קורס באוניברסיטה, שירי ארץ ישראל

איתיet

New member
קורס באוניברסיטה, שירי ארץ ישראל

לקחתי ואני לא מצטער לרגע.

איתיet

New member
עשיתי נסיון...

מטרת הקורס להציג לפני הסטודנטים את הז'אנר הנקרא "שירי ארץ-ישראל" בהתייחס לרקע ההיסטורי, הסוציולוגי והפונקציונאלי להתהוותו, להציג את הנסיונות שנעשו בתקופות השונות להגדיר את מהות הז'אנר ולהפגיש אתהסטודנטים עם יצירתם של המלחינים החשובים של הז'אנר. לאחר הקדמה ונושאי רקע מוזיקליים כלליים, נעשה חתך אורך של הזמר העברי והתהוותומהתקופה של טרום המדינה ועד לתקופה הנוכחית. במקביל נעשה חתך רוחב, המתבטא בהתמקדות בנושאים מיוחדים (הלהקות הצבאיות, שירי המלחמות, שירי אור, שירי ירושלים) וביוצרים בולטים בז'אנר (זעירא, וילנסקי, ארגוב,שמר, הירש, רוזנבלום ואחרים). בקורס מושמעים שירים רבים וכן מוקרנים סרטים להעשרה.

shellyland

New member
אני לקחתי לפני שנתיים

סמינר עם אריאל הירשפלד על הזמר העברי בראשית המאה (שעברה). היה מרתק. עוד לא הגשתי לו את העבודה (על סמלים ומוטיבים בשיריו של עמנואל זמיר).

לא הגשתי

מליוני עבודות (אני חושבת שיש לי יותר עבודות לא מוגשות מעבודות מוגשות...) אבל דווקא להירשפלד הגשתי עבודה ואפילו קיבלתי 95! . עד היום אני לא מבינה מה משמעותו של סימן הקריאה.

shellyland

New member
באיזה נושא?

ניסיתי כבר לדבר איתך פעם בעניין אי-הגשת העבודות, נראה לי שהגיע הזמן לשיחה נוספת.

אני לא קונה

את תאורית הקונספירציה שלך נגדי ונגד העבודות שישכנו לעד בראשי, במגרתי ובהארדיסקי, אבל אני תמיד שמחה לדבר איתך... הקורס שעשיתי עם הירשפלד זה קורס בצלאלי, כלומר לא משהו שדורש יותר מדי השקעה/אינטליגנציה. היינו צריכים להגיש לו בסוף השנה ניתוח של שיר, אני בחרתי בשיר "איגרת" של אלתרמן.

אה. כתבנו ביחד.

אני יכול קצת לצנן את ההתלהבות, שה-2-3 שיעורים ראשונים באמת מאוד מעניינים, אבל בחודשיים שלאחר מכן, היא מתחילה בסקירה היסטורית של השירה העברית, והתקופות הראשונות אותי עניינו פחות. אבל זה כבר עניין אינדיבדואלי.

אתה יודע, זה מתחיל בזה...

ונגמר בקניית דיסקים מודרנים. (מודרנים - שיצאו אחרי שנת 85').

tiramisu1

New member
כן - קצת פרטים לא יזיקו. גם אני לקח

תי קורס על זמר עברי בסמסטר הקודם וגם אני לא מצטער

למעלה