קורס תכנות בשפת C

אמיתי ר

New member
קורס תכנות בשפת C

מישהו מכיר (חיפשתי באתר ה-או"פ ולא מצאתי?!?) קורס שמלמד לתכנת בשפת C (או קרוב משפחה אחר)? מאחר ולקחתי את מבוא למדמ"ח עוד שהיה בשפת פסקל, אין לי ידע רשמי בשפה, ולכן לא אוכל לקחת קורס מתקדם בC (או לחילופין לכתוב מטלות בקורסים אחרים אשר מאפשרים לכתוב בC...). היתכן שהם מצפים שכיום כולם יעשו את המבוא בC וכך יכירו את השפה להמשך?
(וממש לא בא לי לעשות שוב את קורס המבוא, לסבול, ולא לקבל נ"ז).

אמיתי ר

New member
אני ראיתי את 20386

ולהבנתי הוא מתעסק בעיקר ב"תכנות מערכות" ונראה שהוא מתבסס על ידע קודם בC . האם אני צודק? (אין את חוברת הקורס באתר בתלם). לכן אני מחפש משהו שבאמת ילמד מן היסוד את C....

yuvalmadar

New member
לי יש ספר טוב אחד של הוד עמי

"C++ בקלות" הפרקים הראשונים מלמדים אותך איך להשתמש בשפה. (אחרי זה יש עוד בערך 30 פרקים על דברים מתקדמים יותר שלא קראתי מעולם.
תכנות מונחה עצמים, כל מיני דברים בהנדסת תוכנה ושאר ירקות
) הוא עזר לי מאד גם כשעשיתי את מבוא, (לאחר כמה חודשים נזכרתי שקניתי ספר שמלמד C++ בכיתה ד' ולא הצלחתי ללמוד ממנו בשל איזשהי תקלה טכנית בקומפיילר שלא אפשרה לי להפעיל אפילו את hello world
) ובפרוייקט האחרון במנמ"א.

לא ממש תכנות מערכות...

גם אני למדתי את "מבוא למדמ"ח" בשפת פסקל, ועשיתי את 20386 ללא ידע קודם ב c. רוב הקורס מתעסק בלימוד שפת c, הקטע של תכנות מערכות זה אולי בפרוייקט סיכום שבו צריך לכתוב תוכנית גדולה. אפילו הרכזת אמרה לנו באחד השיעורים שהשם של הקורס לא ממש מתאים לתוכן... אם בכל זאת אתה מתכוון ללמוד את הקורס, תתכונן להרבה שעות תכנות. בהצלחה

אמיתי ר

New member
אני מתגעגע לתכנות

הייתה תקופה שהייתי מתכנת יחסית הרבה (שפות אחרות) וזה די נמאס, אבל כמעט 5 שנים שלא ממש נגעתי בתכנות, ויש בי עקצוצים קלים לתכנת קצת... (אבל רק קצת
)

johnny d

New member
תכנות מערכות

מתמקד בגרסה הרשמית הראשונה של c, הספר הזה, הוא ספר מצויין להבין תוכניות, ובסיס ללכתוב תוכניות ב- c על גרסאותיו הפשוטות שלא מתמקדות בgui הייתי ממליץ לך לקחת את ספר הקורס הזה מהספריה ולקרוא אותו, זה מספיק. אם אין לך כח להגיע לספריה אפשר למצוא גרסאות אלקטרוניות של הספר גם כן.

vasermann

New member
אין שום בעיה

הקורס לא עוסק בכלל בתכנות מערכות, אלא מלמד לתכנת בשפת C. לא צריך ידע קודם בשפה, אם כי ברור שזה רק יכול לעזור - כמו בכל קורס... הקורס מלמד תכנות ברמה גבוהה - חלק גדול ממנו עוסק במצביעים, מערכי מצביעים, מצביעים למצביעים ושאר מרעין בישין. בסיום הקורס יש להגיש פרויקט די גדול, אבל אפשרי בהחלט. בהצלחה.

אמיתי ר

New member
תודה רבה + שאלה

נשמע דווקא מעניין... (?) כתוב שיש דרישה לקורס מבני נתונים - זה באמת כזה הכרחי? (אם עשיתי קורסים כמו בסיסי נתונים וכ"ו) ואני מתכוון ללמוד *במקביל* את מבני נתונים?

vasermann

New member
לא ממש הכרחי

מבני הנתונים אותם אתה צריך להכיר הם רשימות מקושרות ואולי עצים. לא יותר מזה.

רגע רגע

אני עשיתי מבוא למדמ"ח עם פסקל, ואת הקורס המתקדם ב-C, בלי שום בעיה. הקורס המתקדם ב-C גם מלמד את השפה.

למעלה