קורס שחייה לתינוקות בעד ונגד

k e r y

New member
קורס שחייה לתינוקות בעד ונגד

שלום לכולם, אתחיל בכך שעשיתי חיפוש לגבי הנושא אך לא מצאתי את מה שאני רוצה לדעת.... בעלי העלה רעיון לקחת את בננו בן השלושה חודשים לקורס שחייה. אני ממש נגד!! פוחדת נורא להכניס לו את הראש למים- ומה אם לא יהיה לו אוויר? ומה אם לא ימצא חן בעיניו? ומה אם ישרוף/ יציק/ ישפשף לו בעיניים? הוא מאוד אוהב אמבטיות אך בכל זאת.. בריכה גדולה, ראש במים, לא נראה לי בכלל... מי בעד? מי נגד? איך זה תורם והאם זה יכול לא לתרום? איזה נימוקים אתם יכולים לעלות בנושא? אשמח לתגובות

אביטלתל

New member
הוא לא חייב לצלול

אם השיקול נגד הוא הכנסת הראש למים אז אין שום הכרח לצלול במים מאמהות שעשו את הקורס אני שומעת שהתינוקות מאוד נהנים

S r 35

New member
אצלנו בחוג השחיה לא מצלילים תינוקות

לא כל המדריכים בעד צלילה של תינוקות ובכל מקרה אם התינוק שלך ו/או את לא מרגישים נוח עם זה, זכותך המלאה לא להסכים. כך שגם אם בחוג שלכם כן עושים הצללות, התינוק שלך לא חייב לצלול. בסה"כ החוג מאוד מהנה. שני הילדים שלי עברו אותו. התינוקי שלי עושה את החוג ממש בימים אלה ואת צריכה לראות לאיזה אטרף הוא נכנס כשהוא מזהה את הבניין של הבריכה עוד מהאוטו, הוא כמעט קופץ מהכסא מרוב שמחה והתרגשות.

תחפשי קורס שבו המדריכ\ה

לא מצלילה, אלא נותנת לילד להחליט מתי הוא צולל. יש לא מעט מדריכים שפועלים בגישה הזאת. אני באופן כללי מאוד בעד בריכה - זו פעילות שהילד וההורים מאוד נהנים בה.

bimba

New member
אם לא ימצא חן בעינין - אני בטוחה

שהוא יודיע לך! ואם לא יהיה לו אוויר..אף אחד שם לא מתכוון להטביע אותו למספר דקות..ההצללות הן למספר שניות, וכמובן נעשות בהדרגה. נראה לי שאת יותר משליכה עליו פחדים שלך יש מבריכות. בכל מקרה, אם תראי שהוא פוחד, חסר מנוחה, עצבני, כמובן שכנראה בריכה (לפחות בשלב הזה) היא לא בשבילו, אבל לפחות תתני לו לנסות.

אל12

New member
אני בעד בריכה

אני לוקחת את ביתי לבריכה מגיל 5 חודשים בערך והיא מאוד נהנית אפילו שהיא לא אוהבת לצלול, ניסיתי פעם אחת והיא לא רוצה, אז אני לא מצלילה אותה יותר. מדי פעם אני מנסה שוב, אבל היא עדיין לא מוכנה לזה אז היא לא צוללת. המדריכה אמרה לי שזה לא חשוב, כשהיא תהייה מוכנה היא תצלול.

הגדולה שלי נכנסה למים בגיל 3 חודשים

הדבר הכי נפלא שעשינו בשבילה!!! הקטן בן שלושה וחצי חודשים כבר שבועיים שם - וכבר רואים את התמורות של השיעורים. ממליצה בחום - אין מה לפחד זה עדיין אינסטינקט בגיל הזה.

עם אלון מגיל 4 חודשים התחלנו

והיה נהדר!!! אני חושבת שזה תרם לו רבות לביטחון . אנחנו מתכננים אותו הדבר לעשות עם ליאם.

efratga

New member
בעד ברכה רגילה (ארוך)

אני נגד הברכות של התינוקות מסיבות אחרות ממה שציינת, משום שהמים בהן לא מוחלפים, רק עוברים סינון ולדעתי זה מגעיל (ותמיד קורות שם תקלות...) ברכה רגילה נמצאת בשמש שזה מחטא יותר טוב לדעתי. כלור יש גם בברכות התינוקות. חשוב גם שתדעי שאין זה קורס שחייה, יותר פעילות במים עם התינוקות, הם לא מסיימים את הקורס כשהם יודעים לשחות!, ואל תשכחי שכל הדור שלנו התפתח מוטורית מצויין גם בלי פעילות במים. מכל הסיבות האלו לא הלכתי לקורס, והקיץ פשוט אקח את הפיצית (5ח') לברכה הרגילה ואשחק איתה שם, בינתיים יש לה ברכה מתנפחת קטנה שמשחקת בה וכמובן באמבטיה שלה ולפעמים אמבטיה גדולה יחד איתי. בלי קשר - מדובר בקורס מפוקח, ולא סביר שיעשו עם בנך משהו שרע לו, לכן החששות שיש לך לא נראים לי כסיבה לא ללכת.

זה לא נכון

בריכת תינוקות עוברת שני תהליכים (סינון וטיהור). במסגרת הסינון כל מה שמעל גודל של 2 מיקרוב עובר למערכת הסינון (לידיעה - מעאכת המים הביתית מסננת רק מה שמעל 8 מיקרוב) בנוסף יש מערכת טיהור שמחליפה את המים כל כמה שעות רק שתדעי שזה נכון. פעם התפתחו מוטורית בצורה מאד טובה אבל אין לך מושג כמה הם נהנים מזה. אני הייתי בשוק מזה שראיתי את הבן שלי מאושר כ"כ. גם ילדים שהיה להם פחד ממים. זה טורם גם לחיזוק הקשר מאד

michal@gal

Active member
מנהל
לנו אמרו שלא מומלץ

זו אומנם פעילות כייפית להורה ולילד אבל זה לא ממש תורם להתפתחות של הילד. מצד שני, בגלל שהילד רגיל להכנס לבריכה, יש יותר חשש שכשתהיו בבריכה רגילה, לא יהיה לו את הפחד להכנס למים, כמו שיש לילדים שלא הולכים לחוג, ולכן הוא עלול יותר לנסות להכנס למים לבד, והרי הוא לא יודע לשחות. מסוכן מאד.

למעלה