תאנה המכסה אך בקושי את כישלונו להכשיר רופאים מיומנים. מי שהציל חייל בלבנון אחרי שתירגל על כלב – עשה זאת למרות התירגול ולא בזכות התירגול. יתכן שאם היה מתרגל כמו שצריך, היה מציל גם חיילים נוספים. כמי שמבצעת את אותן פרוצדורות בחולים כחלק מעבודתי היומיומית, ברור לי שלתירגול על כלבים אין יותר מקום ברפואה המודרנית. הסתמכות על תירגול שכזה בהכשרת רופאים צעירים הינה, לכל הפחות, חוסר אחריות. אל יאוש – הדברים ישתנו. אי אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן, ולכן זה רק ענין של זמן עד שיבינו גם אצלנו את מה שבמרכזי טראומה של מדינות נאורות הבינו כבר מזמן: תירגול על כלבים הוא לא נכון, לא מוסרי, לא יעיל ופוגע בבני אדם. החלטת ועדת החוץ והבטחון של הכנסת מחייבת את הצבא לספק חלופות לרופאים שמתנגדים לתרגל על כלבים. אל תתפשרו ואל תוותרו: תירגול פרוצדורות החייאה עושים רק בבני אדם. נקודה. ד"ר אניה פייגין רופאה כירורגית, בי"ח שערי צדק

ולדי

New member
שערי צדק

כותבת הכתבה המצוטטת, כפי שמצויין, היא רופאה ב"שערי צדק". לכל מי שקצת מתעניין במערכות היחסים בין בתי-החולים הירושלמיים, ידוע, ש"שערי-צדק" שם לעצמו מטרה להיות אלטרנטיבה ל"הדסה". לכן, לצורך הגשמת מטרה זו, הרופאים ב"שערי-צדק" יוצאים באופן קבוע נגד "הדסה" ונגד הפקולטה לרפואה הנמצאת בתחומה. כך היה גם בסקנדל האחרון עם קופי המעבדה - רופאים מ"שערי-צדק" היו מיוזמי המאבק כנגד הניסויים, ואף הופיעו בטלוויזיה ובהפגנות והתעמתו עם פרופסורים מ"הדסה". כמובן שתחרות בריאה זה טוב, אבל לפעמים צריך גם להציב קווים אדומים. אתם לא רוצים לבצע ניסויים בבע"ח ב"שערי-צדק"? אל תעשו, אבל אל תפריעו לאחרים לעשות, ובכך לפתח אמצעי טיפול שתשתמשו בהם אחר-כך. ואם כבר הרופאים שמתנגדים לניסויים רוצים להיות צדיקים, אולי כדאי שיפסיקו להשתמש גם באנטיביוטיקה ובאספירין - ד"ר פלמינג הרג הרבה עכברים בזמן מחקר הפניצילין, ועל הניסויים של חברת "באייר" (ממציאת האספירין) אני לא חושב שיש צורך להרחיב. אולי כדאי שכל אותם הרופאים יהפכו למרפאים באבנים או בצמחים, וכך לא ירגישו רגשי אשם. וסליחה מראש על הציניות, אבל כזה אני...

adiavn

New member
רצוי לקרוא הודעה לפני שמגיבים

אין כל קשר בין קורס A.T.L.S לבין ניסויים בבע"ח, ו´הדסה´ אינם קשורים לקורס, שהוא קורס בצה"ל לחובשים ורופאים. קשה לי להאמין שאפילו אדם כמוך הדוגל בניסויים רפואיים בבע"ח, יטען שביצוע פעולות החייאה בכלבים רלוונטי לאותן פעולות בבני אדם יותר מביצוע הפעולות האלה בגופות אנושיות...

musmus

New member
לגבי הרופא משערי צדק

מדובר בדוקטור אלעד פייגין שיצא עקרונית נגד הזלזול בבעלי חיים בעקבות תוכנית של דודו טופז שעסקה בנושא. היה זה עוד בחודש אפריל ראה קישור ראשון. סביר מאוד שבעקבות הידיעה שהוא מתנגד ליחס המזלזל בבע"ח במוסדות המחקר יביאו אדם כמוהו לאולפן. יש לציין שיש רופאים רבים התומכים בעמדתו אולם פוחדים להביע את עמדתם בגלוי כי הם פוחדים מהממסד הרפואי שיתנכל להם. ב. לגבי הניסוי בקוף מאליש כדאי לקרוא את הקישור השני ולראות שהוא לא אושר מראש. ג. בקישור השלישי מאמרים על ניסויים בבע"ח ונזקיהם וכן על החלופות ד

למעלה