קורס שופטים: "בקורס נוצרת דינמיקה נגד כל דעה עצמאית"

קורס שופטים: "בקורס נוצרת דינמיקה נגד כל דעה עצמאית"

כתבה מכלכליסט:
בוגרי הקורס למיון שופטים: "בקורס נוצרת דינמיקה נגד כל דעה עצמאית".
לקריאת הכתבה הקליקו כאן.

מה דעתכם? האם כל כך חשוב לפתח את הדעה העצמאית של חניכי קורס שופטים בכל הקשור לתכני הקורס ומלאכת השפיטה? האם חשוב לחנך אותם לשפוט כראות עיניהם?
 
הוגשה עתירה לבגצ נגד הקורס

נטען בין היתר שלקורס (שהוא לא קורס אלא מבחן) אין מעמד בחוק וההחלטות על קבלת מועמדים מתקבלות על ידי אנשים לא מוסמכים במקום הועדה לבחירת שופטים.

שאלותיך עם כל הכבוד אינן לענין. נטען בכתבה שהבוחנים מכשילים מי שחושב אחרת משופטי ביהמ"ש העליון, גם אם הוא מתחייב לכבד את ההלכות שנפסקו.
 
הכתבה כל כך לא מאוזנת שלא ניתן לענות

על השאלה.
&nbsp
מצוטטים עו"דים שנכשלו בקורס. גם העו"ד היחיד שעבר אותו בהצלחה נותר עו"ד - לא ברור למה - ולא הפך לשופט.
&nbsp
הכתבה היא דוגמה טובה לעיתונות גרועה. במקום לחקור לעומק מראיינים כמה בעלי קרדום שחופרים במרץ, וזאת במטרה להשיג כמה שיותר טוקבקים וכותרות צעקניות.
&nbsp
&nbsp
 
עיתונות טובה לא מוכרת באותם היקפים

כמו עיתונות צהובה.
הצרכן המרכזי של תקשורת חדשותית ומדיה בימינו, מתקשה לקרוא הודעה בווטסאפ שמכילה יותר מ-3 שורות. לא מעניין אותו לשמוע ששמוליק חושב ככה ויוסי חושב אחרת, ויכול להיות שזה צודק או שהשני צודק.
מעניין אותו לקרוא 10 מילים על הסערה החדשה.
 
למעלה