קורא לנו בשמות הפרטיים..

• פותח הנושא rey
  • פורסם בתאריך

rey

New member
קורא לנו בשמות הפרטיים..

גם אצלכם? הילד המבריק שלנו ,בן שנה ושבעה חודשים.. כבר לפני חודשיים קלט את השמות שלנו ,אבל בחודש האחרון התחיל להשתמש בהם די הרבה .. זה אמנם מאוד מצחיק לתלות כביסה ופתאום לשמוע את השם שלך בוקע מהפה הקטן שלו, והוא גם מתפוצץ מצחוק כי הוא רואה שזה מפתיע אותנו ... אבל תהיתי אם זה לא קצת מוקדם לוותר על אבא ואמא .. לשמחתי רוב הזמן הוא קורא לנו -אבא\אמא, אבל בפעמים שלא- האם לתקן אותו? או להגיב טבעי? בנתיים אנחנו מתעלמים מזה ,רק קצת צוחקים איתו וזהו. מה דעתכן?

anny12

New member
לא לתקן, זה עובר לבד.

ככה הוא שומע אתכם קוראים אחד לשני. זה ממש מוכר, לא לדאוג.

אני 25

New member
אמלנו הוא בן 2.9 וקורא לנו בעיקר בשמות

הפרטיים,עברנו את השלב שזה היה נחמד,וזה כבר לא, ניסנו לא פעם לתקן,היום אנחנו מתעלמים מיזה,אומרים שזה עובר..מחכים.

אילתית 2

New member
לא לתקן להגיב רגיל וטיבעי

גם אצלנו זה קרה וקורה עוד לפעמים סה"כ זה טיבעי ומובן לחלוטין הרי גם אתם אחד לשניה וגם אחרים קוראים לכם בשמות שלכם אז גם הוא תאמיני לי שיודע שאתם אבא ואמא ולפעמים קורא לכם ככה ולפעמים ככה זה לא משנה גם לי היה נראה מוזר מצחיק ואפילו "נעלבתי" בהתחלה כי רק לי היתה קוראת בשמי...עד שהתחילה גם לאבא... בקיצור עד היום לרב קוראת אבא ואמא אבל לפעמים בשמות ואפילו לא מזמן התחילה לקרוא לבעלי בכינוי חיבה שאני קוראת לו אז בכלל מצחיקונת

אור114

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת

עכשיו קראתי את החתימה והצתמררתי. יפה מאוד

סקנטילי

New member
לא רוצה לבאס אבל

אני בת 29, בת ראשונה להוריי ונכדה ראשונה מצד אמא, כנראה ששמעתי רוב הזמן את שמות הוריי ולא "אמא" ו"אבא" ועד היום קוראת להם בשמות פרטיים. לא יודעת להסביר למה אבל כנראה שזה הרגל שלא עבר לי. א ב ל - שלא תביני לא נכון זה לא גורם לי לאהוב אותם פחות . . . או לכבד פחות . ..

anny12

New member
אפשר לחשוב באמת, זה ממש חשוב???

הגיע הזמן לתת להם את הכבוד הראוי להם ולקרוא להם בכינוי אבא אמא, את לא חושבת???? מי בכלל מייחס לזה עד כדי כך חשיבות.(לא רוצה לבאס?? באמת )

פלגיה

New member
אני תיקנתי כל הזמן

אם לא מתקנים ומגיבים - אין לו שום סיבה לקרוא לכם אחרת משאר האנשים. אני לא צוחקת, ולא מאפשרת. אני אומרת "את/ה קורא/ת לי אמא"

anny12

New member
אני מעולם לא תיקנתי ועובדה, קראו לי אמא ועד

היום קוראים לי אמא ולאבא אבא למרות הכל. זהו תהליך טבעי שעובר, כמו שלא מעירים שמגמגמים , אין טעם להעיר , אפשר לתקן ולהעיר כשבן מדבר כבת או כשבת מדברת כבן.

פלגיה

New member
אני לא חושבת שזה תהליך טבעי שעובר

אם לא מפריע למישהו שקוראים לו בשמו אין שום סיבה שיקראו לו בשם אחר. ילדי השכנים שלי קראו להוריהם בשמם הפרטי, והפסיקו רק כשהילדים שלי העירו להם. אני רואה בזה חוסר כבוד, ולכן לא מרשה גם בגיל שנתים (כאילו שאפשר. בגיל שנתים הם לא מצליחים לבטא אפילו את השם שלי, אבל לבעלי הם מנסים לקרוא בשמו) צורם לי, מפריע לי, ואני לא מאפשרת, גם לא בתוך משחק ("נגיד שאני לא הילדה שלך אלא אמא שלך...")

לי זה לא מפריע

הילדה קוראת לי מזמן בשמי ולפעמים בשם החיבה שבו מכנה אותי החבר. לו היא גם קוראת בשמו לפעמים. בעיני, זה בא מתוך חיקוי שלנו, כמו חיקוי של דברים אחרים, וממ שלא מפריע לי. כשהיא רוצה אותי או אותו היא משתמשת באמא ובאבא.

rey

New member
תודה ,בנות. נראה לי שבנתיים אני אמתין בסבלנות

אולי באמת זה סתם שלב חולף. תודה!

IcNיה

New member
אני תיקנתי

אני עובדת קשה בשביל התואר "אמא". יש מספיק אנשים שקוראים לי בשמי הפרטי, אז אני לא מוכנה להקרא כך ע"י בתי. מדי פעם היא "נזכרת" ופונה אלינו בשמות פרטיים, אבל אז מתקנת את עצמה. לעומת זאת, לסבתות שלה (יש לה 3 - 2 סבתות ואחת סבתא-רבא) היא קוראת בשמות הפרטיים. להן זה לא מפריע, אז זה כבר לא ענייני, למרות שאני מדברת איתה עליהן כ"סבתא".

למעלה