קורס מתקדם בפתוחה

eladyo2

New member
קורס מתקדם בפתוחה

שלום לכולם, אני מתעתד ללמוד את הקורס דמיון חזותי וחלום, אשמח לשמוע על רמת העניין בקורס , רמת הקושי , ממוצע הציונים בקורס? ועל הסמינריון, האם ישנה תמיכה בקורס זה מבחינת הסמינריון שצריך לכתוב? בברכה: אלעד. נ.ב: תודה מראש לכל העונים.
 

aviviel

New member
עניתי על השאלה הזו פעמים רבות

בפורום האו"פ. חפש שם תשובות מפורטות יותר (זכורים לי שירשורים שלמים בנושא). הקורס מומלץ בחום לאוהבי קוגניטיבית ולא רק להם. נחשב קשה יחסית (בגלל הקוגניטיבית). למה הכוונה ב"תמיכה"? עשיתי סמנריון מבסגרת הקורס אצל לילך שלו ונהנתי מאוד. היה מצוין.
 

eladyo2

New member
היי

היי תודה על התשובה, בתמיכה הכוונה האם ישנה הדרכה טובה בסמינריון או שאני נותר לבד? למשל בבין תרבותית שמעתי שלא ממש מכיוון שהרבה סטודנטים עושים סמינריון במסגרת קורס זה?
 

aviviel

New member
איכות ההדרכה תלויה לחלוטין במנחה

המנחה שאני קיבלתי בסמנריון הזה הייתה לילך שלו מבורך והיא הייתה פשוט מקסימה! גם קרן פרצל, שהיא האחראית על המעבדה באו"פ - עזרה לי מאוד מאוד. לעומת זאת, בסמנריון בחינוך, לא קיבלתי כמעט שום התייחסותמהמנחה. הוא היה נורא נחמד, אבל ממש לא פרודוקטיבי... בכל אופן, אם הסיבה לחוסר תמיכה היא ריבוי מונחים, הרי שאין לך סיבה לדאוג - לא הרבה אנשים בוחרים לעשות עבודה בפסיכולוגיה קוגניטיבית (זו הדרישה של הסמנריון ב"דמיון וחלום").
 

eladyo2

New member
היי

תודה רבה על התשובה, רק לגבי המבחן האם הציונים בו גבוהים או נמוכים? בכל זאת לא רק עניין חשוב לי גם הממוצע חשוב לי
 

aviviel

New member
אני לא יכולה לומר - לא השוותי

ציונים עם יותר מדי אנשים. קיבלתי משהו באיזור ה-90 (לא זוכרת כמה בדיוק), ונדמה לי שמישהי שלמדה איתי קיבלה 87, אבל ברור שזה לא מייצג. נדמה לי שטוענים שהציונים בקורס נמוכים יחסית - אבל זו רק שמועה. בכל אופן - קח בשחשבון שמדובר בקורס של דקל, אז הדרישות לחשיבה עצמאית והבנה מעמיקה של המחקרים הן גבוהות יחסית. הוא לא נדיב בציונים - אבל מצד שני, אין לו בעיה גם לחלק מאיות כשמגיע. הפואנטה היא ללמוד לכתוב בצורה תמציתית ומדויקת ככל האפשר. הוא גם מנחה מאוד תומך. אני, בכל אופן, נהנתי מאוד וגם הרווחתי המלצה...
 

eladyo2

New member
היי

קודם כל תודה על התשובה, האמת שעכשיו אני לומד פסיכולוגיה קוגנטיבית וממש נהנה, אבל הפחד שלי זה רק מהציונים, אם כי אני בגדול שולט בחומר, האמת עכשיו אני עוד יותר מבולבל אולי אני אדחה את הקורס הזה לסמסטר הבא אחרי שאני אראה איך אני בקוגנטיבית ואז אעשה את החישוב שלי. בכל מקרה תודה על ההקשבה ועל התשובות, בברכה: אלעד.
 

aviviel

New member
אל תשפוט את היכולת שלך לפי ציונים.

אני, למשל, פישלתי במבחן בקוגניטיבית (מרוב התחכמות, חשבתי שרוב התשובות בשאלות האמריקאיות היו לא נכונות, וזה מה שבחרתי... קיבלתי ניקוד כמעט רק על השאלות הפתוחות). קיבלתי משהו כמו 81 או 83 (אני זוכרת מספר אי-זוגי נמוך). זה לא גרם לי לאהוב פחות את התחום, או לא לבחור קורסים קוגניטיביים אחר כך, או להמנע למלכתוב סמנריון קוגניטיבי וכולי... צריך לקחת בחשבון שמבחן הוא דגימה אחת של הידע והיכולת ולא מייצג אותה באופן מדויק, ומעבר לזה - למבחן יש גם אחוז מסוים של טעות (שנקראת "טעות התקן של המדידה", ואתה עוד תלמד עליה
) ולכן - לא צריך להתייחס לציונים כאל אמת אלוהים חיה... הם לא משקפים אף פעם במאה אחוז וביחס ישר את היכולת האמיתית. הם אומדן על כל המשתמע מכך. האמרה "כבדהו וחשדהו" מתאימה כאן מאוד. בקיצור - לקחת דברים בפרופורציה ולא להילחץ כל כך מציונים. יותר חשוב להינות ממה שלומדים. בהצלחה, אביבית.
 

eladyo2

New member
היי אביבית

בהחלט מסכים איתך לגבי כל מה שאמרת, אך אני שואף להמשיך לתואר שני באחת המגמות המחקריות וגם שם הדרישות עדיין גבוהות, ולכן זה נורא חשוב לי, טוב שאמרת לי שלא כדאי להתחכם בשאלות האמריקאיות כי אני תמיד מחפש את הבעיתיות בכל שאלה. אקח זאת לתשומת ליבי כשאבחן בקרוב בקוגנטיבית (אגב קורס מדהים). לגבי ההנאה אני משתדל, אך נראה לי שאם אצליח להגיע לתואר שני בתחום שמעניין אותי (חברתית מחקרית או קוגנטיבית)שם אני אהנה יותר ופחות יהיה חשוב לי הציונים. תודה את גורמת לי לראות דברים מפרספקטיבה שונה .
 

aviviel

New member
../images/Emo9.gif על לא דבר

רק דבר אחד: אל תבין ממה שאמרתי שלא יתכנו שאלות עם "קאטץ'" - אבל בגדול (בכל אופן, ככה זה היה כשאני עשיתי את הקורס) - לא היו שאלות בהפוך על הפוך על הפוך... ואם כבר - אז עוד משהו: כמו שכבר נאמר כאן, למגמות המחקריות קל הרבה יותר להתקבל, כך שאם אתה בטוח שלא תהיה מעונין במגמות טיפוליות (או בפסיכולוגיה ארגונית מסוג כלשהו) - לא צריך להיות יותר מדי לחוץ - ממוצע של 87 מספיק ברוב המגמות המחקריות (ואני מכירה אישית כאלו שהשתחלו פנימה עם ממוצעים נמוכים יותר, אבל אני לא יכולה לומר שזה מקובל).
 

eladyo2

New member
:-../images/Emo9.gifהיי

הדברים שאמרת בהחלט מעודדים, תודה רבה.
 

D159655

New member
גם אותי מאוד מעניין כל התחום שקשור

לפסיכולוגיה חברתית מחקרית או קוגניטיבית ואני שוקלת ללמוד את זה לתואר שני. אך אני מתלבטת כיוון שאני לא יודעת מה יהיה ניתן לעשות עם זה באופן מעשי- יש מספיק עבודות בתחום? זקוקה להכוונה... תודה!
 

eladyo2

New member
היי

בקוגנטיבית מסתבר שיש מה לעשות עם התואר הרבה יותר ממה שחשבנו או שהרגילו אותנו לחשוב(ראי הודעות של אביבית). לגבי חברתית קיימת בעיתיות מכיוון: שאין קורסים ישומיים כפי שיש במגמה הארגונית תעסוקתית, ולכן לא ניתן להמשיך להתמחות, מה שמקשה להשתלב במקומות עבודה (בתחום מיון עובדים) אבל אל תתפסי אותי במילה כי במקרה הזה אני ניזון משמועות. אשמח לשמוע את דעת שאר חברי הפורום.
 
למעלה