קופת חולים, קשב וריכוז, ומה שבינהם

Ronaldinio1

New member
קופת חולים, קשב וריכוז, ומה שבינהם

אז ככה, אני מאז ומעולם בקופת חולים מאוחדת, ביטוח משלים ויחסים טובים עם הצוות הרפואי. עדיין אני לא רואה איך זה עוזר לי כאן. כבר שבועיים אני מטרטר את עצמי ואת שאר העוסקים בעניין לשם קבלת מימון מהקופה למבחן TOVA. לגבי מכון אדר הבנתי שלא אקבל אפילו שקל מהקופה, לגבי מכון אניגמה אמנם יש השתתפות של 85% אך גם הגבלה של 450 ש"ח שזה פחות או יותר רבע ממחיר האבחון. אני חושב שפניתי אל כל מי שיכול לעזור החל מהמזכירה של הקופה וכלה ברופא המחוזי. בינתיים אפס אחוז הצלחה. הפנו אותי אל נוירולוג מטעם הקופה שהיה מאד חביב ולבבי, אך יחד עם זאת קבע בנחרצות שאני סובל מבעיות קשב וריכוז על סמך שיחה של חמש דקות ובדיקה נוירולוגית פרוצדורלית שאין שום קשר בינה ובין הפרעות קשב וריכוז. הוא הציע לי מרשמים לריטלין כל עוד אבקש אבל הנושא הזה מאד מאד חשוב לי ואני מעוניין להיבדק ע"י מומחים. יחד עם זאת המחיר הכבד של האבחונים מרתיע אותי ומקשה עליי מאד. אני לא יודע איך אני יכול להרשות לעצמי להוציא כאלה סכומים לנוכח העובדה שכבר הוצאתי לא מעט כסף על אבחונים אחרים במהלך השנה. אם יש כאן מבוטח ממאוחדת שהצליח להשיג מימון כלשהו, או כל אדם אחר עם עצה שיכולה לעזור, אני כאן.

zivadina

New member
אולי תברר את הפרטים?

לפי הידוע לי, רוב הקופות משתתפות ב-3 ייעוצים בכ-80% לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". בדרך כלל האבחון הוא 3-5 ייעוצים. אני מציעה לך לשאול בכל המכונים שהזכרת בקשר להשתתפות הקופה. לפי הידוע לי, המכונים שהזכרת עובדים עם כל הקופות וגם יודעים להגיש את החשבוניות כך שתקבל את מירב ההחזר.

andreth

New member
גם אני במאוחדת ("עדיף")

ולי לא הייתה שום בעייה. הלכתי לנוירולוג של הקופה. והוא נתן לי הפנייה לרמב"ם לאבחון, שבו הקופה משתתפת בכשני שליש, ואני משלמת 400. מה הבעיה?

Ronaldinio1

New member
מאד מאד מפתיע אותי

הבנתי מכל גורם שקשור איכשהו לקופה שהפרעות קשב וריכזו ומבחן TOVA על אחת כמה וכמה לא נכללים בסל הבריאות ולא ממומנים על ידי הקופה. במקרה של יעוץ של מנהל או סגן מנהל מחלקה או כל אישיות רבת דרג אחרת יש השתתפות מוגבלת מאד עם תקרה של 450 שקלים. יתרה מזאת, המזכירה של הקופה אפילו סיפרה לי שהיא נאלצה לשלם לא מזמן על אבחון כלשהו שקשור לתחום של הפרעות למידה עבור בנה למרות שכמובן שגם היא וגם בנה מבוטחים ומגיעות לה הטבות פרסונל מטעם הקופה. מצד שני יש אותך והקומון סנס שאומר שאין שום סיבה שאני אצטרך להוציא את מיטב כספי עבור האבחון בקיצור עכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות.

zivadina

New member
במקום לשבור את הראש

הצעה ידידותית ולא כל כך מקצועית, אבל מאוד יעילה: אמרו לך שאתה ADHD, נתנו לך ריטלין. עכשיו לך תלמד על דרכי הטיפול האחרות, ותיעזר בנוירולוג החפיפניק הזה בשביל התאמת מינון נכונה, שתשפיע ביעילות על יכולת הרכוז שלך. מתוך נסיוני, כל האבחונים הטובים לא תמיד מכוונים אותך לטיפולים, שאותם נותן מישהו אחר. אתה מוזמן ללמוד את הנושא ולהיות "מרכז מקרה" (האדם שמפנה לטיפולים השונים) של עצמך. כמובן שהעצה החובבנית הזאת נכונה רק למקרה שאתה בריא בנפשך ולא סובל מתחלואה פסיכיאטרית נלווית. אתה מוזמן לקרוא כאן:

חגית35

New member
האם חשוב לך לדעת שאתה ADHD ?

כדי לקבל טיפול ולהמשיך הלאה??? בכל מקרה זו הדרך כך נראה לי כי מה חשוב עכשיו סוללת איבחון וכמה או מי יממן השאלה הינה האם מפריעיםפ לך כל הדברים שכל נוירולוג כמו זה שבדק אותך יכול לעלות עליהם מתשאול וחרך ספקנותך המיומנות אכן מאוד גבוהה לבעלי ניסיון בתחום אני "חוטאת" בכך לא אחת - אחרי שלומדים לעומק את הנושא פשוט כבר יודעים לפעמים לבד אם מישהו "חשוד" כבעל הפרעת קשב. בכל מקרה כמבוגר מה שחשבו שתוכל לשפר ביצועיך בכל הרבדים בהם ההפרעה משפיעה על חייך ותצעיד עצמך קדימה מציעה לך שאלון אישי למילוי עצמי שייתן לך פרפסקטבה של עד כמה יש לך את הפרמטרים שכולנו מכירים ויודעים מהדיאגנוסטיק מניואל 4 של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית- פשוט כדי לקבל קנה מידה היכן אתה בסקלה... אני חושבת שלפסול על הסף טיפול זו טעות מה גם שזה לא עומד בסתירה עם איבחון מעמיק נוסף בעוד מכון - פשוט אין סתירה. כמבוגר תוכל לחוש ולתאר לעצמך את ההבדל בביצועים עם או בלי ריטלין. ילד אולי לא יוכל. אז קרא מה שתוכל על ההפרעה ואל תמנע מעצך טיפול שאח"כ אולי תאמר לעצמך "איפוא הייתי כל השנים... האמן לי מהיכרות אישית עם לא מעט ADHDים...כולל אישי שלי בעצמי.... אני אומרת את זה. בהצלחה! מצב שאלון און ליין לאיבחון אישי מהאתר של אימון אישי של ליסה גרוסמן- תוכל למלא על המקום

למעלה